reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Pamcia - no wlasnie jak z nia na gadu ostatnio rozmawialam, to mi pwiedziala ze nie wchodzi na forum, bo nie da rady wszystkiego nadrobic... to jej napisalam ze przeciez nie musi, a ona ze tak glupio nie nadrobic no... No ale moglaby wrocic :)
no dzis naprodukowalysmy niezle - takze bierz sie za czytanie :) hehe

Ja juz tez uciekam spac :) Dobranoc :)

reklama
fajnie tak ze znacie sie juz tyle czasu,bo w koncu juz pisalyscie na forum jak bylyscie w ciazy,szkoda ze ja wtedy nie mialam dostepu do netu bo teraz jestem czesto nie w temacie :p moze kiedys troche nadrobie ;D a teraz juz ide spac chociarz troche boje sie zasnac bo moj synus jakis taki dziwny dzis(lezy,rozglada sie,nawet nie placze)to do niego nie podobne.dobranoc wszystkim mamusia,pewnie juz daweno spicie-tylko my zawsze tak pozno!!do jutra

Gonia - ja bym tez nie podawala jeszcze soczkow. Po co, skoro Malenstwa maja wszystko co potrzebuja w naszym mleku?

Didi - daj koniecznie znac jak sie dowiesz z tym paszportem. Mama cos wspominala, ze mauszkom robi sie zdjecia u rodzicow na rekach, no ale nie jestem przekonana. Ja tez musze wyrobic Malemu i powinnam zaczac jak najszybciej - jak tylko dostane australijska metryke urodzenia, zeby zdazyli go zrobic do naszego wyjazdu do Polski na nastepna Gwiazdke! Wyrobie mu tez australijski paszport - w koncu to maly Kangur, a;e z tym bedzie prosciej. To polski paszport zajmuje wieki...

Aussi - super, ze PAwelek ma taki regularny dzien. Atreiius niestety nie. U nas dochodzi fakt, ze boimy sie Go na moment z oka spuscic, wiec spi z nami w pokoju z monitorem oddechu, a w ciagu dnia jest caly czas z nami. CZyli albo w lezaczku, albo w wozku, albo ja jestem w sypialni przy jego lozeczku. Przy takim przenoszeniu z miejsca na miejsce o jakas regularnosc bardzo trudno.

Magi - Atreiius ma dni, ze jest aktywny bardzo duzo i takie, ze wiecej spi. Co do tej wzmozonej aktywnosci, to mozliwe ze ma na to wplyw ilosc herbat z mlekiem ktore wypijam w ciagu dnia. ::)

Acha no i jestesm za polaczeniem watkow Grudzien i Pielegnacja. JEsli juz czytam jeden to na drugi juz mi nie starcza czasu.

Ten moj Roland jest romantyczny, ale trzeba mu troszke podpowiedziec. ;)Mowilam mu, ze chcialabym, zeby to on mi wlozyl obraczke jako symbol "nowego zycia" he he, no i zeby to bylo tak, zebysmy to dlugo pamietali. ;D

CZesc kobietki..:)..buziaki dla aniolkow..:)

my juz po sniadanku..:)..maluszek moj kochany spi w lozku rodzicow bo gdziezbyindziej jak nie tam..:)..nie spal znowu pol nocy..:)..razem z tatusiem bo tatko chory i nie mogl spac siedzial na polsko-irlandzkim a maly razem z nim..:D..a teraz ten mlodszy odsypia..:)

Pati jak tylko sie dowiem to dam znac..:)..moj Piotrek dzwonil do nich i powiedzieli mu ze musi byc lewy proil razem z widocznym uszkiem..ale nic wiecej ..no i na paszport czeka sie cos ok miesiaca..:)

czesc mamusie!
najpierw pisze co u nas, potem jak zdaze to poczytam, nie bylo mnie wczoraj bo doszlam do wniosku ze powinnam wiecej odpoczywac i czas ktory zwykle przeznaczam na internet przeznaczylam na spanie i musze powiedziec ze dobrze mi to zrobilo :)

musze jednak Iduni kupic smoczek, do tej pory nie bylo takiej potrzeby, i tak by go nie chciala a wczoraj tak jakos z glupoty jak plakala dalam jej moj maly paluszek, jak sie przyssala ??? i momentalnie spokoj no wiec czas na smoczek bo przeciez nie bedzie mi ssala palcow ;D a swoimi jeszcze nie umie trafic

koncze na razie bo placz, postaram sie poczytac troche co u Was i moze jeszcze cos skrobnac

Witamy :D
Dzisiaj mieliśmy nareszcie przespaną noc :) Kacperek spał od 22 do 3 z przerwą na cyca i od 3:30 do 8:30 :) :D
Wieczorem po cycu dałam mu jeszcze mleko z butelki, które ściągnęłam w ciągu dnia i Mały tak sie najadł że odpłynął :), w nocy niestety musiałam już dokarmić go mlekiem sztucznym jak wyciągnął wszystko z cycków, ale wypił tylko 20ml.

Dziewczyny które miały kryzys z laktacją - ile dni u Was ten kryzys trwał ???

czesc laseczki :)
Ja tak tylko na chwilke - musze sie od Was chwilowo odseparowac, bo w weekend 4 zaliczenia, wiec raczej musze zaczac w koncu sie uczyc - a zamierzam w koncu :) szybko co nie ??? 4 zalki a ja w srode zaczynam myslec o nauce - no i znajac siebie to uczyc sie zaczne najpredzej jutro ;D ;D ;D

Ja nie jestem za polaczeniem watkow - Grudzien jest zbyt wielki i ciezko tu cokolwiek znalezc... Tak samo zreszta ktorac wczoraj napisala, ale nie wiem ktora, bo juz nie pamietam a cofac mi sie nie chce, bo musialabym wlasnie przejrzec chyba z 5 stron - no i wlasnie dlatego nie cche tez tego polaczenie :) No ale dostosuje sie do wiekszosci :)

kurcze chyba bede Was tylko czytac bo z internetem u mnie masakra, o ile forum w miare sie otwiera chociaz tez nie jest to zadna rewelacja, to wyslanie odpowiedzi graniczy z cudem i tylko sie niepotrzebnie wkurzam bo wysmaruje komus ładna odpowiedz i albo mi ją zezre albo po kolejnej próbie wyslania trace juz cierpliwosc a post aktualnosc

Donia czy ten gostek co sprzedaje sab simplex to pewne źródło ??? czy Ty też u niego kupowałaś?

Fuczak fajnie że zajrzałaś do nas :) kochana współczuje Ci że te futryny przestawiasz ;) Ale tak na serio to trzymaj się, w końcu bedzie lepiej, musi być! :) i zaglądaj do nas jak Ci Kacperek pozwoli i jak Ty wypoczniesz trochę, bo najważniejsze jest żebyś odpoczęła. Buziaczki.

Gochna dobrze zrobiłaś, że sobie odpoczęłaś :) Ja też powinnam, może wkońcu poprawiłaby mi sie laktacja, ale szkoda mi Was opuszczać  ::)

reklama
Wandziu zdolna jesteś napewno dasz sobie rade :) Trzymam kciuki! POWODZENIA! :)
Swoją drogą to ja już zapomniałam jak to było, ale robiłam tak samo jak Ty ;) zaczynałam się uczyć w ostatniej chwili i zazwyczaj zdążyłam jedynie notatki przeczytać ;D

Do góry