reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

tu nie chodzi o przepaść. Miary w obu testach są inaczej podawane. Z inną dokładnością.
czyli co to znaczy? wyjasnij nam bo jednostek miary zadnych nie bylo. ja mialam rozszerzony rachunek prawdopodobienstwa na studiach i na moje oko to mozna porownac. a ze dokladnosc inna to chyba wlasnie w tym rzecz? oczywiste jest tez ze rozni sie calkowicie metodologia badania (na podstawie zupelnie roznych wskaznikow oblicza sie prawdopodobienstwo) ale wyniki moim zdaniem mozna porownac... zwrocilo tez moja uwage ze proporcje sa nieporownywalne bo w przypadku nifty wszystkie trzy trisomie maja mniej wiecej rowny rzad wielkosci prawdopodobienstwa a w przypadku pappa nie. dziwne?

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

reklama
czyli co to znaczy? wyjasnij nam bo jednostek miary zadnych nie bylo. ja mialam rozszerzony rachunek prawdopodobienstwa na studiach i na moje oko to mozna porownac. a ze dokladnosc inna to chyba wlasnie w tym rzecz? oczywiste jest tez ze rozni sie calkowicie metodologia badania (na podstawie zupelnie roznych wskaznikow oblicza sie prawdopodobienstwo) ale wyniki moim zdaniem mozna porownac... zwrocilo tez moja uwage ze proporcje sa nieporownywalne bo w przypadku nifty wszystkie trzy trisomie maja mniej wiecej rowny rzad wielkosci prawdopodobienstwa a w przypadku pappa nie. dziwne?

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
To są dwa różne testy i różne miary. Trzeba o to dokładnie zapytać albo gina albo genetyka. Zazwyczaj dziewczynom które mają tysięczne pappa czyli b. dobry wynik wychodzi bogaty rząd cyfr nifty. Nifty ma większą czułość. Trzymam kciuki są dobre wyniki wszystkich :)

No jak ja byłam w 14 tc to gin stwierdziła, że coś tam widać, ale ona wcale nie jest przekonana czy to siusiak. To może jednak jeszcze jest u mnie szansa na dziewczynkę, skoro u Ciebie już był wyraźny siusiak, a u mnie tylko "coś"

Antiope myślę, że szansa jest!! Bo jeśli lekarz nie jest pewien to znaczy, że moze to byc dziewczynka.
Jeśli natomiast mówi, ze chłopczyk, to rzadko się zdarza aby się mylił, bo jednak jak cos widac to widac.
Mi powiedział w moim 10tc ze chłopczyk (więc chyba było jednak widać dużo więcej niż u Ciebie).
Teraz czekam na wynik NIFTY aby to potwierdzić, m.innymi... Juz przyzwyczaiłam się do tego, że to nie dziewczynka ;( :(

Antiope szansa zawsze jest!
Ja chyba uwierzę dopiero po porodzie [emoji23][emoji23], jakoś tak mi zostało po pierwszej ciazy [emoji23], jak Wiktorii urosły jajka i stała się Patrykiem [emoji6][emoji6] o czym zostałam poinformowana w trakcie cc.
Ja też już bym chciała wiedzieć. Męczy mnie to trochę.
Obie bardzo chcemy tej wymarzonej corci [emoji6]

h4zpgov3o3h14ll7.png

Antiope myślę, że szansa jest!! Bo jeśli lekarz nie jest pewien to znaczy, że moze to byc dziewczynka.
Jeśli natomiast mówi, ze chłopczyk, to rzadko się zdarza aby się mylił, bo jednak jak cos widac to widac.
Mi powiedział w moim 10tc ze chłopczyk (więc chyba było jednak widać dużo więcej niż u Ciebie).
Teraz czekam na wynik NIFTY aby to potwierdzić, m.innymi... Juz przyzwyczaiłam się do tego, że to nie dziewczynka ;( :(

W 10tc to raczej niemożliwe aby w ogóle nawet wróżyć z nuba bo obie płci wyglądają tak samo. Dopiero w 12 - 13tc, a w 14tc juz powinno być widać siusiaka albo pipi.

No jak ja byłam w 14 tc to gin stwierdziła, że coś tam widać, ale ona wcale nie jest przekonana czy to siusiak. To może jednak jeszcze jest u mnie szansa na dziewczynkę, skoro u Ciebie już był wyraźny siusiak, a u mnie tylko "coś"

Szansa jest - kiedy następne usg?

W 10tc to raczej niemożliwe aby w ogóle nawet wróżyć z nuba bo obie płci wyglądają tak samo. Dopiero w 12 - 13tc, a w 14tc juz powinno być widać siusiaka albo pipi.
Szansa jest - kiedy następne usg?

No chyba jednak możliwe, skoro lekarz powiedział że widzi "3 nózki". Też byłam w szoku, że tak wcześnie!
Ale czy miał rację to nie wiem, Też widziałam te "3 nózki" na ekranie i spytałam czy może to się zmienić. Odpowiedz była; "na mój gust NIE"
a miałam wielką nadzieje, na dziewczynkę, wiec bardzo bym chciala aby się pomylił....

No chyba jednak możliwe, skoro lekarz powiedział że widzi "3 nózki". Też byłam w szoku, że tak wcześnie!
Ale czy miał rację to nie wiem, Też widziałam te "3 nózki" na ekranie i spytałam czy może to się zmienić. Odpowiedz była; "na mój gust NIE"
a miałam wielką nadzieje, na dziewczynkę, wiec bardzo bym chciala aby się pomylił....

W tym wieku obie płcie mają nub który wygląda jak siusiak. U dziewczynek potem się zmniejsza i staje łechtaczką.

Edit: zobacz tu - jest fajnie wyjaśnione Link do: Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see

reklama
Do góry