reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Guzek płciowy pomocy

Szczerze bardzo chciałabym dziewczynkę i właśnie z tego co znajduje z innych usg nie wskazuje tutaj na chłopca, nie wiem czy lekarz się ze mną droczył czy faktycznie stwierdził chłopca bo jest mocno specyficzny, zopytal co bym wolała ja że dziewczynkę a on że to będzie chłopak i będę mieć zagwostke heh
To raczej brzmi na zgadywankę a nie stwierdzenie prawdopodobieństwa płci przez lekarza :) Na tym etapie to jest obarczone sporym błędem. Jak chcesz to dla zabawy możesz wstawić zdjęcie usg na grupie na FB „Nub theory”. Jest kilka takich grup i tam się bawią w zgadywanie z nuba :D Twoje zdjęcie jest dosyć specyficzne, dziwnie widoczny jest nub, ja nie jestem pewna, chociaż dałabym tak 60 do 40 na dziewczynkę.

reklama
Hej,
Według was jaka płeć na USG ? 12 tydzieńZobacz załącznik 1674723

To zdjęcie jest strasznie słabej jakości, niemniej jednak skłaniałabym się bardziej ku chłopcu.

Nie chciałabym jednak chodzi do lekarza, który nie tratuje mnie poważnie, który mnie wkręca czy jest złośliwy.

12 tydzień to jest jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić czy to będzie chłopak czy dziewczynka

Nie zawsze. Czasem nub ewidentnie wskazuje na jakąś (zazwyczaj męską) płeć. U mnie w 11tc ewidentnie było widać, że to chłopczyk bo nub był praktycznie pod kątem prostym. No nie szło, żeby opadł na tyle by stał się dziewczyną.

Heh oby było tak jak mówicie ;D wg mnie zdjęcie jest właśnie dziwne więc lekarz faktycznie chyba zgadywał bo nie sądzę że mógł to wyczytać.

Heh oby było tak jak mówicie ;D wg mnie zdjęcie jest właśnie dziwne więc lekarz faktycznie chyba zgadywał bo nie sądzę że mógł to wyczytać.

Pamiętaj, że lekarz nie czyta ze zdjęcia. A robił raczej dokładne USG (bo rozumiem, że po pierwsze prenatalne) więc widział i mierzył to dziecko raczej dość długo. Ja robiłam to badanie w 3 miejscach i tylko w 1 widziałam i mam takie zdjęcie nub, że nie można pomylić chłopca - w innych nie było tego tak dobrze widać.

Ale ja jeszcze robiłam sonie test nifty - więc miałam 100% pewności co do płci :)

Tak było to pierwsze prenatalne ale trwało bardzo niedlugo i praktycznie nic nie było widać, wyszłam bardzo niezadowolona z badania na pytanie czy wszystko dobrze potrafił odpowiedzieć ze tylko Bóg to wie… na zwykłym USG widzę dużo więcej niż na prenatalnym badaniu, na moje NUB nie kieruje się tutaj górze na chłopaka, może to faktycznie za wcześnie

Tak było to pierwsze prenatalne ale trwało bardzo niedlugo i praktycznie nic nie było widać, wyszłam bardzo niezadowolona z badania na pytanie czy wszystko dobrze potrafił odpowiedzieć ze tylko Bóg to wie… na zwykłym USG widzę dużo więcej niż na prenatalnym badaniu, na moje NUB nie kieruje się tutaj górze na chłopaka, może to faktycznie za wcześnie

I nie chciałaś powtórzyć tego badania? Szczególnie, że teraz prenatalne są refundowane dla każdej ciężarnej na NFZ?

W ogóle ten lekarz ma certyfikat do przeprowadzania takich badań?

Niestety bardzo specyficzny człowiek, nie będę już powtarzać ale naprawdę byłam mocno zawiedziona więc w przepowiednie płci też nie do końca wierzę bo mało tam widać niestety, gdybym miała za takie badania zapłacić to byłoby mega słabo..

Niestety bardzo specyficzny człowiek, nie będę już powtarzać ale naprawdę byłam mocno zawiedziona więc w przepowiednie płci też nie do końca wierzę bo mało tam widać niestety, gdybym miała za takie badania zapłacić to byłoby mega słabo..
Umow sie na polowkowe do lepszego lekarza, wtedy plec i tak jest pewniejsza :) Szybko zleci.

A jak u Was dziewczyny ze smakami, u mnie wszystko dosłownie wskazuje nawet na dziewczynkę ja słodkiego w ogóle nie jadam a teraz po prostu wciągam słodkości haha :)

reklama
Do góry