reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

To tez zalezy od lekarza. Ja mialam 92 i nic. Na krzywej w 24tc wyniki wyszly super. Moja siostra miala 95 i tez lekarz nic jej nie powiedział tak samo jak koleżance.

A kiedy to było? Mój ginekolog mówił mi że te normy się zmieniły i są bardziej wyśrubowane, sprawdziłam i rzeczywiście w 2013 norma była do 95. Nie wydaje mi się żeby lekarz mógł mieć "własne" normy, oni muszą się jednak stosować do zaleceń PTGiP, chyba że jakiś "kozak" z własnymi teoriami się znajdzie[emoji6]

A tu dla pewności:
Normy OGTT w populacji polskich ciężarnych są co jakiś czas aktualizowane.

Obecnie obowiązują normy ustalone w 2014 roku i są one następujące:

poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl.

ŹRODLO: mamaginekolog.pl

reklama
Bardzo proszę o podanie daty porodu, albo z USG albo z kalkulatora.

Jakoś wymyślimy jak dokonać edycji pierwszego posta.
1.12 [emoji1768]
2.12.[emoji1768]
3.12[emoji1768] Atena37. Nik__ola
4.12[emoji1768]
5.12[emoji1768]
6.12[emoji1768]
7.12[emoji1768]
8.12[emoji1768]
9.12[emoji1768]
10.12[emoji1768]
11.12[emoji1768]
13.12[emoji1768]
14.12[emoji1768]
15.12[emoji1768]
16.12[emoji1768]
17.12[emoji1768]
11 grudzień [emoji6]

@Isanaa ostatnio rozmawiałyśmy o siniakach po zastrzykach. Przyjrzałam się i zauważyłam PEŁNO siniaków, ale już gojących się, w takim już żółtawym kolorze. Jak były świeże to ich nie widziałam, a szukałam 🤣 musiały się zlać jakoś 😅 także są, ale jakieś takie incognito

reklama
Do góry