reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Ja dziś od rana biłam się z myślami czy jechać zrobić Bete Hcg ale jednak nie, w poniedziałek jadę zrobić badania krwi i tak więc wtedy zrobię a lekarz w środę.

Ogólnie czuję się dziwnie, jestem jakaś zamyślona, o 16 zawsze musi być obowiązkowo drzemka godzina, ale to chyba też przez nadciśnienie, lekarz Odrazu zmienił mi leki i sikam chyba 20 razy dziennie 🤪 a pomyśleć że jeszcze w pracy, szłam szybko raz siku przez 8 godzin 🤪

reklama
Już przebieram nogami, okropnie mi się ten czas dłuży… 😫 Jak we wtorek nie będzie jeszcze serduszka, to umówiłam jeszcze na wszelki wypadek na piątek 2.05, bo 5.05 mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego i chciałabym, żeby już założyli kartę ciąży. I bardzo bym chciała już iść na zwolnienie, serio…
Zmęczenie okropne, a do tego ja od 7 lat jestem na lekach od psychiatry i jeden z nich musiałam od razu po pozytywnym teście odstawić. I to źle na mnie wpływa… 😓
Trzymaj się i jakby coś się działo po odstawieniu tego leku to od razu dzwoń do lekarza. Może ma jakiś zamiennik który można w ciąży brać.

Ja dziś od rana mam przypływ energii. Umyłam okna których mi się nie chciało przed świętami myć i wyprałam firanki. Zaraz się zbieram na spacer z dziećmi 🥰

Hej dziewczyny, jestem lipcową mamą 2022 i w święta wielkanocne miałam cień na teście, dzień przed spodziewaną @ beta 15, robiłam przyrosty 4dni pod rząd 🫣 przyrosty dobre, ale progesteron bardzo nisko. W pierwszym dniu badania wynik 6. Starania mamy z progesteronem bo mam właśnie trochę niski po owulacji i gin zdecydował duphaston mi dać i pierwszy cykl z nim był pik. Miałam odstawić jak nie będzie pozytywnego testu, a brać dalej jak będzie
Beta 22.04 15mlu prog 6
23.04 29,50mlu
24.04 43,6mlu prog 9
25.04 93,40mlu
miesiączke powinnam mieć 23.04
Jestem po 2 poronieniach więc latam 🫣 wydaje mi się to wszystko za małe jak na ten czas, co myślicie ? Lekarza mam w poniedziałek, a ogólnie to mi nie odpisuje..

Ja już po wizycie. Zobaczyłam 1,2 cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
Gratulacje
Cześć dziewczyny ,
Pierwszy raz dołączam do takiego forum 😉
Termin mam na 20.12, we wtorek wizyta u gin która zapewne przesunie o kilka dni termin. Jestem po 2 stratach w 8 i 9 tygodniu, tzw. Ciążę zatrzymane. Stres jest więc spory i mam wielką nadzieję że szczęśliwe dotrwam z Wami do grudnia. Narazie biorę suplementy i acard 150.
Witaj
Hej dziewczyny, jestem lipcową mamą 2022 i w święta wielkanocne miałam cień na teście, dzień przed spodziewaną @ beta 15, robiłam przyrosty 4dni pod rząd 🫣 przyrosty dobre, ale progesteron bardzo nisko. W pierwszym dniu badania wynik 6. Starania mamy z progesteronem bo mam właśnie trochę niski po owulacji i gin zdecydował duphaston mi dać i pierwszy cykl z nim był pik. Miałam odstawić jak nie będzie pozytywnego testu, a brać dalej jak będzie
Beta 22.04 15mlu prog 6
23.04 29,50mlu
24.04 43,6mlu prog 9
25.04 93,40mlu
Jestem po 2 poronieniach więc latam 🫣 wydaje mi się to wszystko za małe jak na ten czas, co myślicie ? Lekarza mam w poniedziałek, a ogólnie to mi nie odpisuje..
Przyrosty wyglądają ok, ten progesteron faktycznie niski

Ja zrobiłam betę tylko raz, żeby zobaczyć czy wynik adekwatny do dnia ciąży. Wolę nie sprawdzać przyrostu tylko poczekać na wizytę czy będzie serduszko. Umówię kolejną wizytę na 2 tygodnie później żeby zobaczyć czy przetrwaliśmy najgorszy moment. U mnie się rozwój ciąży na etapie powstawania łożyska zatrzymuje(chyba przez mikro skrzepy). Serduszko bije a maluszek nie rośnie. 1,5 roku badan za mną i wizyt u hematolog a dalej nie wiem nic 😔

Próbuję nadrobić po kolei wszytko czytam 😊 Ja kawkę piłam zawsze w ciąży ale tym razem dostałam odrzutu. Śpię po chyba 16h na dobę. Boję się że mi się w włosach kołtun zrobi od tego spania 🙈🤣 Mam 8 latka który dzielnie sam ogarnia się w popołudnia.

Beta 22.04 15mlu prog 6
23.04 29,50mlu
24.04 43,6mlu prog 9
25.04 93,40mlu
Beta rośnie prawidłowo , prożek niski , też u mnie był niski ale brałam od owulacji duphaston a po zbadaniu przyrostu dostałam jeszcze luteinę która jest dużo mocniejsza niz duphaston. Wizyta we wtorek 😍 Pewnie w poniedziałek też Ci da luteinę.

Beta 22.04 15mlu prog 6
23.04 29,50mlu
24.04 43,6mlu prog 9
25.04 93,40mlu
Przyrosty bety są ok, progesteron rzeczywiście niski, ale duphaston nie wychodzi w badaniach krwi 😉 tak jak dziewczyny pisały możliwe, że dostaniesz luteinę. Trzymam kciuki, a tymczasem się rozgość 🙂

Przyrosty bety są ok, progesteron rzeczywiście niski, ale duphaston nie wychodzi w badaniach krwi 😉 tak jak dziewczyny pisały możliwe, że dostaniesz luteinę. Trzymam kciuki, a tymczasem się rozgość 🙂
Mam nadzieję, że będę tutaj z wami do końca. Naczytałam się o ciąży pozamacicznej albo zarodku z wadami dlatego taki niski prog. Ale już nie czytam bo człowiek tylko się dołuje. O pierwsze dziecko staraliśmy się równy rok po ostatnim poronieniu. Jednak mój lekarz nie robiąc badań (oprócz proga) przepisał mi clexane, progesteron i acard. Człowiek pragnąc dziecka na wszystko się zgadza, a ja jestem strachliwa i później szukam opinii 😅
dziękuję !🤗

reklama
Mam nadzieję, że będę tutaj z wami do końca. Naczytałam się o ciąży pozamacicznej albo zarodku z wadami dlatego taki niski prog. Ale już nie czytam bo człowiek tylko się dołuje. O pierwsze dziecko staraliśmy się równy rok po ostatnim poronieniu. Jednak mój lekarz nie robiąc badań (oprócz proga) przepisał mi clexane, progesteron i acard. Człowiek pragnąc dziecka na wszystko się zgadza, a ja jestem strachliwa i później szukam opinii 😅
dziękuję !🤗
Ja też się tak nakręcam 😢 Czytam , obserwuje czy mam objawy, jak lepiej mi jak dziś to już ścisk w żołądku. Ostatnią ciążę chodziłam do psycholog bo tak nie umiałam sobie poradzić z tym lękiem , koszmary mi się śniły 😨 Postaraj się jakoś zrelaksować czymś ulubionym 🥰
Ja biorę ten acard i też wewnetrzna walka że jak to..? Przecież to takie szkodliwe 🙈

Do góry