reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Czy miała któraś już krzywą cukrową robioną? Muszę kupić glukozę do testu i zastanawiam się czy smak ma znaczenie? Któryś smak lepszy?
Nie jestem fanem słodkich rzeczy :(
Ja kupilam pomarańczowa (już gotowy roztwór w buteleczce) jakoś gluco test to się nazywało.
Słodkie dziadostwo, smakowało trochę jak wygazowana fanta i jeszcze doslodzona. Ale przeżyłam, nie zemdliło mnie, tylko później miałam zjazd cukrowy i musiałam to odespać. Jak już przetrwasz pierwsze pol godziny to jest z gorki (tak mi zreszta pielęgniarka potwierdziła).

reklama
Dziewczyny kwestia dendysty. Usuwanie kamienia nazębnego jest dla nas bezpieczne? No i druga sprawa mam ukruszoną jedynke juz pewien czas, druga od dołu też przetarta i przezroczysta troche i boje sie ze sie tez ukruszy (niestety szczękościski pozostawily po sobie slad :( szkoda ze teraz chce sie za to zabrac a nie wczesniej ale boje sie ze pojdzie dalej...) no i nie wiem w jaki sposob sie "reperuje" takie ukruszenia i czy bedzie to rowniez bezpieczne...jak mylicie? Oczywiscie dendyste tez zapytam ale wole miec wiecej opinii

Mialam robione zeby w ostatniej ciazy I piaskowanie zeby zdjąć kamień.

Trzymam kciuki za usg! Żeby Cię przegadali i uspokoili ;)

Niestety nie zrobili usg :(

Ja już po wizycie :) wszystko dobrze, krwiak prawie znikł - mogą pojawić się jeszcze drobne plamienia więc bardzo, bardzo się cieszę.
Niestety nadal wstydniś lub wstydnisia się chowa i nie chce pokazać co ma między nogami :d

Dobrze że na usg Wsio Ok. Czesto wstydniesie to dziolchy:D

Ja byłam ja wizycie I jednak nie zrobili usg :/

Za to dowiedziałam się że Papp A wyszło za niskie, co daje ryzyko poronienia w drugiej połowie ciazy, przedwczesnego porodu, niskiej wagi urodzinowej, stanu przedzucawkowego :(

Dowiedziałam się również że nie będę miała badania z obciążeniem glukozy.. mimo że w ostatniej po tym badaniu wyszła cukrzyca.. zrobią mi tylko zwykle badanie na cukier.

Od 28 tyg będę miała ust co 3 tyg zeby sprawdzać jak bobo rośnie i czy będzie trzeba wywoływać wczesniej.

Wyczytałam że przy niskim papp A powinnam brać aspiryne.. A nic mi nie przepisali :(

To nie moj dzien :(

Usg dopiero 17.07 A potem 7.09

Jestem po wizycie. Wszystko ok. w zeszłym tygodniu w szpitalu w poradni lekarz mówił że dziewczynka będzie najprawdopodobniej, a dziś lekarz prywatny powiedział że chyba coś widzi między nóżkami hehe zgłupiałam ;) następna wizyta za miesiąc. Teraz tylko czekam na wyniki krwi z poradni prenatalnej które mają być w czwartek.

Załączniki

• IMG_20200622_192711.jpg
    IMG_20200622_192711.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 75
Gratuluję udanej wizyty [emoji3590]Dziękuję [emoji16][emoji3059][emoji3590]Gratulacje [emoji16]
A z wątrobą to może zjadłaś przed badaniami cos tłustego, ciężkostrawnego?
Wlasnie czytalam, ze to moze byc powodem, ale nie pamiętam co jadłam 😂 już tak nie mdli po wszystkim więc faktycznie moze cos zbyt ciężkiego, do tej pory problemów nie mialam :) mam nadzieje ze to jednorazowo, choć jako puszysta na pewno jestem bardziej narazona 😅

Ja kupilam pomarańczowa (już gotowy roztwór w buteleczce) jakoś gluco test to się nazywało.
Słodkie dziadostwo, smakowało trochę jak wygazowana fanta i jeszcze doslodzona. Ale przeżyłam, nie zemdliło mnie, tylko później miałam zjazd cukrowy i musiałam to odespać. Jak już przetrwasz pierwsze pol godziny to jest z gorki (tak mi zreszta pielęgniarka potwierdziła).
A Ty robilas w luxmedzie? Nie było problemu z przyniesieniem własnej? W tej ciąży czeka mnie ta ,,atrakcja” jeszcze drugi raz więc chyba tym razem spróbuje sobie to jakoś ułatwic 😅

A Ty robilas w luxmedzie? Nie było problemu z przyniesieniem własnej? W tej ciąży czeka mnie ta ,,atrakcja” jeszcze drugi raz więc chyba tym razem spróbuje sobie to jakoś ułatwic 😅
Robiłam w luxmedzie, na wejściu pani tylko zapytała czy mam swoją czy ma mi zrobić ich. Zero problemów ;)

mnie tez jeszcze czeka w standardowym terminie drugi raz i kupie te sama glukozę bo „jakoś weszła”. Ale z ciekawości zapytam lekarkę prowadząca czy schłodzenie roztworu jakoś wpływa na wynik bo wydaje mi się, ze w zimnym mniej smak czuć ;p

@Martini4 @Animowana @Martusia1992 gratuluję udanych wizyt i zdrowych bąbelków :)
@Akuku ah no co to za wieści smutne :( na szczęście te niskie pappa to tylko ryzyko i przecież wszystko może się dobrze skończyć w terminie :) szkoda że nie mogłaś podejrzeć bąbelka ale może jutro się uda w szpitalu przy okazji tych badań? Donosiłas piątkę zdrowych dzieci to i szóste dasz radę :)

reklama
Do góry