u mnie jest trochę inny, czuje takie wzdęcie sporeJa mam takie bóle do teraz. Przychodzą sobie takimi „falami”. Macica się powiększa, robi miejsce na bobasa nie są super mocne i długo nie trwają, ale na samym początku myślałam, ze to @ i prawie za każdym razem szlam do toalety z miną samuraja po przegranej walce myśląc, ze zobaczę krew i za każdym razem byłam miło zaskoczona
reklama
Hej meldujmy się po wizycie . Fasolka rośnie i serduszko ładnie bije . Wszystko jest w porządku i następna wizyta za miesiąc i do zrobienia komplet badań, niestety z nieszczęsnym obciążeniem glukozą, bo powtórny wynik glukozy na czczo tylko potwierdził, że przekraczam normę. Mdłości mi się nasiliły, najgorzej po jedzeniu, więc na razie nie wyobrażam sobie spożycia tego cudownego napoju co do spania, to ja ostatnio też mam z tym kłopot, śpię lekko i niespokojnie, a dziś po 3 się obudziłam i nie dało rady ponownie zasnąć
Pytanie do dziewczyn stosujących luteinę podjęzykową, czy macie po niej nasilenie nudności i wymiotów? Pani profesor musiała mi zmienić z dopochwowej, bo źle ją toleruję, mam podrażnienia, tylko ostrzegała, że panie narzekają, że jest okropna w smaku i nasila mdłości [emoji848]
Emmiliaa
Fanka BB :)
tez na to zwróciłam uwagę jak było robione usgTo zdjęcie mnie urzekło ponieważ ja tam widzę ze twoja dzidzia siedzi w jakby serduszku ? Z kształtu
Ja miałam wynik 98, następnego dnia 95 i przekraczam normę, która wynosi 92. Muszę zrobić krzywą cukrową, która dopiero potwierdzi lub wykluczy cukrzycę ciążową. Jak zapytałam lekarza czy mam już zapobiegawczo przejść na dietę to powiedział, że na razie nie ma takiej potrzeby.U mnie wszystko ok na razie, dzidzia rośnie, ciąża wygląda na parę dni młodszą, ale na poprzednim USG też tak było. Panią profesor trochę zmartwił cukier 90, kazała powoli myśleć o diecie cukrzycowej [emoji846]
Ja niestety mam już i tak ciężki wywiad położniczy, wolę dmuchać na zimne [emoji6] mam przede wszystkim pilnować regularności posiłkówJa miałam wynik 98, następnego dnia 95 i przekraczam normę, która wynosi 92. Muszę zrobić krzywą cukrową, która dopiero potwierdzi lub wykluczy cukrzycę ciążową. Jak zapytałam lekarza czy mam już zapobiegawczo przejść na dietę to powiedział, że na razie nie ma takiej potrzeby.
Jasne, to zrozumiałe Ja może nie przejdę jeszcze na taką typową dietę cukrzycową, ale na pewno będę bardziej uważać co jem i czasem skontroluję sobie poziom cukruJa niestety mam już i tak ciężki wywiad położniczy, wolę dmuchać na zimne [emoji6] mam przede wszystkim pilnować regularności posiłków
12aniolek
Fanka BB :)
Niestety dziewczyny już po wszystkim. Poroniłam oczyszczę się sama tak mowi lekarz. Ale mam przyjść na kontrolę. Wypłakałam już swoje i chce się wziąć w garść. Plus jest taki że nie mam problemu z zajściem tylko z utrzymaniem tym razem zrobię wszelkie badania. Kiedyś ktoś wrzucał całą listę badań którą trzeba zrobić ale nie mogę tego znaleźć dziewczyny pomożecie?
reklama
Krzywa mi wyszła ok, cukry na czczo 92 i ginekolog i diabetolog orzekli zgodnie ze to juz cukrzycą ciążowa. Regulowalam dietą. - poprzednia ciaza.Ja miałam wynik 98, następnego dnia 95 i przekraczam normę, która wynosi 92. Muszę zrobić krzywą cukrową, która dopiero potwierdzi lub wykluczy cukrzycę ciążową. Jak zapytałam lekarza czy mam już zapobiegawczo przejść na dietę to powiedział, że na razie nie ma takiej potrzeby.
Podziel się: