reklama
No to kawał chłopaA ja dziś byłam na wizycie kontrolnej i synek waży już 3300... Jest to 36 tydzień. Gin mówiła że albo urodzę wcześniej albo będziemy wywoływać jak ta waga będzie tak szła. Wszystko inne ok. Za dwa tygodnie kolejna wizyta
KatJak
Fanka BB :)
Poród naturalny przeraża mnie jeszcze bardziej chyba na poważnie zacznę masaż tego kroczaNo to kawał chłopa
Ale jak macała mi brzuch to mówiła że nie wygląda na takiego klocka
KatJak
@Sylwestrowa jak tam u Was ?
Te pomiary nie są w 100% wiarygodne więc może nie będzie taki duży.Poród naturalny przeraża mnie jeszcze bardziej chyba na poważnie zacznę masaż tego krocza
Ale jak macała mi brzuch to mówiła że nie wygląda na takiego klocka
No ja też mam 36 tydz i też nie zaczęłam masażu
Na szkole rodzenia mówiły, że czasem dużo gorszy jest poród małego, drobnego dziecka niż większego. Że te większe nie mają możliwości się źle wstawić w kanał rodny bo inaczej się nie zmieści, a te małe dzieci to hulaj dusza piekła nie ma
KatJak
O to tego będę się trzymaćTe pomiary nie są w 100% wiarygodne więc może nie będzie taki duży.
No ja też mam 36 tydz i też nie zaczęłam masażu
Na szkole rodzenia mówiły, że czasem dużo gorszy jest poród małego, drobnego dziecka niż większego. Że te większe nie mają możliwości się źle wstawić w kanał rodny bo inaczej się nie zmieści, a te małe dzieci to hulaj dusza piekła nie ma
Mój to leży główka do dołu już bardzo długo, myślę że nie ma miejsca żeby się już przekręcić i tak utknął
Tak trzeba zawsze szukać pozytywów!O to tego będę się trzymać
Mój to leży główka do dołu już bardzo długo, myślę że nie ma miejsca żeby się już przekręcić i tak utknął
Sylwestrowa
Ehh…Ktg wychodzi dobrze, szyjka wciąż na takim samym poziomie co była w pnd, wciąż zamknięta ale, mój prowadzący dziś robiąc mi usg brzucha wciąż widzi arytmię u małego@Sylwestrowa jak tam u Was ?
Mówi, ze nie mam się martwić, ze u cześci dzieci po porodzie w pare dni normuje swoje serducho…Myślałam, ze czekają nas jakiej badania dodatkowe, ale tylko mowil, ze po porodzie skonsultować to z kardiologiem dziecięcym. Doktor z IP, kiedy mnie przyjmowała nic nie widziała na usg, mówiła ze wszystko jest w porządku (usg mojego prowadzącego i dr ze szpitala robione w odstępie 2h). Dziś lekarz z obchodu również zdziwiony, bo on nie widzi odchylen na wydrukach. Cholera wie komu ufać, kto jest nadgorliwy albo bardziej olewacki.
Może jutro wyjdę może. Mam obserwować śluz czy czasami mi wody nie odchodzą lub czop.
Czuje, ze tydzień, ‚max dwa i poród.
Obawa, ze taki mały jest (35 tc a ma 2400 wg usg)
KatJak
To mój jest 1kg cięższy ale mój jest znowu za duży.Ehh…Ktg wychodzi dobrze, szyjka wciąż na takim samym poziomie co była w pnd, wciąż zamknięta ale, mój prowadzący dziś robiąc mi usg brzucha wciąż widzi arytmię u małego
Mówi, ze nie mam się martwić, ze u cześci dzieci po porodzie w pare dni normuje swoje serducho…Myślałam, ze czekają nas jakiej badania dodatkowe, ale tylko mowil, ze po porodzie skonsultować to z kardiologiem dziecięcym. Doktor z IP, kiedy mnie przyjmowała nic nie widziała na usg, mówiła ze wszystko jest w porządku (usg mojego prowadzącego i dr ze szpitala robione w odstępie 2h). Dziś lekarz z obchodu również zdziwiony, bo on nie widzi odchylen na wydrukach. Cholera wie komu ufać, kto jest nadgorliwy albo bardziej olewacki.
Może jutro wyjdę może. Mam obserwować śluz czy czasami mi wody nie odchodzą lub czop.
Czuje, ze tydzień, ‚max dwa i poród.
Obawa, ze taki mały jest (35 tc a ma 2400 wg usg)
Trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli.
Z tym serduszkiem to ja raczej bym wierzyła temu co coś zobaczył. Ale też czytałam że takie wady po porodzie się normują. Mam kontakt z dzievwzyna z forum, u jej dziecka stwierdzili niedomykalność zastawki i wszystko już wrócił do normy.
Właśnie ta waga mnie zastanawia bo zawsze mówią że przy cukrzycy ciążowej dziecko sporo przybierają na wadze a u Ciebie chyba jest w normie. Teoretycznie gdybyś miała rodzić w terminie to ta waga była by właściwa.
reklama
Jak czytam ile wasze dzidzionki ważą to zastanawiam się dlaczego moja mała tylko 3 kg w 38 tyg ale od 36 już mało przybiera i mówią ze do 3,2 dociśnieA ja dziś byłam na wizycie kontrolnej i synek waży już 3300... Jest to 36 tydzień. Gin mówiła że albo urodzę wcześniej albo będziemy wywoływać jak ta waga będzie tak szła. Wszystko inne ok. Za dwa tygodnie kolejna wizyta
Podziel się: