reklama
zuzanna8704
Fanka BB :)
Ja juz po wizycie. Malutka slicznie rosnie. Ma juz 2300 g. Szyjka zamknieta na ktg skurczy brak. Mama przybrała juz prawie 14 kg ale zwalniamy w ciagu miesiąca ostatniego 2.9 kg. Cisnienie nadal niskie 107/58. Mimo kawy wypitej z rana. Pytala ktoras o hbs. Dzis mi krew na to pobierali. Wyniki pewnie za tydz albo dwa. To samo z hemoglobina. Ogólnie jest dobrze jutro zaczynamy 35 tydz i za tydz moge odstawic magnez juz
My po wizycie, mieścimy się w siatkach centylkowych. Główka większa, brzucho mniejszy, ale wszystko ok Przekroczyliśmy 2kg!! Synek waży 2120, uf! Tłumaczę mu, żeby rósł miarowo do 3100 to pozwolę mu wyskoczyć.
Gratuluję udanych wizytJa dopiero wróciłam do domu. Franio ma 2035 kg, moje cudne, kochane 2 kilogramy. Serduszko pięknie bije 156 uderzen/min. Już wiem dokładnie jak jest ulozony i pupcia przesiaduje pod moimi zebrami. Oczywiście uroki prowadzenia ciazy na NFZ, miałam się umowic na kolejna wizyte za 3 tyg ale 8 listopada nie ma miejsca a 11 to wiadomo swieto. No i następna wizyta za 4 tyg... mam nadzieję że wytrwam do niej ja już miałam ostatnio robione badanie HBS, wyniki w porzadku teraz dostałam skierowanie na paciorkowca. To jest to badanie co Czesc z was mowila ze pobiera się z odbytu?
Olgi89
Kochane gdzie dokladnie moge opisac porod? [emoji6][emoji6]
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Nonkatoja
https://www.babyboom.pl/forum/index.php?threads/80262/Kochane gdzie dokladnie moge opisac porod? [emoji6][emoji6]
[emoji4]
Czekamy z niecierpliwością[emoji4]
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
cytrusowa85
Po wizycue. Gin chcial mnie polozyc na szpital ja odmowilam. Musialam podpisac ze nie wyrazam zgody. W czwartek robie probe watrobowa. I kciuki poprisze zeby nie wysxly podwyzszone Bo cholestaza dla dzuecka grozna I rozwiaza ciaze. A do tego moj mlody nie bardzo ruchliwy (najmnuej z calej 3ki ) starszaki tam mi skore rozcisgaly (tym tyg) ze bolalo a ten spokojny I teraz mnie to niepokoi ze to ale. I mam ruchy liczyc o 8-9, 13-14, 19-20. I AZ sie boje a jak zero bedzie Bo czasem tak mam I ze mogkam na ten sxpital jednak ech
Oj zaczyna się tutaj dziać na tym forum. Kindzia trzeba byc dobrej mysli, zzrób badanie i napewno wyniki będą w porzadku. A co do ruchow to przecież nie każde dziecko musi hulac po brzuchu. Antiop mowila że jej pierwszy synek też był mało ruchliwy a z ciążą było ok. Może taki ma temperament
LisiaMama
Oj zaczyna się tutaj dziać na tym forum. Kindzia trzeba byc dobrej mysli, zzrób badanie i napewno wyniki będą w porzadku. A co do ruchow to przecież nie każde dziecko musi hulac po brzuchu. Antiop mowila że jej pierwszy synek też był mało ruchliwy a z ciążą było ok. Może taki ma temperament
Moj tez jest taki mało ruchliwy, tylko w stałych godzinach i to tak delikatnie, ale ma tak od początku. Nie miałam w ogole problemów z tym, zeby mnie np obudził w nocy ruchami czy skopał jakoś boleśnie. Raczej takie przyjemne to wszystko jak sie leniwie przeciąga, a dzis miał pierwsza czkawkę! [emoji4]
Dziewczyny gratuluje wizyt! Ja mam w piątek z luxmedu, ale tam usg sie nie uświadczy [emoji6] u mojego lekarza dopiero za 1,5 tygodnia i juz nie moge sie doczekać!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
elifit
Moderatorka
Mocne kciuki!Po wizycue. Gin chcial mnie polozyc na szpital ja odmowilam. Musialam podpisac ze nie wyrazam zgody. W czwartek robie probe watrobowa. I kciuki poprisze zeby nie wysxly podwyzszone Bo cholestaza dla dzuecka grozna I rozwiaza ciaze. A do tego moj mlody nie bardzo ruchliwy (najmnuej z calej 3ki ) starszaki tam mi skore rozcisgaly (tym tyg) ze bolalo a ten spokojny I teraz mnie to niepokoi ze to ale. I mam ruchy liczyc o 8-9, 13-14, 19-20. I AZ sie boje a jak zero bedzie Bo czasem tak mam I ze mogkam na ten sxpital jednak ech
zuzanna8704
Kindzia mój pierwszy synek był naprawdę mało ruchliwy , ten brak wyraźnych ruchów doprowadzał mnie do szaleństwa, ciągle pod koniec wydawało mi się że się nie rusza dopiero na ktg wychodziły ruchy. W porównaniu do tego zbuja z brzuszka to ogromna przepaść. Kiedyś mi kobieta , która robiła echo serduszka powiedziała , że taki będzie jego temperament i się nie pomyliła. Jako noworodek i niemowlak we wczesnych miesiącach prEsypial całe noce i ja musiałam budzik ustawiać żeby go na jedzenie budzić. Tak , że zobaczysz jest wsYstko dobrze wiadomo jednak , że czujność jest i matka wie najlepiejPo wizycue. Gin chcial mnie polozyc na szpital ja odmowilam. Musialam podpisac ze nie wyrazam zgody. W czwartek robie probe watrobowa. I kciuki poprisze zeby nie wysxly podwyzszone Bo cholestaza dla dzuecka grozna I rozwiaza ciaze. A do tego moj mlody nie bardzo ruchliwy (najmnuej z calej 3ki ) starszaki tam mi skore rozcisgaly (tym tyg) ze bolalo a ten spokojny I teraz mnie to niepokoi ze to ale. I mam ruchy liczyc o 8-9, 13-14, 19-20. I AZ sie boje a jak zero bedzie Bo czasem tak mam I ze mogkam na ten sxpital jednak ech
I mocne kciuki za badania &&&
reklama
cytrusowa85
Kindzia mój pierwszy synek był naprawdę mało ruchliwy , ten brak wyraźnych ruchów doprowadzał mnie do szaleństwa, ciągle pod koniec wydawało mi się że się nie rusza dopiero na ktg wychodziły ruchy. W porównaniu do tego zbuja z brzuszka to ogromna przepaść. Kiedyś mi kobieta , która robiła echo serduszka powiedziała , że taki będzie jego temperament i się nie pomyliła. Jako noworodek i niemowlak we wczesnych miesiącach prEsypial całe noce i ja musiałam budzik ustawiać żeby go na jedzenie budzić. Tak , że zobaczysz jest wsYstko dobrze wiadomo jednak , że czujność jest i matka wie najlepiej
I mocne kciuki za badania &&&
Dzieki Karolina elifit zuzzanna lisia
Tez tam myslalam ze po prostu inny character. A Teraz moze mu zle i ma zle warunki tam