reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny czy któraś z Was ma kłujący ból jajnika? Kichnęłam parę dni temu i myślałam, że mi się tam rozerwało (potrafiło mnie boleć już przed ciążą przy kichnięciu także się nie zdziwiłam), ale minął 3-4 dzień i coś właśnie mnie kłuje, ułamek sekundy i przechodzi (z 20 razy dziś). I się zastanawiam czy to po kichnięciu czy się zbiegło w czasie i więzadła się rozciągają po prostu :( Ktoś coś?
Ja tez czasami tak mam, ze jak kichnie to zakłuje aż łza w oku się zakręci, ale potem wszystko jest ok, w pierwszej ciąży tez tak miałam na początku :) myśle, ze to normalne, ja podtrzymuje brzuszek przy kichaniu i zginął się bardziej jak siedzę, wtedy nie kłuje przy kichaniu, a jak poza kichanie zakłuje ale mija i wrac to tez fizjologiczne i normalne, gdyby kłucie było ciągle i narastające plus dreszcze, gorączka to pozamaciczna, a takie pojedyncze kłucia to po prostu jajniki przystosowują się do nowej sytuacji :)

reklama
Czy któraś z was również ma niedoczynność tarczycy ? bo ogólnie jak na razie Pani ginekolog przepisała mi Euthyrox N 50 , ponieważ za wysoki mi wyszedł .... 5.256
Boje się że może to zaszkodzić dziecku :(
IMG_20210506_204004.jpg

Czy któraś z was również ma niedoczynność tarczycy ? bo ogólnie jak na razie Pani ginekolog przepisała mi Euthyrox N 50 , ponieważ za wysoki mi wyszedł .... 5.256
Boje się że może to zaszkodzić dziecku :(Zobacz załącznik 1267954
Ja nie chorowałam a w ciąży zrobiłam i miałam 2,70 czy coś takiego też dostałam ta dawke i ładnie spadło. Bierz od razu ten lek i będzie dobrze, nieleczone może szkodzić.

W poprzednich ciążach TSH mocno skakało mi od początku, teraz jeszcze przed ciążą zaczęłam brać Euthyrox 25 i na razie poziom ciągle jest ok :) Tarczyca często szaleje w ciąży, ale łatwo się ją leczy [emoji6]

Ja nie chorowałam a w ciąży zrobiłam i miałam 2,70 czy coś takiego też dostałam ta dawke i ładnie spadło. Bierz od razu ten lek i będzie dobrze, nieleczone może szkodzić.
Wzięłam od razu i mam jutro jeszcze dodatkowe badania zrobić do tej tarczycy , bo jeżeli coś tam jeszcze wyjdzie to ma mnie skierować do endokrynologa ... Trochę się boje o to małe maleństwo ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze jak będę brać te tabletki .:(

Ja choruje na niedoczynność i Hashimoto od kilku lat. Biorę lekarstwa, aktualnie euthyrox 100/125. Badam poziom raz na tydzień - 2 tygodnie. Poza tsh endokrynolog kazał mi badać ft4.

W poprzednich ciążach TSH mocno skakało mi od początku, teraz jeszcze przed ciążą zaczęłam brać Euthyrox 25 i na razie poziom ciągle jest ok :) Tarczyca często szaleje w ciąży, ale łatwo się ją leczy [emoji6]
Mam nadzieję że dziecku nie szkodzi ta tarczyca jeżeli się ją leczy .

reklama
Ja choruje na niedoczynność i Hashimoto od kilku lat. Biorę lekarstwa, aktualnie euthyrox 100/125. Badam poziom raz na tydzień - 2 tygodnie. Poza tsh endokrynolog kazał mi badać ft4.
Jutro mam dodatkowe badania i jeżeli coś z nich wyjdzie nie tak to właśnie będzie musiał się mną zająć endokrynolog . No bo już się naczytałam że może być to przyczyną poronień u kobiet .... :(

Do góry