reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Ubranek 56 kupiłam tylko kilka zestawów bo dzieciątko szybko rośnie. 62 mam już więcej zawsze można wywinąć rękawki i założyć na mniejsze dziecko. 68 mam dwa Body i jedne dresy więcej nie kupuje zobaczę jak maluszek będzie rósł i dokupcie na bieżąco.
No ja też tych 56 mam zamiar mniej kupić i szukałam w tańszych sklepach typu Lidl bodziaki z tamtad mam. Jeszcze parę śpiochów potrzebuje. Te "ładniejsze" z H&M, next, Smyk mam na 62.
Teraz zrobiłam sobie jeszcze listę ile czego potrzeba żeby nie przesadzić 😅

reklama
Hej. Ha jeszcze prawie nic nie kupowałam ale łóżeczko, Przewjak ,wozek mam po synach dopkupie tylko parę ubranek różowych, kocyk ,wanienke i akcesoria typu smoczki butelki, pieluchy itp. Dziewczyny A jak wasza waga?

Hej. Ha jeszcze prawie nic nie kupowałam ale łóżeczko, Przewjak ,wozek mam po synach dopkupie tylko parę ubranek różowych, kocyk ,wanienke i akcesoria typu smoczki butelki, pieluchy itp. Dziewczyny A jak wasza waga?
U mnie koniec 25 tygodnia, przytyłam do tej pory w sumie 5 kg- nie mam żadnych zachcianek jeśli chodzi o jedzenie, w pierwszym trymestrze przytyłam 4 kg i lekarz mnie trochę zastopował z tym tempem tycia, w tej chwili jest okay (mój lekarz baaardzo pilnuje wagi, pierwszą rzeczą na każdej wizycie jest sprawdzenie wagi)
Jeśli chodzi o ubranka kupiłam parę sztuk na 56cm, ale bardziej celuje w 62cm

Ja jestem w 23tyg i jestem jakieś 6kg może już 7kg do przodu ale czuję się że sobą bardzo dobrze 😉 mi odrazu na początku wskoczyło 2 kg wody.
Dziewczyny właśnie przyszła mi paczka z NEXT i muszę przyznać że ceny jak w hm a jakoś wg mnie lepsza. Bardzo ładne ciuszki kolorowe pięknie uszyte i bardzo fajnej jakości materiał.

Ja należę do tych puszystych, na początku ciąży waga spadła o 6 kilo i jak narazie nie przybieram kilogramów co cieszy mojego lekarza, chociaż czuje że już na dniach zacznie się to zmieniać 😂

Ja zaczynam 25 tydz ciąży i waga +8kg. Ruchy dziecka czuje rano i wieczorem oraz jak zjem. Maluszek jest dość aktywny 🙂
Co do ubranek to też zależy jak duże dziecko. Mój poprzedni synek urodził się długi na 58cm, więc rozmiar 56 w ogóle się nie przydał. Wiedziałam, że ma być większy, dlatego od razu do szpitala szykowałam rozmiar 62. Dzieci zazwyczaj rosną dość szybko, po niecałym miesiącu używałam rozmiar 68.
Z rzeczy wyprawowych większość mam po starszych dzieciach. Kupiłam z wyprzedaży kombinezon zimowy i chce kupić jeszcze ręczniczki z kapturkiem po kąpieli i jakiś ładny kocyk.

Smyk, 5 10 15- często są wyprzedaże, Pepco 🙂
Właśnie pracuje w Pepco i po opiniach innych matek, zacznę chyba zakupy właśnie od pepcowych bodziakow 😊 pytam się gdzie kupujecie, bo ostatnio jak weszłam do smyka to odrzucił mnie zapach chińszczyzny. Wiadomo że z Pepco ciuszki w większości są produkowane w Chinach (chociaż bawełna organiczna do mnie przemawia 😊), ale to co poczułam w smyku mnie odrzuciło 😱

reklama
Do góry