reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Mój tez się złości podczas jedzenia MM, cholera wie od czego. Nagle jest ryk i przestaje pic, pręży się..zabieram mu butelkę. Po chwili się złości, bo nie ma już butelki i jak mu dał to ssie jak opętany skutkiem czego zaraz zaczyna się krztusić 😳 I tak około pół godziny. Nie przy każdym karmieniu, ale codziennie takie cyrki są. Pewnie to wina brzuszka bądź bąków.

Jak się ksztusi przyjmuje pozycje jak na zdjęciu ☺️

Jakie plany na dzisiejszy wieczór Walentynkowy macie dziewczyny? ❤️
My darowalismy sobie w tym roku restauracje (nie warto ryzykować a tłumy będą jak co roku), zamówię kolacje do domu i może już po 20ej mały będzie spał co się trochę nacieszymy sobą - w ciszy 😂
My żadnych :( mąż na pewno wróci późno i zmęczony, ja po nie przespanej nocy średnio dziś ogarniam.
Odebrałam wyniki i ku mojemu zaskoczeniu nie są zle. Nie mam anemii, żelazo w normie, tarczycowe ok, tylko cholesterol w kosmos znowu ... Nie wiem co mam zrobić z tym. A czuje się średnio, mam zawrotu głowy i kręci mi się w głowie. Może to zmęczenie po prostu ale o wyspaniu mogę zapomnieć przez najbliższe 3 lata 😂

reklama
My żadnych :( mąż na pewno wróci późno i zmęczony, ja po nie przespanej nocy średnio dziś ogarniam.
Odebrałam wyniki i ku mojemu zaskoczeniu nie są zle. Nie mam anemii, żelazo w normie, tarczycowe ok, tylko cholesterol w kosmos znowu ... Nie wiem co mam zrobić z tym. A czuje się średnio, mam zawrotu głowy i kręci mi się w głowie. Może to zmęczenie po prostu ale o wyspaniu mogę zapomnieć przez najbliższe 3 lata 😂
Cholesterol przy karmieniu piersią jest zawsze ponad normę. To fizjologia. Dlatego właśnie wyniki powinien interpretować lekarz a nie my sami sobie😅😉

Jeśli wyniki są ok (prócz cholesterolu) to zapewne skutki nieprzespanych nocy. Sama wyglądam i się czuje, ze az mi siebie samej żal czasami…Człowiek chciałby choć jedna noc pospać minimum 4h (pod rząd a nie na raty) 🤨 Nawet mój mąż już narzeka na brak snu, a skubany należy do tych ludzi co zasypiają w 2 minuty w każdych warunkach. A ja? Nawet jak nie ma mojego dyżuru w nocy to nie śpię tylko się gapie i nasłuchuje jak mały jest karmiony - jestem już wybudzona na amen. A gdy nadchodzi moja kolej na karmienie to zasypiam jakieś pół h przed, wiec gó*** a nie sypiam 😑
A o której mąż wraca do domu?

Jeśli wyniki są ok (prócz cholesterolu) to zapewne skutki nieprzespanych nocy. Sama wyglądam i się czuje, ze az mi siebie samej żal czasami…Człowiek chciałby choć jedna noc pospać minimum 4h (pod rząd a nie na raty) 🤨 Nawet mój mąż już narzeka na brak snu, a skubany należy do tych ludzi co zasypiają w 2 minuty w każdych warunkach. A ja? Nawet jak nie ma mojego dyżuru w nocy to nie śpię tylko się gapie i nasłuchuje jak mały jest karmiony - jestem już wybudzona na amen. A gdy nadchodzi moja kolej na karmienie to zasypiam jakieś pół h przed, wiec gó*** a nie sypiam 😑

A o której mąż wraca do domu?
Jak czytam to co napisałaś to jakbym o sobie czytała 😂 mój też zasypia w ciągu minuty... Wczoraj się kąpałam i z łazienki słyszałam płacz dziecka, idę do pokoju, synek płacze a ten śpi obok ...
Mąż wraca ok 18 :(

Jestem w szoku, że nie patrzyła. Moja kilka razy sprawdzała czy jest dobra technika karmienia.
Była u nas 2 razy. Ważyła tylko małą, oglądała pępek, gadała o szczepieniach. Miałam bardzo ciężka cesarke i ponad miesiąc ledwo chodziłam ,tak mnie bolała rana to tylko raz na nią spojrzała. Kazała psikac octaniseptem... także zero pomocy z jej strony...

