reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Pamciaw ja też sobie tak własnie tłumaczyłam, ze Dzidek lubi ciasno i własnie dlatego przemykała mi myśl, żeby darowac sobie głęboki wózek może nawet w ogole. Ale chyba jednak dałam sie przekonać do tego, że wystarczy Maleństwu 9 miesięcy w ciasnym brzuszku a teraz należy mu sie trochę luzu, no i niech sie prostuje! Bardzo mocno zadziałała moja wyobraźnia jak jeden pan tłumaczył mi że potem to dzieciaczki takie skulone chodzą... Ja przyznaję, że jak Mąz pokazał mi właśnie ten wózek, że "wpadł mu w oko", to krzywiłam sie bardzo i taki jakiś właśnie wielki i w ogole nie bardzo mi sie wydał. Ale buja się fajnie, cięzki bardzo nie jest, a w kilku miejscach sprawdziliśmy i bardzo dużo dobrego o nim mówią. Może rzeczywiście inne spacerówki ładniej wyglądają, ale wygoda Dzidka to priorytet! No i szybko i ładnie się składa i do bagażnika Yarisa się zmieści!

Fuczak A jeśli chodzi o cene tego zestawu to jest właśnie do przyjęcia - ten model Smart jest pozbawiony kilku "jakiś tam bajerów" i w warszawie znaleźliśmy nawet za 1500 pln cały zestaw z torbą, śpiworem i folią p.deszczową w komplecie.

A w związku z tym, że Dzidek już podobno słyszy to aplikujemy Mu wieczorami bajki Brzechwy... jeszcze nawet co nieco pamiętamy z własnego dzieciństwa, ale do "ściągi" juz po tylu latkach zaglądamy często. A jaką mamy my z tego przyjemność i radość!

A ja też na ciepłe temperatuty nie narzekałam! Jestem z tych bardziej "ciepłolubnych" i  zimno mi!!! A na weekend wybieramy się ze znajomymi koło Augustowa, a tam ponoć wieje i nie przestaje!

I bardzo podoba mi sie pomysł z "rozczwórzeniem" pieluszek!!!

Mnie kolega, tata dwóch przeuroczych dziewczynek, przekonuje do używania, przynajmniej na początku tetrowych, i do tego zakładanych Dzidkowi po 3 na raz! Hmmm...

A do szkoły rodzenia wybieramy się od połowy września przy szpitalu w którym pewnie zdecydujemy sie rodzić. Jest 6 spotkań przez 6 kolejnych tygodni, za każdym razem godzinka teorii i ok 45 minut ćwiczeń.

reklama
Dziewczynki, kilka dni temu dostałam zapisaną w pdf książke Tary Hogg "Język niemowląt", podobno fajna i polecana, ja jeszcze niestety nie miałam kiedy zajrzeć. Ale jeśli byłybyście zainteresowane i chciałybyście poczytać to chętnie Wam prześlę.

Czesc Dziewczynki!

A ja juz niestety musze sie pozegnac z dobrym humorem. Znow te cholerne skurcze!!! Nie mam sily!!
Jak do wieczora nie przejdzie (a dawke mam od dzis x2 czyli 8 polowek fenoterolu dziennie) to jade na KTG, a potem zobaczymy...
Najgorsze jest to, ze mnie to wykancza psychicznie... Wiem, ze kazdy skurcz, to skracanie sie szyjki...

Dostalam jeszcze relanium, moze to mnie troche uspokoi...

Ja chyba przestane sie szykowac na przyjscie dzidzi, bo mam wrazenie, ze wszystko zapeszam...

Dzis o 15 na National Geographic jest ten fajny film "W lonie matki". Polecam!!!

Aussi, trzymam kciukui za Ciebie i malenstwo. Relanium i jakias dobra herbatke zapodaj, musi byc lepiej. Czasem tak musi byc, kolczasto :(

Hanka, ja przegladalam te ksiazke, calkiem fajna.-..tzn ja sie nie znam, wiec sie ciesze, ze to takie dosc dokladne jest. Mam ja z tego adresu
http://www.torun.mm.pl/~wakietka/jnth.pdf
gdzies tu na forach znalazlam.

