reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Ja tez juz od polowy listopada odloze luteine i zaczne przytulasy z mezem [emoji23][emoji23] gdzies tak mysle ze pod koniec lostopada powinnam sie wtedy wypakowac ;) o ile nie zdazy sie to wczesniej ;/

Dzis czytalam o dziewczynie ktora miala zawsze niskie ciśnienie, a w ciazy jej skoczylo tak jak mi 130/80 i tez miala mierzyc itd i jak zaczela rodzic to jej skoczylo do 160 na 100 i nie mogli zbic i skonczylo sie cesarka :( ja nie chce cc ;(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki, żeby jednak obyło się bez cc.

Dziewczyny doradzcie...
Ja dzisiaj po ostatnim trzecim usg w 31tc - Helenka malutka, tydzien 'mlodsza' ale zdrowa!
Za to ja mam małe rozwarcie i skrócona szyjke (ile cm dokładnie nie wiem bo mnie trójce stres zjadl) a do tej pory było ok.
W związku z tym że gina mam 50km od domu a Matka Polka już w ogóle 100km to za 3tyg kolejna wizyta razem z torbą do szpitala jakby było gorzej....
Mam męża wyrzucić z okolic krocza ;) i się oszczędzać - czyli chyba nie muszę leżeć bo dostanę swira!!! Tym bardzej że słabo śpię :/
Szczegółów się nie wypytalam bo wizja leżenia w szpitalu mnie opanowała....
Jak to u was wygląda - bo widziałam że niektore też męczy szyjka czy rozwarcie :/
Ja miałam ostatnio to plamienie i spinający się trochę częściej brzuch i dostaliśmy zakaz seksu, a ja nakaz oszczędzania się, pomimo, że szyjka ani mi się nie skróciła, ani nie zmiękła.

reklama
Ja odkąd mam brzuch widoczny to nie wyobrażam sobie uprawiac seksu.
To miejsce to dla mnie dom mojej córeczki, mojego cudu a nie schowek na penisa i jakieś tam wyuzdane orgazmy [emoji1][emoji1][emoji1] zawsze myślałam, że tak nie będę miała a jednak jak jestem w ciazy to mam zupełnie inne myślenie..

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Po wizycie. Szyjka dość krótka, więc zero sexu do porodu. Moja prowadząca lekarka odchodzi ze szpitala i trochę na lodzie jestem z porodem :(

Zrobiła wywiad, wyznaczyła termin cc, a po badaniu i szybkim usg okazało się, że Jan jakimś cudem ominął mięśniaka, zrobił fikołka i ustawia się głową do kanału...! Szok. Lekarka potargała kartę wskazania do cc za moją zgodą. Będę próbowała rodzić naturalnie. Jestem w absolutnym szoku. 2 tyg temu lekarze patrząc na ułożenie bardzo wątpili że syn da radę się obrócić. Nie wiem czy się cieszyć...

Wyniki mam ok :) wizyta 3 listopada.
We wtorek idę do szpitala, więc pewnie jeszcze mnie poobserwują i zrobią usg.

Lenam kciuki za sn :) zobacz jaki spryciarz z synka ze dal rade :)

Grun ja tak jak wszystkie dziewczyny ze skrocona szyjka. Nakaz oszczędzania sie zero seksu zakaz długich spacerow. Ale tak jak Izulka nie dam rady lezec. Musze zajac sie dzieckiem. Odwiezc do przedszkola zawieźć na wizyte pojechac dom ogarnąć. Wiadomo kiedy moge to leze. Maz pomaga kiedy i jak moze ale nie da sie po prostu lezec przy małym dziecku. Na szczęście szyjka mimo tego ze jest miekka i skrocona to trzyma. Żadnego rozwarcia nie ma.

Ja odczekam jeszcze z dwa tygi biore sie za męża. Nie chce przenosic i isc na wywolanie. Raz juz mialam u mam nadzieję że mnie to ominie teraz.

Ja odkąd mam brzuch widoczny to nie wyobrażam sobie uprawiac seksu.
To miejsce to dla mnie dom mojej córeczki, mojego cudu a nie schowek na penisa i jakieś tam wyuzdane orgazmy [emoji1][emoji1][emoji1] zawsze myślałam, że tak nie będę miała a jednak jak jestem w ciazy to mam zupełnie inne myślenie..

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji23] [emoji23] [emoji23]

cb7wugpju04jz4q8.png

Po wizycie. Szyjka dość krótka, więc zero sexu do porodu. Moja prowadząca lekarka odchodzi ze szpitala i trochę na lodzie jestem z porodem :(

Zrobiła wywiad, wyznaczyła termin cc, a po badaniu i szybkim usg okazało się, że Jan jakimś cudem ominął mięśniaka, zrobił fikołka i ustawia się głową do kanału...! Szok. Lekarka potargała kartę wskazania do cc za moją zgodą. Będę próbowała rodzić naturalnie. Jestem w absolutnym szoku. 2 tyg temu lekarze patrząc na ułożenie bardzo wątpili że syn da radę się obrócić. Nie wiem czy się cieszyć...

Jan jesteś super gość [emoji41] [emoji41] [emoji41]

cb7wugpju04jz4q8.png

Lenam super wiadomość, na pewno duże zaskoczenie :) Mały akrobata z Jana :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Gratulacje, dobre wiesci!!!

reklama

Gratulacje!
Już możesz być dumna z syna:) plany Ci zmienił ale może będziesz na końcu zadowolona - Mlody jakby podejmuje dec za Ciebie ;)

P.s
Dziękuję dziewczętom za wsparcie!!!

Do góry