reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Beta ładna.. ale progesteron też niski mimo że jestem na duphastonie.
Screenshot_20230407_191532_Samsung Notes.jpg

reklama
Niski progesteron to jest 10ng lub poniżej i taki jest wskazaniem do jego suplementacji.
Twój jest wysoki bo ponad 100% niż minimum. Do tego duphaston nie wychodzi we krwi więc to nie jest "prawdziwy" wynik
Uf No to jestem już spokojniejsza. Może tym razem sie uda 🤞

Takie widełki gdzieś niedawno znalazłam - ciąża znajomej cały czas ma ok 12-14 progesteron a rozwija się prawidłowo. Ginekolodzy wcale tak szybko nie rwa się do suplementacji jak są w normie pomiary - a przynajmniej tych których ja znam 😁

Załączniki

• Screenshot_2023-03-28-19-04-23-712_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-03-28-19-04-23-712_com.android.chrome.jpg
    349,5 KB · Wyświetleń: 73
Takie widełki gdzieś niedawno znalazłam - ciąża znajomej cały czas ma ok 12-14 progesteron a rozwija się prawidłowo. Ginekolodzy wcale tak szybko nie rwa się do suplementacji jak są w normie pomiary - a przynajmniej tych których ja znam
Wow. No oby choć w sumie teraz patrzyłam na kalkulator... I wg kalkulatora ten przyrost jest nieprawidłowy..
Screenshot_20230407_195312_Chrome.jpg

Wow. No oby choć w sumie teraz patrzyłam na kalkulator... I wg kalkulatora ten przyrost jest nieprawidłowy.. Zobacz załącznik 1514344
Beta ma największy sens do ok 1000 - potem przyrosty zwalniają i nie jest już to miarodajne - ginekolodzy na tym etapie co jestes sugerują się już tylko obrazem usg więc spokojnie... Każdej tempo przyrostu zwalnia tylko większość już nie bada bo to nie ma sensu

Okej. Też wahałam się... ale ostatnia ciąża zatrzymała się na 5000 tak samo i nie dawało mi to spokoju..
A dziś jeszcze ukłucia w brzuchu i schiza. Ale jak tak... uzbrajam się w cierpliwość! I czekam do piątku..

Mój mąż jeszcze nie wie, czekam na 100% potwierdzenia że jest ok i na serduszko, także będzie mieć szok :D

reklama
Okej. Też wahałam się... ale ostatnia ciąża zatrzymała się na 5000 tak samo i nie dawało mi to spokoju..
A dziś jeszcze ukłucia w brzuchu i schiza. Ale jak tak... uzbrajam się w cierpliwość! I czekam do piątku..

Mój mąż jeszcze nie wie, czekam na 100% potwierdzenia że jest ok i na serduszko, także będzie mieć szok :D
Rozumiem Cię bo też jestem po poronieniu, ale jak widzisz wszystko idzie ok 🙂