reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Zwolnienie ciążowe jest płatne 100% kwoty od umowy o prace nie wliczając to premii za obecność bądź różnych innych dziwny premii dodatków które wiele firm często wymyśla. Albo księgowa nieodczuwalna ze to l4 ciążowe albo lekarz zaznaczył ze to zwykle l4 o wtedy jest płatne 80%
L4 ciążowe wlicza premie 🙂 gdzie bym nie czytała to jest naliczane względem dochodu z ostatnich 3 miesięcy i to ma znaczenie 🙂 nie podstawa

reklama
Jeszcze raz napisze jak to u mnie wyglądało , ponieważ dostałam już drugi wynik Bety i jestem w szoku że tak szybko .
W poniedziałek dowiedziałam się że jestem w ciąży czyli w dzień gdzie miałam dostać okres . W środę zrobiłam pierwszą betę i wynosiła 807 , dwa dni po tym czyli dziś wyszła mi beta 1561,62 mlu/ml . Wczoraj jeszcze nie było widać pęcherzyka a kolejną wizytę mam w niedzielę . Na razie ciężko jest mi cieszyć się z ciąży , ponieważ od wtorku straszono mnie ciążą pozamaciczną a przecież w poniedziałek dopiero się dowiedziałam szok... .Niby na kalkulatorze wyliczyłam 4tydzien ciąży chociaż i tak wydaje mi się że jest jeszcze wcześniejsza . Co myślicie o tym dziewczyny ? ❤️

Ostatnia edycja:
Jeszcze raz napisze jak to u mnie wyglądało , ponieważ dostałam już drugi wynik Bety i jestem w szoku że tak szybko .
W poniedziałek dowiedziałam się że jestem w ciąży czyli w dzień gdzie miałam dostać okres . W środę zrobiłam pierwszą betę i wynosiła 807 , dwa dni po tym czyli dziś wyszła mi beta 1561,62 mlu/ml . Wczoraj jeszcze nie było widać pęcherzyka a kolejną wizytę mam w niedzielę . Na razie ciężko jest mi cieszyć się z ciąży , ponieważ od wtorku straszono mnie ciążą pozamaciczną a przecież w poniedziałek dopiero się dowiedziałam szok... .Niby na kalkulatorze wyliczyłam 4tydzien ciąży chociaż i tak wydaje mi się że jest jeszcze wcześniejsza . Co myślicie o tym dziewczyny ? ❤️
Tydzień ciąży licz sobie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, a dopiero pomiary pęcherzyka to zweryfikuja. Całkowicie normalne jest, że przy becie 807 nie bylo widać pęcherzyka. Przyrost 93% gratuluję 💕 w niedzielę może już coś zobaczysz.

Ja dziś po wizycie 7+4 Widziałam piękne ❤️
Cudowne uczucie🥰
Niestety mam krwiaczka ale daleko od malucha:( lekarz będzie obserwował...
Super wieści. Gratuluję. Ja też mam.krwiaczka i ciekawa jestem co będzie na następnej wizycie dopiero w środę mam. Tak się cały czas denerwuje już by mogła być ta sroda

Wiesz co, czuje cały czas mokro..a wydzieliny nie mam dużo. Plamienie to na wkładce trochę i jak się podetre. W środę było sporo różowej wydzieliny..wczoraj prawie wcale a dziś rano krew na papierze a teraz znowu nic
Właśnie ja też mam tak różnie z obfitością. W środę było za każdym razem przy podcieraniu, wczoraj nie było a dzisiaj jest dużo. Tylko u mnie jest cały czas brązowe. Okropnie się boję bo przy tym wszystkim nie mam typowych objawów ciąży o których dziewczyny piszą. Jedyne co to bolą mnie piersi na dole. Żadnych mdłości, wymiotów, nic takiego.

Tydzień ciąży licz sobie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, a dopiero pomiary pęcherzyka to zweryfikuja. Całkowicie normalne jest, że przy becie 807 nie bylo widać pęcherzyka. Przyrost 93% gratuluję 💕 w niedzielę może już coś zobaczysz.
Mam straszną nadzieję że coś zobaczę w niedzielę ❤️ Miałam wysłać ginekolog sms-em ten wynik ale mój chłop powiedział że już poczekaj do tej niedzieli w tedy pewnie będzie jeszcze większy wynik i będzie coś widać . Oby tak było bo wczoraj mówiła że koło prawego jajnika nadal jest jakiś płyn ale nie krwawie do brzucha więc jest ok . No do niedzieli duzoooo czasu 😮 a już bym tak strasznie chciała rodzicom powiedzieć ale no niestety ... Siła wyższa ... Będę musiała kombinować dlaczego nie chce pić alko 🤪

Hej Kobietki,
Ja byłam w 5 +1 na pierwszym usg, ledwo co było widać, dlatego w następnym tygodniu idę, bo liczę, że usłyszę serduszko. Lekarz stwierdził u mnie polipa, którego tłumaczył, że pojawił wraz z ciążą i nie jest szkodliwy. Miała któraś z Was polipa we wczesnej ciąży?

reklama
Do góry