reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny. Późno dołączam do Was bo niestety czasu mało na forum. Obecnie 24 tc. W grudniu zeszłego roku urodziłam córkę. 3 tygodnie przed terminem. Miała być styczniowa ale odpływały mi wody i akcja porodowa się rozkręcała. Urodziła się 28 grudnia siłami natury. Nie długo potem zaszłam w ciążę. Na początku to mi się śmiać chciało i nie wierzyłam że to może być ciąża. Jednak test i beta były jednoznaczne. Chciałam drugie dziecko ale nie wiedziałam że będzie tak szybko. Termin też mam na 17 grudnia więc różnica roku będzie między dziećmi. Teraz urodzi się chłopczyk :) pozdrawiam :)
Witamy!
U mnie będzie różnica rok i 4 miesiące więc trochę podobnie 😅 też chcieliśmy drugiego bobasa ale nie myśleliśmy że tak szybko się uda.
damy radę!

A szukacie nowych czy używanych wózków? bo jak patrzę na ceny nowych to jednak chyba wybiorę się w strony z używanymi. Niektóre naprawdę w fajnej formie.
Ja szukam raczej nowych ale moi teściowie się zadeklarowali, że chcą kupić wózek 😎😎 to nasze pierwsze dziecko więc wózek zostanie myślę na rodzenstwo 😉

A ja mam pytanie co do ubranek. Patrzę na rozmiary 56, 62.
Sugerujecie się gotowymi listami ile czego kupić żeby nie przesadzić czy macie to w nosie i kupujecie ile i jakie wam się podobają?
Bo ja weszłam w tą krainę maleńkich ubranek i naprawdę muszę się mega powstrzymywać z zakupami bo lejce puszczają 😅

A szukacie nowych czy używanych wózków? bo jak patrzę na ceny nowych to jednak chyba wybiorę się w strony z używanymi. Niektóre naprawdę w fajnej formie.
My dostaliśmy wózek także korzystamy z używanego. Dla pierwszej córki kupiliśmy zestaw 3w1 nówkę i uważam że to było bez sensu. Szkoda kasy. Gondolka niby była fajna ale w spacerówce już było ale i ostatecznie sprzedaliśmy za pół ceny i kupiliśmy inną używaną. Niestety wózek bardzo traci na wartości za sam fakt że jest używany a gondoli nie ma szans żeby dziecko zniszczyło [emoji846]

reklama
A ja mam pytanie co do ubranek. Patrzę na rozmiary 56, 62.
Sugerujecie się gotowymi listami ile czego kupić żeby nie przesadzić czy macie to w nosie i kupujecie ile i jakie wam się podobają?
Bo ja weszłam w tą krainę maleńkich ubranek i naprawdę muszę się mega powstrzymywać z zakupami bo lejce puszczają 😅
Ubranek 56 kupiłam tylko kilka zestawów bo dzieciątko szybko rośnie. 62 mam już więcej zawsze można wywinąć rękawki i założyć na mniejsze dziecko. 68 mam dwa Body i jedne dresy więcej nie kupuje zobaczę jak maluszek będzie rósł i dokupcie na bieżąco.

Do góry