reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Coś tu fajny temat zaparć się ostatnio pojawia ;) wrzućcie więcej owoców polecam brzoskwinie, jabłka - szybko lecą do jelit i sporo płatków i otrąb owsianych namoczonych poprzedniego dnia z posiekanymi śliwkami i morelami. Zjadając miseczkę dziennie mija jka ręką odjął, ja się tak meczyłam po tej cholernie Maternie, jak jej nie biorę to jest oki a tak musze sie wspomagac owsem :laugh: kończę bo rodzice przyjechali w odwiedzinki.

reklama
Popieram Gonie - od wczoraj sie stosuje do Waszych zalecen i problem zniknal sam!!

Didi - fajnie, ze wrocilas. Jak Albert? Kopie?

Ide spac.
Do jutra i kolorowych snow!!

Witajcie mamuski!!!
Dłuuuuugooo mnie z Wami nie było no i przez ostatnie dwa dni nadrabiałam 30 stron zaległości, bo obiecałam sobie, że najpierw wszystko przeczytam, ale wytrwałam do końca i wreszczie piszę :)
Troszkę różnych rzeczy u mnie się działo, więc czas tak jakoś szybko płynął...
W lipcu jeszcze mieliśmy co weekend gości, 30 urodziny mojego męża (impreza zrobiła się na 20 osób, do dziś zastanawiam się jak oni wszyscy się pomieścili), pod koniec lipca pojechaliśmy sobie na tydzień do Władysławowa (to zdecydowanie nie jest miejsce ciche i spokojne)jechaliśmy "w ciemno" i mielismy spore problemy ze znalezieniem noclegu, ale udało nam się troszkę odpocząć, młody nawdychał się jodu, niestety woda była zimna, więc nie dane mu było zażyć kąpieli morskich:)
Pod koniec lipca miałam robiony test na tolerancję glukozy i okazało się, że wynik jest trochę za wysoki (na czczo 100-to jeszcze było ok, ale po 2 godz. i 75 gramach glukozy wyszło 145), więc mój lekarz zdecydował, że trzeba to dobadać no i w zeszłym tygodniu poleżałm sobie trzy dni w szpitalu na patologii ciąży. Robili mi dobowy profil glukozy i jeszcze raz krzywą cukru, pokłuli mi wszystkie palce, dobrze, że te od nóg oszczędzili;) ale okazało się, że wyniki są w miarę dobre, nie mam cukrzycy, ale profilaktycznie muszę tylko zrezygnować ze słodyczy, buuuuuu, no i generalnie jeść częsciej, ale mniejsze porcje, ale czego się nie robi dla maleństwa :)
W niedzielę mieliśmy 1 rocznicę ślubu, niesamowity urok ma świętowanie jej we troje! Do końca tygodnia jeszcze sobie poleniuchuję i od poniedziałku do pracy!
Co do zakupów, to na razie jestem na etapie buszowania w internecie, na zakupy w realu wybieramy się we wreześniu.
A Mateusz bryka często i intensywnie, najwięcej wieczorem, przed zaśnięciem, zastanawiam się tylko, czy to już mu tak zostanie po urodzeniu, czy wyszumi się i będzie spokojnym bobaskiem!
To by było w wielkim skrócie co u mnie. Trzymajcie się cieplutko, szczególnie Ty Aussi dbaj o siebie! Buziaczki! Pozdrawiamy! Pa!

Neon! Ale sie zdziwilam, ze kogos zastalan na forum! ;D Zawsze jestem taka samotna - moje rano, Wasza noc. ::) Biedactwo kuruj sie tam! Polecam czosnek i miod - najlepiej razem i jeszcze z goracym mlekiem. Mnie zawsze stawia na nogi.
Buzka!

Didi - witaj kochana po przerwie! Brakowalo Cie! Dobrze, ze sie troche wyrwalas z miasta. ;D

Aprilka - Fajnie, ze znowu jestes! No i masz chlopaczka. Aussi - czy liczylas Aprilkowego chlopaczka w swoim ostatnim rankingu? Jak to teraz wyglada? ;D ;D

Wczoraj naznosilismy jeszcze wiecej pudel. Dzis popakuje cokolwiek zostalo, no i czekam na telefon z agencji, ze domek gotowy. Jesli nie zadzwonia, to juz nie bede sie naprzykrzac, cynkne jutro bo i tak mam jutro podpisywac umowe, wiec jutro juz napewno mam miec klucze! ;D ;D

JUHUUUUU!!! Dziewczynki jestem tak podjarana!!! Dzis po 14 (Waszego czasu po 6 rano) mam podpisywac umowe i wziac klucze!!!!!! Jak usiadziecie przed komputerami to my juz prawdopodobnie bedziemy wypakowywac a samochodu pierwsza porcje pudel!! ;D ;D Kurcze nie moge usiedziec tak sie podekscytowalam. ;D ;D he he...

Paaricia cieszę się z Tobą, ale sie pomyliłaś - jak usiądziemy przed kompami to Roland będzie wypakowywał a Ty ewentualnie palcem mu pokażesz gdzie ;) pamiętaj, bo inaczej smary na gołe dupsko :laugh:

Cześć dziewczynki!
Didi, Aprilka - ale się ucieszyłam, że do nas wróciłyście, znów się zaroiło na forum! Już się bałam, że na wypoczynku tak wam podpasi, że nie będziecie chciały wracać i zostaniecie tam na zawsze :( ale już wszystko dobrze - wróciłyście jednak! ;)
Paaricia - ja mam trzecie oko i widzę wszystko co robisz, za każde (nawet najmniejsze) pudełeczko w twoich łapkach będą bęcki na tyłek!!!! A tak w ogóle to strasznie się cieszę z wami tą przeprowadzką, oby domek był wymażony, cieplusi, milusi i wasz ukochany! Ale o to to zapewne sami zadbacie, bo miłości macie dużo jak widać do obdzielenia!
Neon - bidulinko kuruj się, nie wyłaź z wyrka tylko się tam wyleguj jak foczka!!
Beata23 - no gratuluję, normalnie do mety już tylko sekundy, więc delektujmy się tymi chwilkami!!

reklama
Do góry