reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Jak nie świadczą ? Chyba właśnie daje to do myślenia , że skoro w dniu planowanej miesiączki były słabe to ciąża może być wczesną , i chyba brak zarodka też coś wyjaśnia ? Daje trochę do myślenia ? Czy nie , nie wiem bardzo septycznie podchodzisz.. myślę że każdej z nas należy na tym żeby dziecko było zdrowe i było wszystko w porządku . Może ty masz inne podjescie do swojej ciąży ja bardzo przeżywam to że może być coś nie tak i wjeżdżanie na kogos w takiej sytuacji nie jest wporzadku 🙂
Powiem Ci jak ja miałam na początku i jaka głupiutka byłam 🤪 zrobiłam test wyszły 2 grube kreski i do ginekologa umówiłam się na drugi dzień 😂 gdzie powinnam umówić się za jakieś 2 tygodnie 🤪 i na tej wizycie kompletnie nic nie było widać ( 4 tydzień ) i co najgorsze przez moją głupotę babeczka myślała że mam ciążę pozamaciczną 😮 codziennie potem musiałam chodzić do lekarza bo bała się że dostanę wylewu do brzucha .... tydzień później był pęcherzyk (jakoś 5 tydzień) a za półtorej tygodnia zobaczyłam zarodek z serduszkiem ❤️ To czekanie jest najgorsze ale uważam że warto ❤️ Oczywiście życzę Ci żeby dzisiejszy lekarz zobaczył to czego pragniesz ❤️ No ale moim zdaniem troszkę za szybko się zapisałaś ☹️ sama stwierdzam to po mojej głupocie .... A teraz dopiero 27 maja mam wizytę i też się boje ale staram się nie myśleć o tym tylko odpoczywać i zajmować się przygotowaniami do ślubu ❤️ ☺️ życzę powodzenia 😘

Tez mam na 20.05 termin prenatalnych ale będę wtedy w 11t+2, kurczę mam nadzieje ze będzie dobrze widać wszystko bo się obawiam czy nie za wczesnie (ale Pani z recepcji w tej klinice mi obliczala datę kiedy powinnam się zgłosić 😳
Ja idę 11+4 ale 24 maja, daj znać jak będziesz po wizycie, może mnie uspokoisz bo też martwię się, że maluch będzie za mały. Z drugiej str podobno w tym terminie już można więc może będzie dobrze 😊

Powiem Ci jak ja miałam na początku i jaka głupiutka byłam 🤪 zrobiłam test wyszły 2 grube kreski i do ginekologa umówiłam się na drugi dzień 😂 gdzie powinnam umówić się za jakieś 2 tygodnie 🤪 i na tej wizycie kompletnie nic nie było widać ( 4 tydzień ) i co najgorsze przez moją głupotę babeczka myślała że mam ciążę pozamaciczną 😮 codziennie potem musiałam chodzić do lekarza bo bała się że dostanę wylewu do brzucha .... tydzień później był pęcherzyk (jakoś 5 tydzień) a za półtorej tygodnia zobaczyłam zarodek z serduszkiem ❤️ To czekanie jest najgorsze ale uważam że warto ❤️ Oczywiście życzę Ci żeby dzisiejszy lekarz zobaczył to czego pragniesz ❤️ No ale moim zdaniem troszkę za szybko się zapisałaś ☹️ sama stwierdzam to po mojej głupocie .... A teraz dopiero 27 maja mam wizytę i też się boje ale staram się nie myśleć o tym tylko odpoczywać i zajmować się przygotowaniami do ślubu ❤️ ☺️ życzę powodzenia 😘
Teraz jak ochłonęłam to obliczeń dopiero spóźnia mi się okres 15-18 dni chyba faktycznie za wcześnie poszłam

Też planuje chyba do końca lipca. Jeszcze nie mówiłam nic w pracy, dopiero po prenatalnych po 2.06 pracowałabym dłużej ale są czasy pandemii więc trzeba patrzeć na siebie. Boję sie tylko że zwariuje od sierpnia do grudnia siedzieć w domu.. trzeba jakieś zajęcie sobie znaleźć.
Ja dziewczyny chce pracować do listopada 😄 pierwsza ciążę przelezalam, nie chce siedzieć w domu, prace mam biurową po 5 h dziennie (w 3 osoby pracujemy) więc mam nadzieję że dotrwam😁 szef wie że jestem w ciąży i jak się coś dzieje to wolne bez problemu 🙂

reklama
Jak nie świadczą ? Chyba właśnie daje to do myślenia , że skoro w dniu planowanej miesiączki były słabe to ciąża może być wczesną , i chyba brak zarodka też coś wyjaśnia ? Daje trochę do myślenia ? Czy nie , nie wiem bardzo septycznie podchodzisz.. myślę że każdej z nas należy na tym żeby dziecko było zdrowe i było wszystko w porządku . Może ty masz inne podjescie do swojej ciąży ja bardzo przeżywam to że może być coś nie tak i wjeżdżanie na kogos w takiej sytuacji nie jest wporzadku [emoji846]
Uważam, że już trochę przesadzasz. Bardzo panikujesz, dziewczyny Ci tłumaczą spokojnie choć w kółko powtarzasz to samo i dość napastliwie już zadajesz pytania. Zdjęcie Twojego usg też wstawiałaś kilka razy a teraz zaczynasz już być nieprzyjemna. Co my mamy Ci powiedzieć? U Ciebie potrzeba czasu albo lepszego usg i tyle. Nie oceniaj proszę czy komuś bardziej zależy na ciąży

Do góry