reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Cześć dziewczynki
Witam nowa mamusię ;)

Też wczoraj bylismy u koleżanki i dostałam od niej rózne skarby tzn. leżaczek dla małej ( fajnie, bo ogólnie drogi jest :)), przewijak, czapusi chyba z 10 :D karuzelkę do łóżeczka,2 rożki ;D a i becik cieplejszy do wózeczka :) i pare innych drobiazgów :) Prezentacje kąpieli koleżanka tez nam zrobiła  tzn raczej mąż miał bo ja juz pare razy się załapałam ;D ;)

Na rozstepy uzywam Ziajki nie jest droga, a szkoda mi kasy, bo niektóre kremy maja cenę powalającą ::) Ogólnie tez jestem zdania, że jak mają byc rozstepy to żaden krem niepomoże ;). Ja mam na razie parę na piersiach :p
Pamciaw no za to łóżeczko możesz dać z 350 zł, a co do wymiarów nie martw sie, tez mam łóżeczko niewymarowe ;D ale myślę że jakos dam radę ;)

Dzis się wybrałam do miasta kupić coś do jedzenie, ogólnie zapasy uzupełnic i prawie 2 razy zemdlałam :p :-[ dobrze ze była ze mną siostra. Połowy zakupów oczywiście nie zrobiłam ::) chciałam kupić reszte rzeczy z apteki, a nawet tam niezawitałam :p :-[ Ogólnie jakaś zdechła jestem i do tego wszystkiego jeszcze doszły problemy żołądkowe :( Własnie gotuje sobie rosołek :) A jak zimno jest :) musze cieplejszą kurtkę chyba wyjąć :)

reklama
Czesc Laski,
Paaricia - czuje sie dokladnie tak samo jak Ty!!! Moglabym spac caly dzien!! I tez jak troche sie rozruszam to mam od razu twardy brzuszek. Troche mi to przypomina pierwsze trzy miesiace, kiedy moglam usnac na stojaco. Tylko teraz troche ta pileczka z przodu przeszkadza.

Pamciaw - widzialas lozeczka Glucka?
http://calineczka.pl/sklep/index.php?cPath=148_150&osCsid=ffb357f95f02b7dc482fc81e70f226c7
Wszystkie wystepuja w 3 wersjach: z szuflada, bez szuflady i z opuszczanym bokiem. Wszystkie 3 rodzaje (Adas, Michal i Pawelek) sa bardzo ladnie wykonczone i nie maja zadnych srub na wierzchu.
Cena mysle, ze tez jest w porzadku. Poza tym rewelacyjnie pasuja kolorystycznie do Anebody. My kupilismy Adasia.

Agnes, no takie kolezanki to ja rozumiem :) Ale fajnie masz.

Aussi, ladne te lozeczka. gdybym nie dostala, takie cos by mnie interesowalo. Ja z kolei chcialabym dodatkowa szuflade, ja nie wiem co ja mam tyle gratow....

Oj cos mi sie zdaje ze to juz taki etap ciazy i nie bedzie lepiej z tym spaniem i samopoczuciem. ::) Na tych zakupach wczoraj tez mialam tak jak Agnes, ze myslalam, ze zemdleje, jesli nie usiade w jakims przewiewnym miejscu. No i tez nie obskoczylismy wszystkich miejsc co mielismy. Ach no i dzis w nocy znow nie moglam spac i obudzilam sie o 3 i lazilam do 5. Wskoczylabym na forum, ale wlasnie przez te 2h reinstalowalam system na kompie, bo cos sie zamula. ::) Komp sie zamula, ja sie zamulam, ech... ;D

Pamciaw - no i dobrze, bedziesz miala nowiutenkie lozeczko z nowiutenkim - ani razu nie zasikanym materacykiem! ;D ;D Faktycznie kolezanka sobie troche obciachu narobila z ta cena... ::)

Magi - ja sobie lozeczka bez szuflady nie wyobrazam. Przynajmniej mam z glowy problem gdzie schowac posciel.
Komody tez kupilam 2. Jedna mniejsza, druga wieksza. W zyciu bym sie do jednej nie zmiescila!!!!!

To jestes jeszcze lepsza niz ja ;D ;D ;D ;D ;D my mamy dosc mebli, w sumie jeszcze kawalerksie meza - ale nowe i gustowne sa, no i sypialnie nasza, w sumie mam do niej tylko szafe, ale duza bardzo 3 drzwiowa. Wlasnie do sypialni chce dokupic komode, dopoki dzidzia bedzie z nami bedzie miala ta komode, a potem jak pojdzie na swoje to dostanie kawalereskie meza meble i moja komode a ja wezme jej...hehe ;) Tylko jak ja sie w ta komode pomieszcze to nie wiem, moja jest z polkami a ta jej z szufladami, ze niby 4 ale na moje potrzeby, to skromnie bardzo ;)

Wiecie, wczoraj zamowilam z allegro posciel i rozka, obu sprzedawcom wyslalam potwierdzenia z pytaniami, babka od poscieli od razu odpowiedziala, juz jej dzis zaplacilam i seobie zdazylysmy zyczyc milego dnia :) a ten gosciu od rozka sie wcale nie odzywa, w zyciu mu nie przeleje kasy zanim mi nie odpisze i nie odpowie na moje pytanie... mial cala niedziele i juz pol poniedzialku, ja jestem taka zasadnicza ze wg mnie juz 30 razy powinien sie odezwac, ja jestem konkretna i wymagam konkretu od innych, a ten se leci.... a wy jak kupujecie to jak jest?? bo z allegro to ja pierwszy raz :)

Magi - spoko, moze gosc wyjechal na weekend i jeszcze nie wrocil. Moim zdaniem jeszcze nie powinnas sie niepokoic. ;D No ale rozumiem, ja tez chce miec wszystko JUZ!! A najlepiej wczoraj! ;D

reklama
Magi gość powinien się odezwać, ale daj mu toszkę czasu, bo może dochodzi do siebie po weekendzie, albo co? Niektórzy w niedzielę nie mają dostępu do netu, a w poniedziałek dużo pracy po weekendzie. Ja troszkę na allegro kupuję, ale raczej drobnostki. Teraz zastanawiam się nad termometrem http://allegro.pl/show_item.php?item=68718880 nie kojarzę tej firmy i troszkę się boję, wiem że najlepsze są braun douszne, ale one kosztują około 200 zł i trzeba do nich dodatkowo kupować te osłonki, a teraz tyle innych wydatków. Zauważyłam, ze dobrze się rozchodzą te scaneo - no i można nimi zmierzyc temperaturę otoczenia. Dzisiaj wybieram się do centrum handlowego, to popatrzę, czy mają tam takie coś tej firmy.

Do góry