reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Ja też się tak nakręcam 😢 Czytam , obserwuje czy mam objawy, jak lepiej mi jak dziś to już ścisk w żołądku. Ostatnią ciążę chodziłam do psycholog bo tak nie umiałam sobie poradzić z tym lękiem , koszmary mi się śniły 😨 Postaraj się jakoś zrelaksować czymś ulubionym 🥰
Ja biorę ten acard i też wewnetrzna walka że jak to..? Przecież to takie szkodliwe 🙈
Dlaczego szkodliwe? 😳

reklama
Próbuję nadrobić po kolei wszytko czytam 😊 Ja kawkę piłam zawsze w ciąży ale tym razem dostałam odrzutu. Śpię po chyba 16h na dobę. Boję się że mi się w włosach kołtun zrobi od tego spania 🙈🤣 Mam 8 latka który dzielnie sam ogarnia się w popołudnia.
Ja z kolei w poprzedniej ciąży nie mogłam kawy - baaaardzo mi śmierdziała. Za to piłam czarna herbatę, której „na codzień” nie lubię 🙈
… teraz nadal chce mi się kawy i właśnie też piję, bo przysypiam, a trzylatka lata po pokoju i oczekuje uwagi takiej jak zawsze :)

Ja odstawilam kawę jak tylko zobaczyłam przyrost. Muszę przyznać że dużo lepiej się czuję , rano wstaje o 7 już wyspana a wcześniej to 3 kawy dziennie, pierwsza zaraz po przebudzeniu bo nie mogłam funkcjonować 😆

Dlaczego szkodliwe? 😳
W składzie jest aspiryna która jeśli dobrze pamiętam to nie można jej dzieciom do 12 roku życia podawać 😵
Jakby acard był szkodliwy to by go nie przepisywali w ciazy. Nie dajmy się zwariować.
Dlatego tą dawkę max 150 przepisują żeby szkodliwy nie był. I ściśle pod kontrolą lekarza można brać nie na własną rękę. Na przeziębienie w ciąży absolutnie nie dadzą aspiryny bo jakoś dawka 500mg tego kwasu tam jest.

W składzie jest aspiryna która jeśli dobrze pamiętam to nie można jej dzieciom do 12 roku życia podawać 😵

Dlatego tą dawkę max 150 przepisują żeby szkodliwy nie był. I ściśle pod kontrolą lekarza można brać nie na własną rękę. Na przeziębienie w ciąży absolutnie nie dadzą aspiryny bo jakoś dawka 500mg tego kwasu tam jest.
To nie jest tak że w składzie jest aspiryna, to jest ta sama substancja przecież 🙄

To nie jest tak że w składzie jest aspiryna, to jest ta sama substancja przecież 🙄
Widać to tak jak z trucizną , że w małych ilościach pomaga 🙈 Tylko ta świadomość odpowiedzialności że to nie wit B że jak zapomnę czy brałam i wezmę kolejną tabletkę to nic się nie stanie. Trzeba pilnować sobie to już bardzo skrupulatnie😊

Widać to tak jak z trucizną , że w małych ilościach pomaga 🙈 Tylko ta świadomość odpowiedzialności że to nie wit B że jak zapomnę czy brałam i wezmę kolejną tabletkę to nic się nie stanie. Trzeba pilnować sobie to już bardzo skrupulatnie😊
Skoro to poprawia przepływy i większość kobiet dostaje profilaktycznie to chyba musiłabyś mieć problem z krzepliwością krwi by Ci to zaszkodziło. A co do dawkowania to po coś wymyślili budziki i przypomnienia, ja biorę kilka miesięcy i nie miałam takich rozkmin 😁 i wbrew pozorom nadmiar witamin też może zaszkodzić 🤪 nie dajmy się zwariować

reklama
Przykro mi ,że nie masz wsparcia.
Mojej przyjaciółce powiedziałam,że nie jest ok z ciąża.- zrobią Ci skrobankę i zrobisz sobie następne.

Trzymaj się:)
Sorki, że wbijam w wątek, ale byłyśmy razem na kreskach i przeczytałam ten komentarz i chciałam zapytać co się stało, że z ciążą nie jest ok ? 😞

Do góry