reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny a jak jest u was ze spaniem na brzuchu ? Ja uwielbiam ale teraz tak bezpośrednio na nim spać nie mogę bo mam wrażenie że mi coś przeszkadza 😁albo to świadomość że mam malutka fasolkę i nie chce jej gnieść 😁
śpię czasem na brzuchu z jedna ugiętą noga

reklama
Ja nie wiem jak z waga bo się nie waze i dobrze mi z tym 😂 a na pierwszej wizycie tez mnie nie ważyła Pani doktor i dobrze Na brzuchu śpię uwielbiam ale ostatnio coś macice czuje już się powiększyła wiec jedna nogę muszę mieć ugiętą.

Dziewczyny mam problem dwa tygodnie temu robiłam badanie moczu i wyszły mi bakterie zrobiłam posiew i się potwierdziło że da bakterie napisałam do mojego ginelologa że te bakterie to nic strasznego bo to normalne bakterie zasiedlające pochwę i cewke moczową i nic na to nie bierzemy tym bardziej jak nie mam objawów. Ale od dwóch dni czuje ze mnie szczypie przy oddawaniu moczu i po za w normalnych funkcjonowaniu również. Chce we wtorek powtórzyć mocz i posiew. Ale bardzo się boję że to coś poważniejszego. Wizytę u mojego ginelologa mam dopiero 28maja. Na ten czas chce brać jakiś zurawit bo mąż kupił, czy miałyście z tym do czynienia? Ile razy dziennie ten zurawit brać? Co mogłabym jeszcze pić/jeść żeby było lepiej po za antybiotykiem którego wolałabym nie stosować.

Dam znać koniecznie. Dłuży mi się ten dzisiejszy dzień. Już bym chciała być po wizytach jutro
Oj wiem co czujesz, ja mam dopiero o 18 jutro... mam nadzieje, ze moje maleństwo urosło bo piątkowe usg mnie martwi... niby serduszko jest i w ogóle, ale nie zmierzyła prędkości i tak tylko na odwal się zmierzyła ten zarodek, nawet nie zrobiła zbliżenia... dziś dużo gotuje, sprzątam, trochę z córka spędzam czas, jutro dużo pracy to jakoś sonie radzę ale i tak czuje takie uczucie w ciele nieprzyjemne gdy się na coś czeka z niecierpliwością...

Oj wiem co czujesz, ja mam dopiero o 18 jutro... mam nadzieje, ze moje maleństwo urosło bo piątkowe usg mnie martwi... niby serduszko jest i w ogóle, ale nie zmierzyła prędkości i tak tylko na odwal się zmierzyła ten zarodek, nawet nie zrobiła zbliżenia... dziś dużo gotuje, sprzątam, trochę z córka spędzam czas, jutro dużo pracy to jakoś sonie radzę ale i tak czuje takie uczucie w ciele nieprzyjemne gdy się na coś czeka z niecierpliwością...
To czekanie jest najgorsze

Dziewczyny mam problem dwa tygodnie temu robiłam badanie moczu i wyszły mi bakterie zrobiłam posiew i się potwierdziło że da bakterie napisałam do mojego ginelologa że te bakterie to nic strasznego bo to normalne bakterie zasiedlające pochwę i cewke moczową i nic na to nie bierzemy tym bardziej jak nie mam objawów. Ale od dwóch dni czuje ze mnie szczypie przy oddawaniu moczu i po za w normalnych funkcjonowaniu również. Chce we wtorek powtórzyć mocz i posiew. Ale bardzo się boję że to coś poważniejszego. Wizytę u mojego ginelologa mam dopiero 28maja. Na ten czas chce brać jakiś zurawit bo mąż kupił, czy miałyście z tym do czynienia? Ile razy dziennie ten zurawit brać? Co mogłabym jeszcze pić/jeść żeby było lepiej po za antybiotykiem którego wolałabym nie stosować.
Ja piłam sok z żurawiny i spałam bez bielizny. Miałam nieliczne bakterie i lekocyty, a 2 tygodnie później było czysto.

Żurawit 3x1 i dużo soku z żurawiny. Powtórz badania i jak znów wyjdzie infekcja to idź wcześniej do lekarza nie ma na co czekać.

Ja nie wiem jak z waga bo się nie waze i dobrze mi z tym 😂 a na pierwszej wizycie tez mnie nie ważyła Pani doktor i dobrze.
Oj ja muszę się warzyć... ja mam metabolizm tak spieprzony przez wcześniejsze problemy z odżywianiem... muszę się bardzo pilnować, dlatego tez przeszłam na katering pudełkowy bo mam pewność, ze wszystko jest zrównoważone i odpowiednia ilość kalorii i dobra makro, sama sobie gotuje tylko w niedziele ale i tak ostroznie, nie poniesie mnie w tej ciąży, nie ma opcji

reklama

U mnie dopiero antybiotyk pomógł 😢😢 ciężko było nawet siedzieć ... cały czas bolało 😏 jak bym zwlekała 3 dni to pewnie i krew bym widziała 😕

Do góry