reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Mi Pani diabetolog powiedziała, że ketony mogą wyjść jak za mało się je. Chyba nie chodziło tylko o węglowodany.
A kawę piję, ograniczyłam z 3 do 1. Jak zdarzył się dzień, że nie wypiłam to byłam nie do życia, aż wieczorem się napiłam i wróciłam do żywych ;)
A piję słabą z kawiarki, bez mleka.
Ja tak właśnie mam, że jeśli nie wypije tej jednej nawet słabej to jestem jak zombie [emoji16] i głowa mnie zaczyna boleć niestety. Choc dziś coś mniej mi ta kawa smakowala, mam nadzieję, że mnie nie odrzuci

reklama
Hej dziewczyny, u mnie cala trojka dzieciakow chora, wiec inhalacje, syropy itd, synek w nocy goraczka wiec wstalam go wziasc do siebie i dac syrop, czuje ze moje zmeczenie dzis bedzie meeega duze, dobrze ze chociaz cieplo jest 🙂
A mozna pic herbate z pokrzywy? Bo bardzo lubie a nie wiem czy mozna i odstawilam ja

Kto dzis ma wizyte? Trzymam kciuki i czekam na pozytywne wiesci
Z tego co ja wiem to nie powinno się pić: zielonej herbaty i szałwii.
Pokrzywa, rumianek, melisa, rooibos - jak najbardziej wskazane :)

ja tez się zaczęłam bać as wizyty i chciałam przełożyć na ten tydzien, bo mam następnego, bo się boje, bo dzis tyle przykrych wiadomości właśnie i nie wiem, co robić:( wierze, ze jest dobrze, nic niepokojącego się nie dzieje i nie chce panikować, ale się boje, bo tylko raz widziałam serduszko w 6+3, a zaraz 10tydz
Mam podobnie, stresuje się bo raz widziałam serduszko 6+5 teraz chyba już 9+2 ale mam dzisiaj wizytę!

Chyba bym tak chciała, przynajmniej spokojniej bym się czuła.
Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów :) wiec trochę żałuje, ze teraz tak nie jest 😅😅 nie martw się, jeśli nie ma niepokojących objawów to wszystko powinno być dobrze :) poza tym, nie wiem czy objawy przed 6 tygodniem nie są przypadkiem psychosomatyczne, bo teoretycznie takie objawy jak mdłości, zawroty głowy, sikanie i No i ból piersi zwykle występują właśnie po 6 tygodniu :p

Dzień dobry dziewczyny [emoji4] trzeba skorzystać z chwili spokoju zanim synowie wstaną i napić się kawy w ciszy. Pijecie nadal kawę? Ja i tak piję słaba z mlekiem i jedna dziennie więc chyba przy tym zostanę.

Co do ketonów to ja jestem ciekawa czy mi wyjdą, zwłaszcza, że ograniczam węglowodany
Ja zrezygnowałam z kawy, od początku ciąży wypiłam jedną słabą i aż jestem zdziwiona, że tak mało mi jej brakuje, bo wczesniej piłam codziennie :)

Dziewczyny, piszecie, że męczą was mdłości. Ja dziś 9+5 a mdłości nie mam już chyba od skończonego 7 tc. W między czasie miałam wizytę i było wszystko dobrze. Czy ktoś też już ma spokój? Ja w zasadzie czuję się dobrze. Wczoraj nawet skusiłam się na umycie okna, ale nie był to dobry pomysł, zaczęło mi się kręcić w głowie, trochę bolała, musiałam poleżeć z braku sił.
Ale się zgrałyśmy, też wczoraj myłam okna. Zaczęłam od najmniejszych, umyłam w łazience i kuchni, która w przyszłości ma być garderobą.
Dzisiaj planuję wziąć się za sypialnię..no i zostaje salon z 2 ogromniastymi oknami na całą ścianę, od południa i od północy.
Bardzo dobrze się czułam, i też tak jak niektóre dziewczyny, zauważyłam, że im więcej się ruszam, tym lepiej się czuję, wystarczy że trochę pozamulam od rana, to później cały dzień zrąbany i ciągłe mdłości.

Dziewczyny, piszecie, że męczą was mdłości. Ja dziś 9+5 a mdłości nie mam już chyba od skończonego 7 tc. W między czasie miałam wizytę i było wszystko dobrze. Czy ktoś też już ma spokój? Ja w zasadzie czuję się dobrze. Wczoraj nawet skusiłam się na umycie okna, ale nie był to dobry pomysł, zaczęło mi się kręcić w głowie, trochę bolała, musiałam poleżeć z braku sił.
wow zazdroszczę :) ja jestem w 11 tyg i mam kilka dni lepszych a potem znów kilka dni wymiotów , zawroty głowy tez miewam i jeszcze anemia( ale biore leki na poprawę ) mycie okien chyba zbyt męczące, lepiej nie ryzykować

reklama
Do góry