reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

mojeboje moja lekarka nie każe liczyć ruchów, ale i w pierwszej ciąży i teraz pod koniec zaleca ktg.

Super wieści! Jak on tam znalazł na tyle miejsca, żeby się przekręcić? czułaś kiedy to zrobił?
Ja się cały czas boję, że mój w ostatniej chwili zmieni zdanie i się obróci z położenia główkowego. Jak na pośladkowe, to jeszcze pół biedy, bo wtedy bym jeszcze mogła naturalnie, ale żeby nie był poprzecznie. A czy jak już główka częściowo wstawiła się w kanał, to jest jeszcze szansa, że się odwróci?
Podejrzewam że dziś w nocy bo strasznie się kręcili. Albo na ktg bo się strasznie kręcili i uciekali. Godz na ktg i zero zapisu bo im nie pasowało że coś ich gniecie. Brzuch skakał a położne z podziwu nie wychodziły że tak można.

Jak głowa w kanale to małe szanse na przekrecenie.
Przecież oni plum i wyskoczą. Ksad już rodziła :) a zwykle kolejne porody o ile niepowikłane są szybsze :)
I dzieci są mniejsze. Moje porody są lekkie, szybkie więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Mąż nadal się martwi.
@k8sad cudne wieści!! :)

Ja po wizycie, dziś zaczynam 38 więc nawet nie badał, wyniki ok. To była ost wizyta nfz. Uścisk dłoni i "powodzenia". Toxoplazmoza- wynik ok, krew i mocz też. Dostałam skierowanie na ktg raz w tyg, ale to nierealne, bo w moim szpitalu nie ma czegoś takiego jak zapisy, czeka się w kolejce. Pójdę prywatnie i już.

Teraz wizyta gin, usg i ktg 17listopada, o ile syn się nie katapultuje wcześniej ;)
Super wieści. :)
Ja też po wizycie. Już ostatnia. Oskar waży 3080, więc chyba bardzo duży nie będzie. Szyjka skróciła się z 3 na 2 cm i zrobiła się delikatnie miękką. Rozwarcia brak. Przepływy ok, łożysko też. Zostało mi czekać na poród...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
A który tydzień?

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Podejrzewam że dziś w nocy bo strasznie się kręcili. Albo na ktg bo się strasznie kręcili i uciekali. Godz na ktg i zero zapisu bo im nie pasowało że coś ich gniecie. Brzuch skakał a położne z podziwu nie wychodziły że tak można.

Jak głowa w kanale to małe szanse na przekrecenie.

I dzieci są mniejsze. Moje porody są lekkie, szybkie więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Mąż nadal się martwi.

Super wieści. :)

A który tydzień?

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
36+6

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny same dobre wieści:- ) ale co z naszą Izaą ktoś coś wie?
Jeszcze sie trzymam i w dwupaku i psychicznie. Wczoraj mi powtarzali ktg bo już mnie ciąć chcieli ale udalo sie ze malutki czuł sie ciut lepiej.. kazali mi sie wiec wyspac (haha maja poczucie humoru spij sobie spokojnie w takich nerwach).. udało mi sie przespac ponad 4 godzinki

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja w sprawie gbs - mialam pobierane z obydwu miejsc.

reszta wizyty nuda. bez usg. szyjka zamknieta. skurczy brak. odstawiam aspiryne juz i Luteine za tydzien (37t). Potem jeszcze tydzien i moge rodzic. Od poniedzialku wdrazam liscie malin i siemiemie.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do góry