reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny panikuje... Może niepotrzebnie. Przed chwilą zrobiłam sobie zastrzyk clexane 0.8 nie wiem jakim cudem w jakie miejsce ja trafiłam ale po wyjęciu igły zawartość wystrzeliła z brzucha nie wiem ile wyleciało czy połowa czy mniej. Czy ja powinnam w ciemno trochę dolozyc z kolejnej strzykawki czy nic z tym nie robić. Nic się nie stanie dziecku jak organizm dostanie mniejsza dawkę heparyny niz zwykle? Aż mi się gorąco z nerwów i stresu zrobiło.

reklama
Lekarz mi dał skierowanie bo uzal że będzie już wszystko ładnie widać ,
Pójdę dziś do lekarza i po prostu udam głupia że nic nie wiem , zobaczę co on mi pwoie nie przyznam się że byłam wcześniej u innego i podejrzewa puste jajo
Ja w 5 tygodniu miałam tylko pusty pęcherzyk i to jeszcze na dodatek nieregularny, lekarz powiedział, że być może sama poronie, potem zaczęłam plamić i krwawić... A na wizycie w 7+5 był już 7 mm zarodek.

Ja w 5 tygodniu miałam tylko pusty pęcherzyk i to jeszcze na dodatek nieregularny, lekarz powiedział, że bym może sama poronie, potem zaczęłam płacić i krwawić... A na wizycie w 7+5 był już 7 mm zarodek.
U mnie jest jeden plus tego że nie krawie , nawet lekarz powiedział że bardzo dobrze , że to dobrze świadczy

Kreski na teście o niczym nie świadczą, a już na pewno nie o tym czy masz puste jajo czy nie.
Powtarzam. Ciąża może być młodsza, i nie musisz wstawiać nam tu 10x tego samego zdjęcia USG. Każda z nas już je widziała.
Jak nie świadczą ? Chyba właśnie daje to do myślenia , że skoro w dniu planowanej miesiączki były słabe to ciąża może być wczesną , i chyba brak zarodka też coś wyjaśnia ? Daje trochę do myślenia ? Czy nie , nie wiem bardzo septycznie podchodzisz.. myślę że każdej z nas należy na tym żeby dziecko było zdrowe i było wszystko w porządku . Może ty masz inne podjescie do swojej ciąży ja bardzo przeżywam to że może być coś nie tak i wjeżdżanie na kogos w takiej sytuacji nie jest wporzadku 🙂

U mnie jest jeden plus tego że nie krawie , nawet lekarz powiedział że bardzo dobrze , że to dobrze świadczy
nie dostaniesz jeszcze jednoznacznej odpowiedzi.
Nawet jeśli jajo dzis bedzie puste nie znaczy, ze za tydzień nie będzie zarodka.
Zarodek też jeszcze nie oznacza że za tydzień wszytko będzie dobrze.
Wraz z zajściem w ciążę trzeba nauczyć się cierpliwości i myślenia pozytywnie.

Daj sobie szanse, nie szukaj, nie czytaj tylko poczekaj.

Dzień dobry dziewczyny [emoji16] u mnie bez porannego spaceru bo mąż wyszedł właśnie do pracy, młodszy syn jeszcze śpi (a coś marudził w nocy) a nasze rybki niezbyt byłyby chętne na opuszczenie swojego akwa [emoji23]

Jestem ciekawa czy na działanie duphastonu trzeba trochę poczekać bo dostałam go nie tylko z powodu wcześniejszych plamień ale i z powodu bólu podbrzusza. Czujecie pobolewania na tym etapie? Takie jak na okres?
Mnie pobolewa, czasem trochę lekko jak na okres, czasem lewy jajnik, czasem prawy, najczęśćiej wiczorem albo po jakimś wysiłku fizycznym, na przykład wczoraj po myciu okna ;)

Dziewczyny panikuje... Może niepotrzebnie. Przed chwilą zrobiłam sobie zastrzyk clexane 0.8 nie wiem jakim cudem w jakie miejsce ja trafiłam ale po wyjęciu igły zawartość wystrzeliła z brzucha nie wiem ile wyleciało czy połowa czy mniej. Czy ja powinnam w ciemno trochę dolozyc z kolejnej strzykawki czy nic z tym nie robić. Nic się nie stanie dziecku jak organizm dostanie mniejsza dawkę heparyny niz zwykle? Aż mi się gorąco z nerwów i stresu zrobiło.
Według mnie nic się nie stanie, lepiej to niż przedawkować.
Ja też raz nie wzięłam luteiny i duphastonu, bo zaspałam i szybko pojechałam do pracy i nic się nie stało

reklama
nie dostaniesz jeszcze jednoznacznej odpowiedzi.
Nawet jeśli jajo dzis bedzie puste nie znaczy, ze za tydzień nie będzie zarodka.
Zarodek też jeszcze nie oznacza że za tydzień wszytko będzie dobrze.
Wraz z zajściem w ciążę trzeba nauczyć się cierpliwości i myślenia pozytywnie.

Daj sobie szanse, nie szukaj, nie czytaj tylko poczekaj.
W momencie kiedy dowiadujesz się o takiej sytuacji człowiek ma wrażenie że po prostu tylko on się z takim problem spotyka , że nikt więcej , super że są takie fora gdzie można wymieniać się doświadczeniami i wspierać się można dziękuję za dobra słowa ❤️

Do góry