Jak czytam to co napisałaś to jakbym o sobie czytała 😂 mój też zasypia w ciągu minuty... Wczoraj się kąpałam i z łazienki słyszałam płacz dziecka, idę do pokoju, synek płacze a ten śpi obok ...
Mąż wraca ok 18 :(
Mój się budzi jak mały płacze, ale jak stęka i się wierci (preludium pobudki) to chrapie na całego.
Nie wiem co z nami kobietami jest nie tak. Zamiast korzystać z chwili wolnego to tyramy do upadłego 🤨 ale z drugiej strony weź tu się zrelaksuj jak trzeba kuchnie ogarnąć lub zetrzeć kurze.

18sta to jeszcze wczesna pora 😁 ale wiem, ze zmęczenie swoje robi…my się położyliśmy spać po 23ej a od 1ej się zaczęło tańcowanie z małym do rana 😑 bez kawy ani rusz

Jutro mamy szczepienie. Jak Wasze dzieci reagowały po? Gorączka była??

Mój się budzi jak mały płacze, ale jak stęka i się wierci (preludium pobudki) to chrapie na całego.
Nie wiem co z nami kobietami jest nie tak. Zamiast korzystać z chwili wolnego to tyramy do upadłego 🤨 ale z drugiej strony weź tu się zrelaksuj jak trzeba kuchnie ogarnąć lub zetrzeć kurze.

18sta to jeszcze wczesna pora 😁 ale wiem, ze zmęczenie swoje robi…my się położyliśmy spać po 23ej a od 1ej się zaczęło tańcowanie z małym do rana 😑 bez kawy ani rusz

Jutro mamy szczepienie. Jak Wasze dzieci reagowały po? Gorączka była??
Od 1 do rana nie spał ?😳 No to nasz to faktycznie śpioch ...
My mamy szczepienie w piątek i już mam dylematy... Czy szczepić ta 6w1 czy standardowo ? Czy jakieś dodatkowe są? Dostalam taka kartek - i nie wiem czy dwie ostatnie są dodatkowe ? Czy Wy też szczepicie na to ?
IMG_20220215_133557.jpg

Dziś w nocy złapał mnie taki ostry ból, z poczatku wydawało mi się że to jajnik prawy, zaczęło trochę promieniować. Przypominało ból owulacyjny tyle że ten był dużo mocniejszy. Czy przy KP możliwe jest że dostanę już okres ? Wiem że ten temat był już poruszany.
Czy odczuwacie jeszcze jakieś bóle brzucha? U mnie ciągle coś boli przy kichaniu lub kaszlu, trochę przy mocniejszym dotyku. Nie byłam jeszcze na kontroli bo wciąż nie mogę się dostać do mojego lekarza. Już 7 tygodni od porodu. Nie mam już praktycznie żadnych wydzielin

reklama
Dziś w nocy złapał mnie taki ostry ból, z poczatku wydawało mi się że to jajnik prawy, zaczęło trochę promieniować. Przypominało ból owulacyjny tyle że ten był dużo mocniejszy. Czy przy KP możliwe jest że dostanę już okres ? Wiem że ten temat był już poruszany.
Czy odczuwacie jeszcze jakieś bóle brzucha? U mnie ciągle coś boli przy kichaniu lub kaszlu, trochę przy mocniejszym dotyku. Nie byłam jeszcze na kontroli bo wciąż nie mogę się dostać do mojego lekarza. Już 7 tygodni od porodu. Nie mam już praktycznie żadnych wydzielin

Możesz, mam wiele koleżanek które mimo wyłącznego KP, praktycznie zaraz po połogu miały okres i potem był on regularny. W razie czego - na przyszłość, mleko może mieć w trakcie okresu ciut inny smak więc dziecko może trochę świrować przy piersi ;)

Do góry