reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Moje dzisiaj było 105/60 Ale ja ogólnie w ciazy mam niskie cisnienie. Ostatnio miałam właśnie podobne do K8sad
A no i 3 kg na plusie. Cholercia zaczynam coś ze sobą robic, sama marchewkę będę jesc do porodu :)

reklama
Ja juz po wizycie. Malutka slicznie rosnie. Ma juz 2300 g. Szyjka zamknieta na ktg skurczy brak. Mama przybrała juz prawie 14 kg :D ale zwalniamy w ciagu miesiąca ostatniego 2.9 kg. Cisnienie nadal niskie 107/58. Mimo kawy wypitej z rana. Pytala ktoras o hbs. Dzis mi krew na to pobierali. Wyniki pewnie za tydz albo dwa. To samo z hemoglobina. Ogólnie jest dobrze :) jutro zaczynamy 35 tydz i za tydz moge odstawic magnez juz :)

My po wizycie, mieścimy się w siatkach centylkowych. Główka większa, brzucho mniejszy, ale wszystko ok:) Przekroczyliśmy 2kg!! :) Synek waży 2120, uf! Tłumaczę mu, żeby rósł miarowo do 3100 to pozwolę mu wyskoczyć.
Ja dopiero wróciłam do domu. Franio ma 2035 kg, moje cudne, kochane 2 kilogramy. Serduszko pięknie bije 156 uderzen/min. Już wiem dokładnie jak jest ulozony i pupcia przesiaduje pod moimi zebrami. Oczywiście uroki prowadzenia ciazy na NFZ, miałam się umowic na kolejna wizyte za 3 tyg ale 8 listopada nie ma miejsca a 11 to wiadomo swieto. No i następna wizyta za 4 tyg... mam nadzieję że wytrwam do niej :) ja już miałam ostatnio robione badanie HBS, wyniki w porzadku teraz dostałam skierowanie na paciorkowca. To jest to badanie co Czesc z was mowila ze pobiera się z odbytu?
Gratuluję udanych wizyt :)

Po wizycue. Gin chcial mnie polozyc na szpital ja odmowilam. Musialam podpisac ze nie wyrazam zgody. W czwartek robie probe watrobowa. I kciuki poprisze zeby nie wysxly podwyzszone Bo cholestaza dla dzuecka grozna I rozwiaza ciaze. A do tego moj mlody nie bardzo ruchliwy (najmnuej z calej 3ki ) starszaki tam mi skore rozcisgaly (tym tyg) ze bolalo a ten spokojny I teraz mnie to niepokoi ze to ale. I mam ruchy liczyc o 8-9, 13-14, 19-20. I AZ sie boje a jak zero bedzie Bo czasem tak mam I ze mogkam na ten sxpital jednak ech

Oj zaczyna się tutaj dziać na tym forum. Kindzia trzeba byc dobrej mysli, zzrób badanie i napewno wyniki będą w porzadku. A co do ruchow to przecież nie każde dziecko musi hulac po brzuchu. Antiop mowila że jej pierwszy synek też był mało ruchliwy a z ciążą było ok. Może taki ma temperament

Oj zaczyna się tutaj dziać na tym forum. Kindzia trzeba byc dobrej mysli, zzrób badanie i napewno wyniki będą w porzadku. A co do ruchow to przecież nie każde dziecko musi hulac po brzuchu. Antiop mowila że jej pierwszy synek też był mało ruchliwy a z ciążą było ok. Może taki ma temperament

Moj tez jest taki mało ruchliwy, tylko w stałych godzinach i to tak delikatnie, ale ma tak od początku. Nie miałam w ogole problemów z tym, zeby mnie np obudził w nocy ruchami czy skopał jakoś boleśnie. Raczej takie przyjemne to wszystko jak sie leniwie przeciąga, a dzis miał pierwsza czkawkę! [emoji4]

Dziewczyny gratuluje wizyt! Ja mam w piątek z luxmedu, ale tam usg sie nie uświadczy [emoji6] u mojego lekarza dopiero za 1,5 tygodnia i juz nie moge sie doczekać!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Po wizycue. Gin chcial mnie polozyc na szpital ja odmowilam. Musialam podpisac ze nie wyrazam zgody. W czwartek robie probe watrobowa. I kciuki poprisze zeby nie wysxly podwyzszone Bo cholestaza dla dzuecka grozna I rozwiaza ciaze. A do tego moj mlody nie bardzo ruchliwy (najmnuej z calej 3ki ) starszaki tam mi skore rozcisgaly (tym tyg) ze bolalo a ten spokojny I teraz mnie to niepokoi ze to ale. I mam ruchy liczyc o 8-9, 13-14, 19-20. I AZ sie boje a jak zero bedzie Bo czasem tak mam I ze mogkam na ten sxpital jednak ech
Mocne kciuki!

Kindzia mój pierwszy synek był naprawdę mało ruchliwy , ten brak wyraźnych ruchów doprowadzał mnie do szaleństwa, ciągle pod koniec wydawało mi się że się nie rusza dopiero na ktg wychodziły ruchy. W porównaniu do tego zbuja z brzuszka to ogromna przepaść. Kiedyś mi kobieta , która robiła echo serduszka powiedziała , że taki będzie jego temperament i się nie pomyliła. Jako noworodek i niemowlak we wczesnych miesiącach prEsypial całe noce i ja musiałam budzik ustawiać żeby go na jedzenie budzić. Tak , że zobaczysz jest wsYstko dobrze :) wiadomo jednak , że czujność jest i matka wie najlepiej :)

I mocne kciuki za badania :) &&&

reklama
Kindzia mój pierwszy synek był naprawdę mało ruchliwy , ten brak wyraźnych ruchów doprowadzał mnie do szaleństwa, ciągle pod koniec wydawało mi się że się nie rusza dopiero na ktg wychodziły ruchy. W porównaniu do tego zbuja z brzuszka to ogromna przepaść. Kiedyś mi kobieta , która robiła echo serduszka powiedziała , że taki będzie jego temperament i się nie pomyliła. Jako noworodek i niemowlak we wczesnych miesiącach prEsypial całe noce i ja musiałam budzik ustawiać żeby go na jedzenie budzić. Tak , że zobaczysz jest wsYstko dobrze :) wiadomo jednak , że czujność jest i matka wie najlepiej :)

I mocne kciuki za badania :) &&&

Dzieki Karolina elifit zuzzanna lisia
Tez tam myslalam ze po prostu inny character. A Teraz moze mu zle i ma zle warunki tam

Do góry