Aola, nie masz gdzies punktu badan na HIV? Byloby bezplatnie...ja mam taka przychodnie, zastanawiam sie- lekarz nic nie wspominal, ale w sumie tyle badan sie robi, czemu by to opuszczac..z drugiej strony wiem, ze te 2 tygodnie czekania na wynik to bedzie zajebisty stres. I pewnie sobie odpuszcze. Na HCV nie wiem, nie wiem czym to grozi  :p

neon, to ja pewnie tę książkę właśnie stamtąd dostałam, mam zamiar troche przejrzec przynajnmniej a nawet zabrać się do pilnego czytania.

a jeśli chodzi jeszcze o pieluszki, to moja mama mówi, że kiedyś można było kupić tetrę "na metry", można wtedy zrobić takie chusteczki do wycierania, podkładania itd dowolnej wielkości, zamiast dzielić pieluszkę; tylko nie wiem, czy jeszcze można gdzieś znależć taki materiał...

Aussi - dzięki za wzmiankę o filmie ! Dzięki niej go obejrzałam ! Na koniec się baaardzo wzruszyłam ! A oprócz tego to mam mnóstwo nurtujących mnie zagadnień. Boję się porodu, nie wiem czy dam sobie później radę z tak małą istotką i w ogóle ... :p Obym tylko nie popadła w jakąś depresję ! ;)

Neon HCV to badania na żółtaczke wątrobową typu C więc tą najgorszą. Niestety najblizszy punkt gdzie za darmo mogłabym wykonać badanie na HIV jest w Chorzowie :p więc niezabardzo opłaca mi sie tam jechać. No trudno zrobie prywatnie dla dzidzi warto ;D
Aussi trzymaj się moja siostra też brała w ciąży relanium także sie nie martw.
Film ten oglądałam jest naprawde super. Warto go zobaczyć.

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

Ja jeszcze jestem przed seansem filmowym. NAgralam i mamy zamiar wieczorem sobie obejrzec.
Tyle razy slyszalam, ze jest boski i nigdy nie moglam go zlapac.

reklama
Aussi tak mi strasznie przykro ze masz takie dolegliwosci i niepokoje. Jestem jednak dobrej mysli i trzymam za Ciebie kciuki.

(h)anka bardzo tanio ten wozek wypatrzylas. Ja je zawsze widzialam za ponad 2 tysie. A gdzie one sa w tak dobrej cenie? Moze i moje Mutsy tam bedzie tansze. Choc juz znalazlam miejsce gdzie mutsy gondola + spacerowka kosztuja 2300. To juz znacznie lepiej ale dalej drogo.

Beatka, ja mysle ze dla zimowych bobaskow potrzebna jest gondola jak dla wszystkich innych. ale to kwestia spojrzenia na sytuacje. Ja zima jak najbardziej chce z dzieckiem chodzic na spacery, niech sie chartuje (chyba ze beda straszne mrozy, ale nie zakladam ze przez 6 miesiecy ani nawet 4 takie beda). A dziecko nie powinno byc wkladane do wozka innego niz gondola idealnie by bylo do 6-ego mca zycia, a przynajmniej do 4. A generalnie przynajmniej do momentu kiedy samo bedzie moglo siedziec. Chodzi o bezpieczenstwo i zdrowie kregoslupa - a to dla mnie najwazniejsze. A od marca pogoda bedzie juz nie tylko na spacery ale wrecz na dlugie spacery, wiec jednak dla mnie ta gondola to niestety mus. Drogi bo drogi ale tanszy niz ew. potem leczenie kregoslupa. Nie wspominajac ze za zdrowie zaplacic sie nie da wiec ceny nie ma...No to sie powymadrzalam....;)

Jeszcze siedze w robocie i nosem ryje powoli po biurku....biore sie dalej do roboty i jak najszybciej spadam.

Papa!

Do góry