reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Kurcze, nie zdazylam na chat, bo mielismy gosci.

Mam jedna propozycje. Moze zamiast pisania przewidywanego terminu porodu, ktoru zajmuje dosc duzo miejsca po prostu wpisac tydzien w kt urodzilo sie dzieciatko, np 39 tydz. Tak bedzie przejrzysciej, a my nie bedziemy musialy dodatkowo wysilac naszych mozgownic i liczyc ile wczesniej przyszedl dzidek na swiat.

Co Wy na to?

Wioluś!! Gratulacje córuni!! Dzielne jesteście i tak trzymajcie!!

Aussie - ty to jednak masz łepek na karku, uważam, że pomysł jest świetny!

A teraz nowinki ode mnie - o 23:30 wylądowałm na KTG w szpitalu, bo już nie mogłam z tymi skurczami i mała zaczęła być bardzo niespokojna, normalnie biegała mi ze trzy godziny non stop, okazało się, że rozwarcie na jeden palec, ale skurczy mam od zaje...ania. Macica wcale się nie rozluźnia, bo cały czas są skurcze, słabsze lub mocniejsze. Macica jest tak zmęczona, że nie ma siły wypychać Misi do wylotu, więc dostałam zastrzyk na rozluźnienie i po jakimś czasie ma już normalnie pracować, tzn. skurcz, odpoczynek, skurcz. Do tej pory było skurcz, skurcz, skurczybyk.... :laugh: Lekarz podsumował, że wszystko jest cudownie i równie dobrze mogę rano rodzić, ale mogę też za dwa dni, bo więcej mi nie daje... Stwierdził, że ma wizję, że do niedzieli urodzę ;) :laugh: Uśmiałam się jak goopia i powiedziałam, że trzymam go za słowo! Ogólnie zestresiłam się okropnie, ale już mi przechodzi powoli... Ale szczerze powiem, że cieszę się, że to jeszcze nie dzisiaj!! Chyba nie jestem jeszcze psychicznie gotowa, bo mało na zawał nie padłam....

A swoją drogą lekarz fajniutki, bo powiedział,mi tak: mógłbym pani wywołać, ale męczyłaby się pani o 1,5 h dłużej, a po co... I ja też tak myślę - po co skoro małej dobrze!!

Miłej nocki!!

Wanda, a może będzie bardziej czytelnie w albumiku jeśli zrobimy tak:
Natalia: data i godzina porodu
waga
długość
tydzień ciąży (w którym przyszło maleństwo na świat)
punkty Apgar

Wioluś: data i godzina porodu
waga
długość
tydzień ciąży (w którym przyszło maleństwo na świat)
punkty Apgar

itp....

Chodzi mi o to, żeby zrobić to od nowych linijek, może będzie bardziej czytelnie, ale to tylko moja sugestia, ja mam nasrane troszkę i pedantyzm i strzela do łebka ;)

Jak myślicie?

Ziemzia - trzymam mocno kciuki za Was obie! To juz moze byc w kazdej chwili, ale fajnie! ;D ;D Bardzo, bardzo sie ciesze! ;D

Ja tez popieram Wande jako lsto-uzupelniacza. ;D To juz tak pro forma, bo jak widze lista juz jest. BArdzo to ekscytujace! ;D ;D

Wiola - gratulacje!! ;D Ale milo sie ten dzien zaczal! ;D Szkoda tylko, ze juz nie zdazylam na czata. U nas dzis leje i pewnie dlatego tyle spalam. No nic! Kolorowych snow Mamusie! :laugh:

Czesc mamusie :)

Niespodzianka ja o tej porze co??
Niestety ale wogole nie moge spać moja ukochana Babcia wylądowała dziś w szpitalu ma juz swoje lata 82 i swoje przezyła od jakiegos czasu chorowała i napewno gdzies w podswiadomosci przyzwyczajalismy sie do mysli ze to i tak piekny wiek ale ku....... dlaczego znow na przełomie grudnia i to przed swietami wydaje mi sie ze moja mama i tak ukrywa przedemna jej stan zdrowia zeby mnie nie denerwowac mam głupie przeczucie ze jej droga na ziemi dobiega konca a najgorsze jest to ze dzieli nas 500km i nie ma mozliwosci zebym pojechała do domu czy w najgorszym wypadku pozegnac sie Dupa Dupa i jeszcze raz Dupa jestem zła na swoja bezsilnosc najbardziej boli teraz ta rozłaka no i chyba to ze jestem bez najmniejszych szans na przekonanie swojego meza ze jednak pojedziemy do domu zaparł sie i koniec wiem ze ma racje i w tej chwili jego odpowiedzialnosc sie pokazała bo ja bez wachania wsiadłabym w samochod i pojechala

Znow nasmecilam ale musze byc twarda przed dziecmi swoimi no i moja mamą nie moge jej pokazac ze mnie to tez boli acha zapomnialam dodac ze jak zadzwonilam do szpitala to lekarz powiedzial ze sa nikłe szanse ...... :(

Agus trzymaj sie dzielnie!!! Wiem jak boli gdy powolutku wygasa ktos tak bliski...i to jeszcze w takim momencie Twojego zycia...Ech no coz takie juz ono jest to zycie....Jedni sie rodza :) inni nas zegnaja...:( Jak swiat swiatem...Badz dzielna ale sluchaj meza i nie jedz teraz nigdzie. Pomysl ze babcia nie chcialaby tego - dla dobra Kajusi.

Ziemziu trzymam za Ciebie kciuki!!! Pewnie bedziesz druga na liscie!!! :) Ale fajowo!!! O jej worek sie naprawde rozpadl...Uwazam ze na bardzo madrego lekarza trafilas. Dobrze ze Cie rozluznil a nie na sile trzymal i jeszcze popedzal bo by sie to moglo w koncu po wielkich Toich mekach cesarka skonzyc. A jak przyjdzie czas to Myszka i tak sie pojawi. Trzymam kciuki baaaaardzo mocno!

A ja znowu spac nie moge, choc zmeczona jestem. Siusiu o 3 i do teraz nie zasnelam to sie na kanapke do salonu przenioslam znowu. Tomek za moment przyszedl czy wszystko ok. Biedny stresuje sie bardziej ode mnie. No bo przeciez nie wie co ja czuje i jak i wcale mu tego nie zazdroszcze....

reklama
co do listy to Ziemzi pedantyczna propozycja bardzo mi sie podoba tylko czy aby nie zajmie nam to za duzo miejsca? Tzn mamy go duzo tylko myslalam ze fajnie by bylo miec liste ze wszystkimi mamami i dziecmi na jednej stronie ale moze bzdury gadam. Niech reszta zdecyduje. A tymczasem ide liste obejrzec, bo jeszcze nie bylam.

Do góry