reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudnióweczki u lekarza

mojeboje moja lekarka nie każe liczyć ruchów, ale i w pierwszej ciąży i teraz pod koniec zaleca ktg.

Super wieści! Jak on tam znalazł na tyle miejsca, żeby się przekręcić? czułaś kiedy to zrobił?
Ja się cały czas boję, że mój w ostatniej chwili zmieni zdanie i się obróci z położenia główkowego. Jak na pośladkowe, to jeszcze pół biedy, bo wtedy bym jeszcze mogła naturalnie, ale żeby nie był poprzecznie. A czy jak już główka częściowo wstawiła się w kanał, to jest jeszcze szansa, że się odwróci?
Podejrzewam że dziś w nocy bo strasznie się kręcili. Albo na ktg bo się strasznie kręcili i uciekali. Godz na ktg i zero zapisu bo im nie pasowało że coś ich gniecie. Brzuch skakał a położne z podziwu nie wychodziły że tak można.

Jak głowa w kanale to małe szanse na przekrecenie.
Przecież oni plum i wyskoczą. Ksad już rodziła :) a zwykle kolejne porody o ile niepowikłane są szybsze :)
I dzieci są mniejsze. Moje porody są lekkie, szybkie więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Mąż nadal się martwi.
@k8sad cudne wieści!! :)

Ja po wizycie, dziś zaczynam 38 więc nawet nie badał, wyniki ok. To była ost wizyta nfz. Uścisk dłoni i "powodzenia". Toxoplazmoza- wynik ok, krew i mocz też. Dostałam skierowanie na ktg raz w tyg, ale to nierealne, bo w moim szpitalu nie ma czegoś takiego jak zapisy, czeka się w kolejce. Pójdę prywatnie i już.

Teraz wizyta gin, usg i ktg 17listopada, o ile syn się nie katapultuje wcześniej ;)
Super wieści. :)
Ja też po wizycie. Już ostatnia. Oskar waży 3080, więc chyba bardzo duży nie będzie. Szyjka skróciła się z 3 na 2 cm i zrobiła się delikatnie miękką. Rozwarcia brak. Przepływy ok, łożysko też. Zostało mi czekać na poród...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
A który tydzień?

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Podejrzewam że dziś w nocy bo strasznie się kręcili. Albo na ktg bo się strasznie kręcili i uciekali. Godz na ktg i zero zapisu bo im nie pasowało że coś ich gniecie. Brzuch skakał a położne z podziwu nie wychodziły że tak można.

Jak głowa w kanale to małe szanse na przekrecenie.

I dzieci są mniejsze. Moje porody są lekkie, szybkie więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Mąż nadal się martwi.

Super wieści. :)

A który tydzień?

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
36+6

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny same dobre wieści:- ) ale co z naszą Izaą ktoś coś wie?
Jeszcze sie trzymam i w dwupaku i psychicznie. Wczoraj mi powtarzali ktg bo już mnie ciąć chcieli ale udalo sie ze malutki czuł sie ciut lepiej.. kazali mi sie wiec wyspac (haha maja poczucie humoru spij sobie spokojnie w takich nerwach).. udało mi sie przespac ponad 4 godzinki

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja w sprawie gbs - mialam pobierane z obydwu miejsc.

reszta wizyty nuda. bez usg. szyjka zamknieta. skurczy brak. odstawiam aspiryne juz i Luteine za tydzien (37t). Potem jeszcze tydzien i moge rodzic. Od poniedzialku wdrazam liscie malin i siemiemie.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do góry