reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny czy Was też tak bardzo nogi bolą. Wcześnie to było tylko w nocy zaraz po tym jak się położyłam ale dziś już od rana nam takie dolegliwości.

reklama
Dziewczyny czy Was też tak bardzo nogi bolą. Wcześnie to było tylko w nocy zaraz po tym jak się położyłam ale dziś już od rana nam takie dolegliwości.
Na razie nic z nogami się nie dzieje, ale slyszalam że pomoze leżenie z nogami do góry, albo nawet pończochy uciskowe. Dają ulge, kiedyś je nosiłam.

Mnie nogi jako tako nie bolą ale puchna i mam żylaki. Ale żylaki mam od zawsze a w ciąży póki co jakoś bardzo się nie nasilają.

Hej. Czy już może jesteście spakowane do szpitala. Ja mam termin na 1 grudnia i myślę zeby w tym tyg kupić walizkę i się pakować. W co sie pakujecie walizka czy torba. A zastanawiałyscie ile kompletów ubranek wziac

Hej, mam pod koniec grudnia ale też już planuje pakowanie torby. Będę mieć torbę sportową, nie zamierzam kupować walizki na tę okazję 😉 na szkole rodzenia położna powiedziała, żeby jedno ubranko przygotować na ubranie dziecka od razu po porodzie, a po za tym zabrać jeszcze cztery sztuki. Tak zrobię 😊

Ja generalnie zaczęłam już wszystko prac, prasować i jak to zrobię to zaczne się już pakować, niech czeka.
Co do rzeczy to ja mam wyszczególnione na stronie szpitala więc tak zrobię jak piszą czyli:
- 3 koszulki
- 3 kaftaniki
- 3 pary śpiochów
Ale wezmę też coś cieplejszego.
Torbę też mam sportowa, obym się zmieściła w jednej ;)

Ja mam taka mniejsza na kółkach, nie wspominam miło noszenia torby bo zanim trafiłam z synkiem na porodówkę musiałam nieść torbę przez cały oddzial😅 z sali przedporodowej na porodówkę to samo, dopiero po porodzie odwieźli mnie na wózku to torbę miałam na kolanach😅 spakowana w połowie, muszę jeszcze dodać kosmetyki dla siebie i dla dziecka I właśnie ubranka. Termin na 27.12
A jak dzisiaj Wasze samopoczucie? Ja mam za sobą prawie nieprzespana noc, miałam dzisiaj iść na pobranie krwi ale przełożyłam to na jutro😊 tak się wierciła dziś że co godzinę się budziłam

Ja mam taka mniejsza na kółkach, nie wspominam miło noszenia torby bo zanim trafiłam z synkiem na porodówkę musiałam nieść torbę przez cały oddzial😅 z sali przedporodowej na porodówkę to samo, dopiero po porodzie odwieźli mnie na wózku to torbę miałam na kolanach😅 spakowana w połowie, muszę jeszcze dodać kosmetyki dla siebie i dla dziecka I właśnie ubranka. Termin na 27.12
A jak dzisiaj Wasze samopoczucie? Ja mam za sobą prawie nieprzespana noc, miałam dzisiaj iść na pobranie krwi ale przełożyłam to na jutro😊 tak się wierciła dziś że co godzinę się budziłam
To u mnie dokładnie to samo, nieprzespana noc bo synek tak się kręcił że masakra. Już takie niektóre te ruchy są aż nieprzyjemnie bolesne. Ale i tak uwielbiam jak się rusza 😍
Zazwyczaj w nocy się nie kreci ale dziś to dał czadu. A teraz cisza :)

reklama
Hej. Czy już może jesteście spakowane do szpitala. Ja mam termin na 1 grudnia i myślę zeby w tym tyg kupić walizkę i się pakować. W co sie pakujecie walizka czy torba. A zastanawiałyscie ile kompletów ubranek wziac
Ja wezmę walizkę na kółkach (taka była prośbą od szpitala żeby tego później nie musiał ktoś dźwigać tylko łatwo mozna przewieźć)
Termin mam na 27.12 i pakować się myślę miesiąc przed.
Dzis już uprasowałam resztę ubranek i odrazu zrobiłam sobie pakieciki w woreczkach strunowych z ikea dla synka do szpitala.
Kazali zabrać
3 body długi rękaw
3 pajace
2 czapeczki
Ja dodałam jeszcze 2 pary skarpetek i niedrapki
To wszystko jeśli chodzi o ubrania Oczywcie do tego inne potrzebne akcesoria.
Zrobiłam sobie odrazu pakiecik rzeczy do wyjścia do domu dla małego.
Reszta później 😉

Do góry