reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Bonusowa - chodzi mi o pierwsza ciaze nie 2 , 3 czy 4

No a ja piszę, że w pierwszej poczułam w 16tc, nie w 20 ;) nie ma ci generalizować i pisać, że coś jest niemożliwe.

A tak w ogóle, to uwielbiam wchodzić na ten wątek i czytać takie dobre wieści :) gratuluję dziewczyny i kciukam za kolejne wizytujące :)

Bonusowa - ale tez nie napisalam ze w 20 tc tylko jak dziecko ma odpowiednia dlugosc a jedna bedzie miec bobasa 10 cm w 15 tc druga przykladowo w 18 tc.Dla mnie niemozliwosciaj jest czuc dzidzie 4 cm ale to tylko dla mnie to tylko moje zdanie.

Gratulacje! Zazdroszczę dziewuszki. No to ja znając życie będę miała drugiego chłopca...

Super, że wszystko ok i wciąż chłopiec tak jak chciałaś.

Może następnym razem uda nam się spotkać w większym gronie w takim razie.
zazdosze wam, z mojego miasta nikogo tu nie ma, patrzylam na watku miastowym ale tam sa bardzo mlode mamy...chcialabym miec kogos wsrod znajomych na podobnym etapie ale wszystkie kolezanki maja dzieci od kilku lat. tylko sasiadka ma synka z grudnia 2015.

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Ale to Wasze pierwsze ciąże prawda? Macie sporo czasu. My, które jesteśmy w 2, 3 czy jak Gabinia 5 ciąży czujemy wcześniej bo wiemy czego się spodziewać ;) to zależy też od budowy, ilości tkanki tłuszczowej. Także spokojnie, cierpliwości.

Więc dla mnie to nie prawda. W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 16tc (dziecię ma wtedy około 11cm), w drugiej w 13tc a teraz w trzeciej w 12tc. I jestem pewna, że to ruchy - tego nie da się z niczym pomylić.

Tak zgadza sie to pierwsza ciaza :) jeszcze sobie poczekamy :)

Aaa i wlasnie mowilam o tych plamieniach brazowawych i martwic sie jak beda ciemno brazowe lub czerwone taki jasny braz to nie jest powod do niepokoju.
Kazde plamienie bez wzgledu na kolor jest powodem do niepokoju. Zawsze trzeba konsultowac bl to krew te tofii tylko ze stara. Czerwone znowu to krew swieza i sa najgorsze ale nie musza oznaczać od razu poronienia. Tak samo slyszy sie o skrzepach. Tez nie koniecznie. Ja mialam duzo jak sie krwiak oczyszczal i jak pękł. Najpierw dwa tyg żywa czerwona krew potem ze skrzepami potem tofii potem duzo czekoladowych ze skrzepamj. I to wszystko podobno od krwiaka. Z tym ze ja wszystkie większe plamienia itd kosultowalam. Czasami podono kropelka krwi brazowej moze swiadczyc o odklejaniu lozyska wiec trzeba wszystko sprawdzac i nie zakladac ze jak jest taki czy taki kolor to wszystko jest dobrze.

reklama
Do góry