reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja wymiotowałam żółcią od 3.30... 😟 Potem zasnęłam, wstałam po 9, zjadłam bułkę z serem i ketchupem, tabletki i z całych sił staram się nie zwymiotować... 😟
Ale nie będę marudzić! Wierzę, że skoro tak mnie męczą te objawy to z dzidzia jest wszystko ok. 😊

reklama
A kiedy to było? Mój ginekolog mówił mi że te normy się zmieniły i są bardziej wyśrubowane, sprawdziłam i rzeczywiście w 2013 norma była do 95. Nie wydaje mi się żeby lekarz mógł mieć "własne" normy, oni muszą się jednak stosować do zaleceń PTGiP, chyba że jakiś "kozak" z własnymi teoriami się znajdzie[emoji6]

A tu dla pewności:
Normy OGTT w populacji polskich ciężarnych są co jakiś czas aktualizowane.

Obecnie obowiązują normy ustalone w 2014 roku i są one następujące:

poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl.

ŹRODLO: mamaginekolog.pl
2 lata temu. Czytałam mamę ginekolog. Mój lekarz tak stawia sprawę i ja się tego 3mam. Dla niego 92 to nie cukrzyca. Tak jak piszę, znam przypadki z większym cukrem do 95 i tez nie były kierowane do diabetologa. Normy normami, a lekarze różnie 😊

Jak to jest, że Wy już macie termin porodu obliczony przez lekarza, czy położną? Ja sobie mogę co najwyżej sprawdzić w aplikacji. Mam 8 t1d. Od początku na lekach. Krwawienia, plamienia, teraz na l4 i po leczeniu i lekach jest trochę lepiej. Z objawów to tylko trochę boleć piersi i rozchwianie emocjonalne. Po drodze spadająca beta, a tydzień później żywa ciąża z bijacym serduszkiem. Więc sama już nie wiem co będzie, a to moja 4 ciąża, dzieci nie mam.

Dzień dobry ja tez mam jakiś spadek sił ale się nie poddaje muszę ugotować obiad i ogarnąć trochę chatę resztę zrobi mąż ale jakieś pranie i składanie już muszę ja . Mi narazie lekarz nie wyliczył terminu porodu mówi ze będziemy się trzymać tego co wyjdzie na prenatalnych bo to najdokładniejszy termin . Wiec z Om mi wychodzi 15.12 ale będę mieć cc wiec napewno będzie wcześniej. Mam nadziej ze na 10.12 bo wtedy mam urodziny 😁🍾🥂

Jak się czujecie dzis dziewczyny? :)
Mnie dziś głową boli, nie wyspałam sie. Moje dziecko wczoraj wstalo o 5.39, dzis o 6. Myslalam, że padnę 🤦 teraz jest na rehabilitacji a ja odpoczywam czekajac 😂

W ogole moj lekarz mi powiedział, że bede miec cc. Bo rodzilam w 2019 a teraz 2021. No ale to bedzie 2.5 roku od porodu. Jak na mnie sn można próbować 🤔 musze to z nim obgadac.

Dzień dobry ja tez mam jakiś spadek sił ale się nie poddaje muszę ugotować obiad i ogarnąć trochę chatę resztę zrobi mąż ale jakieś pranie i składanie już muszę ja . Mi narazie lekarz nie wyliczył terminu porodu mówi ze będziemy się trzymać tego co wyjdzie na prenatalnych bo to najdokładniejszy termin . Wiec z Om mi wychodzi 15.12 ale będę mieć cc wiec napewno będzie wcześniej. Mam nadziej ze na 10.12 bo wtedy mam urodziny 😁🍾🥂
Super prezent by był 😁
Ja w 1 ciąży mialam termin z om na 21 kwietnia a urodziłam 20 kwietnia także idealnie 😂

reklama
Do góry