reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Kochane, mam pytanie do lekarza prowadzącego ciąże. Mam darmowa opiekę w luxmed wiec wszystkie usg i wizyty i badania szybko i bezpłatnie. Do tego lekarz który przyjmuje pracuje w jakimś tam wymiarze w szpitalu w którym chciałabym rodzic. Natomiast prywatnie chodzę do ginekologa endokrynologa który jest genialnym lekarzem i dzięki niemu i jego diagnostyce udało się zajść w ciąże.

Chciałabym chodzić i tu i tu. Jak pogodzić te dwie sprawy...
Ja chodziłam do dwóch lekarzy w pierwszej ciąży. U jednego (prywatnie) badania zalecenia leki itp a drugi(lekarz z pakietu Allianz) tylko zaznaczał"brak mojej zgody na badanie" i wypisywał krew mocz itp Lekarza wiedział,że chodzi o koszta

To chodź do obu, tylko u każdego załóż oddzielną kartę ciąży :) Jeśli w luxmedzie masz wszystko za darmo, to już zaoszczędzisz np. na badaniach krwi, moczu i glukozy (tego drugiego lekarza nie interesuje skąd przyniesiesz te wyniki), a USG możesz robić w obu miejscach (skoro jedno za free), będziesz się czuła bezpieczniej, że dwóch lekarzy sprawdziło, czy wszystko w porządku. Ja też tak będę robić, tylko że mam enel-med :)
I jeden i drugi lekarz nie wiedza o sobie?

Płacę. Leki, badania które wystawił mi lekarz z luxmedu pokrywają się z tym co chce lekarz prywatny. gdyby nie luxmed musiałabym płacić za wyniki
No to albo do tego z lub menu chodź albo do obu :) ja bym chodziła do obu, do tego lub kedu dla badań a do drugiego dla spokoju ducha i bezpieczeństwa swojego i maluszka, bardziej bym ufała temu lekarzowi dzięki któremu zaszła bym w ciąże bo lepiej znal by mój przypadek :)

To chodź do obu, tylko u każdego załóż oddzielną kartę ciąży :) Jeśli w luxmedzie masz wszystko za darmo, to już zaoszczędzisz np. na badaniach krwi, moczu i glukozy (tego drugiego lekarza nie interesuje skąd przyniesiesz te wyniki), a USG możesz robić w obu miejscach (skoro jedno za free), będziesz się czuła bezpieczniej, że dwóch lekarzy sprawdziło, czy wszystko w porządku. Ja też tak będę robić, tylko że mam enel-med :)
Właśnie tylko ten z luxmed np przepisał mi Accard i Luteinę a ten prywatny heparynę i duphaston. Te leki to tak na prawdę to samo. Biorę heparynę i luteinę (bo miałam z wcześniejszego leczenia). Trochę mi głupio tak ze czesc od tego czesc od tego. Ale ufam bardziej temu prywatnemu.

Tak ogólnie to znów myśle ze będzie problem z bezsennością ... wczoraj nie mogłam zasnąć do 2 i wstałam o 7 wypoczęta. Tylko ze jutro idę do pracy i musi mi starczyć na dłużej siły biz na 2 godziny słomianego zapału

Tak ogólnie to znów myśle ze będzie problem z bezsennością ... wczoraj nie mogłam zasnąć do 2 i wstałam o 7 wypoczęta. Tylko ze jutro idę do pracy i musi mi starczyć na dłużej siły biz na 2 godziny słomianego zapału
o matko... ja tez zaczęłam mieć z tym problem, a raczej od tego się zaczęło, dziś na szczęście pprzespałam całą noc, ale 3 poprzednie to był dramat a praca umysłowa xD jak tak dalej pójdzie to jak tylko dostanę propozycje L4 to biere i wypoczywam 🤣🤣 ciekawe jak dziś będzie... za bardzo chyba jestem podekscytowana tą ciążą 😂😂

Właśnie tylko ten z luxmed np przepisał mi Accard i Luteinę a ten prywatny heparynę i duphaston. Te leki to tak na prawdę to samo. Biorę heparynę i luteinę (bo miałam z wcześniejszego leczenia). Trochę mi głupio tak ze czesc od tego czesc od tego. Ale ufam bardziej temu prywatnemu.
Ja bym wybrała jednego od leków, tego prywatnego, a zlecanie badań i obserwacje temu z luxmedu (oczywiście ten prywatny tez niech bada :p podwójna pewność, ze wszystko jest cacy :) )

reklama
o matko... ja tez zaczęłam mieć z tym problem, a raczej od tego się zaczęło, dziś na szczęście pprzespałam całą noc, ale 3 poprzednie to był dramat a praca umysłowa xD jak tak dalej pójdzie to jak tylko dostanę propozycje L4 to biere i wypoczywam 🤣🤣 ciekawe jak dziś będzie... za bardzo chyba jestem podekscytowana tą ciążą 😂😂
Ja mam tak samo. Właśnie nie mogę się skupić w pracy. Mam pamięć złotej rybki. Dostałam teraz kilka dni wolnego ale jutro i w piątek muszę przyjść. Od soboty chyba wezmę już zwolnienie bo jestem zakręcona jak słoik 😅

Do góry