reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry, zabawy, zabawki ... czyli jak i czym najchetniej bawia sie nasze malenstwa.

Chcialam wam napisac ze pomimo mnostwa zabawek jakie Pat posiada i jakie dostal pod choinke, to i tak caly czas u nietesciow bawil sie dwoma plastikowymi pojemnikami i 20 bateriami paluszkami. Przekladal je z pudelka do pudelka, to na podloge to znow do pudelka, wysypywal i sprzatal... i tak w kolko. Nigdy niewidzialam go tak zajetego i skupionego na tym co robi. Od dzis kupuje mu baterie i pojemniki :-D;-)

reklama
Wama masz racje, po co wydawać kasę na drogie zabawki skoro nasze pociechy maja je ...gdzieś;-):-D

Ala od Mikołaja dostała klocki, puzzle piankowe, dwie lalki, wózek - tak z nim lata, że ledwo wyrabia się na zakrętach:-D teletubisie na DVD - jedyna bajka jaka ogląda nie odrywając wzroku od telewizora:-D (nie wiem co ta bajka ma w sobie takiego magicznego :confused::eek:) sanki - szkoda tylko, że śniegu nie ma:oo2: torebkę pluszową, wieże - kubki i kasę. Za to kase chcę jej kupić sorter, ma już jeden i fajnie się nim bawi tzn. trafia tam gdzie trzeba:tak: i troche ją to zajmuje;-):-)

Co o nim myślicie:confused::sorry2:
Chicco Sorter/Domek edukacyjny farma NOwy (285792507) - Aukcje internetowe Allegro

albo ten

KIDDIELAND ___ŻÓŁWIK-SORTER__wysyłka gratis (285304574) - Aukcje internetowe Allegro

Wama:-):-):-) no i po problemie, jak będziesz chciała Pata czymś zająć to pamiętaj o bateriach:-p
AgaMonika fajne te sortery:tak: sama bym się pobawiła
muszę Wam powiedzieć, że Alce znikopis się bardzo spodobał, zobaczymy tylko na jak długo, sama coś tam bazgroli (a świetną ma kreskę:-p) i nam każe cosik smarować na tym wynalazku:tak:

Majka, zgarnela pod choinka: cos ala domek edukacyjny( zero zainteresowania), laptop(podoba jej sie tylko wylaczanie, bo babka mowi, papa i macha raczka), zestaw kredek i mazakow ( ulubionym jej kolorem jest zolty, to wiemy, bo zjadla pol kredki) furore robi grajaca koledy ksiazeczka i ksiazeczki trojwymiarowe, :tak:

od swojej prababci dostala obrazek matki boskiej, niby nic ale jak ja sie wlaczy do kontaktu to swieci i spiewa:-D

Piotrek dostał tyle zabawek, że normalnie bym zatłukła (mówiłam, żeby mu nie kupować)
od nas: pieska i lalkę
od teściów: pieska i krokodyla
od mojego ojca: pieska (super aktywny śpiewający piosenkę)
od mojej mamy: sorter
od mojej siostry: zestaw zabawek do kąpieli
od mojej babci: maskotkę jednorożca
on niani: telefon z tarczą (robi dużo jazgotu) i tamburyn
od swojego ojca chrzestnego: taki domek sorter z ciuchcią i telefonem

czym się bawi moje dziecko??
kartonami po zabawkach
porażka...

Sara tez bardziej zainteresowana garnkami, pokrywkami, smieciami itd. niz zabawkami, ktore dostala pod choinke :-p

• Lalke z wozka wyrzuca i sama do niego siada, wiec widze ze wozek lata nie dotrwa
  • Klocki tylko rozrzuca albo wali to co ja z nich zbuduje
  • grajacy telefon dla lalki "Agatki" juz zepsula
  • grajce radio dla lalki "Agatki" jest juz w czesciach
  • plyty Bebe Lilly ja juz sluchac nie moge, za to Sara ma ja wlaczona prawie non stop
Chyba najwiekszy pozytek jest z tej sterty ciuchow ktore dostala :-) ale jej chyba nie za bardzo ciesza :-p

Witajcie o megaprzerwie....
No niestety ja to znam z doswiadczenia.... My cieszymy sie z zabawek a dzieci z opakowan. Jednak nadejdzie i ten lepszy dla nas czas - to juz mam u starszych.
Jesli chodzi o Barta to on bawi sie przede wszystkim nasladujac Marcina - np przebiera sie w czapke i rekawiczki i straszy wszystkich w kolo. Albo bierze figurki dinozaurow, zolnierzyki i "walcza" ze soba... Takie trzecie dziecko to juz zupelnie inna "bajka". Choc baterie i pudelko tez zawsze sie przydaja :)

u nas julcia dostała
  • 2 wielgaśne komplety klocków- od teściów i chrzestnego - jak do tej pory jeszcze się nimi nie znudziła:tak::-)
  • keyboard chicco - tez od chrzestnego, ale w przeciwieństwie do klocków nie jest nim zainteresowana...
  • lokomotywę - od teściów, od czasu do czasu się nia interesuje
  • księżeczke rymowankę z fischera- od teściów - nie bawi się nią w ogóle
  • wózek z lalą- od mojej mamy - wózek tak, lala- nie...jej miejsce zają szczeniaczek uczniaczek:-p
  • słuchawkę z fischera - od prababci- zainteresowanie zerowe
  • od nas- zabawki do kąpieli, puzzle piankowe, i kuleczki- pierwsze i ostatnie ok, puzzle - nie interesują
  • ubrania: 2 sukienki, 3 bodziki, piżamka, rajstopki

U nas bylo tak, ze kazdy pytal co kupic Mateuszkowi, my kupowalismy, a oni nam kase na konto przelewali ;-)

Poniewaz nasze dziecko, podobnie jak i inne , nie ma jakies specjalnego zainteresowania zabawkami, dlatego dlaismy spokoj w tym roku. I mysle,ze tak bedzie do poki nie zacznie pisac listow do swietego mikolaja.

A Mati dostal:

- cookies monster - naciska sie na brzuszek, a ten sie smieje, przewraca, turla - bardzo sie podoba, caly czas z nim lazi i go nasladuje.
- duzo ksiazeczek, zwyklych , tekturowych, z obrazkami - bardzo mu sie podobaja.
- fotel fatty - NAJLEPSZE MEBLE DLA DZIECI ! RELAKS I ZABAWA!FATTY (287719658) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo, bardzo mu sie podoba. Ugniata go na rozne sposoby, lezy na nim, siedzi na nim, oglada ksiazeczki. Gdybym miala miejsce w domu kupilabym mu wiekszy. Chociaz na tym to i ja posiedze, jest bardzo, bardzo wygodny.
- slonia z ikea - kocha go!!

I tylko tyle dostal.

Oprocz tego kazdy mu wplacil po 50 zl na jego fundusz, ktory zalozylismy jak sie urodzil.

reklama
mam powyżej uszu huśtawki mojego dziecka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

od 4 dni nic tylko hustawka i hustawka, jak schowam(bo jest wieszana w ramie) to chodzi mędzi i szuka wszedzie a jak juz znajdzie to przynosi i pokazuje gdzie mam zawiesic :baffled:
i nic zrobic nie moge bo ona nawet chyba by w niej mogła spać, samej jej zostawic nie moge bo czasami tak sie kreci że wydaje mi sie że przechyli sie za mocno i wyleci... wiec tak ja hustam i hustam a obiad sam ugotowac sie cholera nie chce:confused:

teraz zastapił mnie k. wiec smaże placki:-p

Do góry