reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Ja tez, chociaż to jest chyba tylko takie marudzenie bo na ogół źle znoszę upały. Chyba po prostu brakuje mi wiosennego słonka🙃
Gdyby było takie miejsce, gdzie cały rok jest 22-25 stopni to ja chętnie 😅

Ja uwielbiam ciepłko. Taka optymalna dla mnie temperatura to 30 stopni 🤣

reklama
Musiał to być wspaniały czas :-) ja to mam schizę ze nie doczekam do tej grupy zamkniętej. Bardzo się boję że ten zanik bólu piersi to już koniec...
Mnie też objawy ustąpiły jak bol piersi i bol podbrzuszu.
Niekiedy po oddaniu moczu jak nie pójdę od razu i mam pełny pęcherz to potem mam taki bol że muszę się skulić w kulkę.
Ale poza tym samopoczucie wyborne oprócz potrzeby drzemek :p

Hej, mogę się jeszcze dołączyć? Przewidywany termin porodu z OM - 28.11, z USG - 1.12. To moja trzecia ciąża, w domu mam już 2 córki (starsza 5,5 roku, a młodsza 1,5 roku). Zawsze marzyłam o trójce dzieci, więc mam nadzieję, że wszystko dobrze się potoczy i zostanę tu z Wami do końca.
Życzę wszystkim udanego weekendu majowego i oczywiście nudnych ciąż 😀

Jeszcze z moich dziwnych pomysłów to pewnie gdzieś w sierpniu marzy mi się jakaś sesja zdjęciowa w jeziorze, nago. Najlepiej o wschodzie lub zachodzie słońca 🙈
Widziałam taką sesje na Fejsie jakiś czas temu. Jak ta laska weszła do brudnego stawu gołą cipką w ciąży to ja nie ogarniam. Ciekawe czy miała potem jakąś infekcje 😁

Hej, mogę się jeszcze dołączyć? Przewidywany termin porodu z OM - 28.11, z USG - 1.12. To moja trzecia ciąża, w domu mam już 2 córki (starsza 5,5 roku, a młodsza 1,5 roku). Zawsze marzyłam o trójce dzieci, więc mam nadzieję, że wszystko dobrze się potoczy i zostanę tu z Wami do końca.
Życzę wszystkim udanego weekendu majowego i oczywiście nudnych ciąż 😀
Termin następnej wizyty? Prenatalnych?

Mnie też objawy ustąpiły jak bol piersi i bol podbrzuszu.
Niekiedy po oddaniu moczu jak nie pójdę od razu i mam pełny pęcherz to potem mam taki bol że muszę się skulić w kulkę.
Ale poza tym samopoczucie wyborne oprócz potrzeby drzemek :p

Spokojnie mi ustąpił w zeszła niedzielę a w czwartek na USG wszystko było ok
To w takim razie pozostaje mi liczyć że u mnie jest wszystko dobrze :-) ja chyba zaznalabym jedynie spokoju jakbym była cały czas podłączona do USG ;-)

reklama
A co sądzicie o bankowaniu krwi pępowinowej/ sznura pępowinowego/ krwi z łożyska?
Ja czytałam coś o tym przed pierwszą ciążą i dla mnie to wyciąganie kasy. Zastosowań jak na ten moment jest ponoć mało.
ja jestem według usg dziś 7+0 i kazał mi brać Metforminę (
mam 1000) co drugi dzień, aby powoli odstawić i całkowicie zakończyć 3 maja. Dopiero nadrabiam wątek bo miałam kilka dni przerwy w związku z wyjazdem ale jak to u Ciebie wygląda z metforminą?
Wtrącę się, biorę 1500 codziennie i mam brać minimum do 12tc. Teraz się odchodzi od odstawiania metmorfiny w ciąży, przynajmniej w pierwszym trymestrze.
Tak. U nas to będzie połączenie baby shower - choć w teorii to powinna organizować przyjaciółka i powinno być niespodzianką. Ale ja jestem bardzo wymagająca więc organizuję taką imprezę sama. Będą głównie znajomi (obu płci). Na prezentach mi nie zależy - pewnie poproszę o wpłaty na schronisko. Na pewno wynajmę organizatorkę która nam pięknie przystroi ogród. Co do samego ogłoszenia - trochę się waham bo najbardziej mi się podobają fajerwerki ale to nieetyczne więc jeszcze muszę to przemyśleć. Z balonami jest ten problem - że dzieci jest dwoje i znając życie będzie "On/Ona szybciej przebiła!", "Jej/Jemu wybuchło a mi nie". Fajne też są samoloty z dymem, ale my mieszkamy prawie w samym centrum Warszawy więc nie będzie takiego efektu bo nie poleci nikt tak nisko.

Co do samopoczucia liczę, że nadal się będę czuła dobrze, a że dzięki Nifty będę znała płeć gdzieś w połowie czerwca to i mniej więcej tak zorganizuję imprezkę. Liczę na ładna pogodę no i żeby było przed wszystkimi wyjazdami na wakacje :)

Nieee mnie w ogóle to nie kręci. Jedyne co to pewnie będę chciała profesjonalnego fotografa, więc może na prywatnej grupie wrzucę jakieś foteczki :)
Jeszcze widziałam na tiktoku że jest tort i po kolorze kremu po rozkrojeniu wychodzi jaka płeć. Gorzej jak krem jest np fioletowy bo taki filmik widziałam 😅

Niemcy, Francja, UK, Hiszpania. 2 miesiące jazdy autem po Europie i zwiedzania różnych hoteli i Airbnb 😝

Dlatego nie byłam jeszcze u lekarza, bo ciężko mi znaleźć termin w prywatnych klinikach.
Woow ekstra :) fajnie bo jeszcze skorzystaliście przed pojawieniem się dziecka. Wiadomo, potem niby też można ale mój mały np nie lubi jeździć autem więc podróże odpadają :p
Widziałam taką sesje na Fejsie jakiś czas temu. Jak ta laska weszła do brudnego stawu gołą cipką w ciąży to ja nie ogarniam. Ciekawe czy miała potem jakąś infekcje 😁
W pierwszej ciąży nie wchodziłam, a teraz rozważam używanie tamponów z probiotykami. Gin mówił że można, macie jakieś opinie?