reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
IMG_20200514_151251.jpg

Ja właśnie mam ten problem, że muszę przymierzyć, szczególnie w H&M bo tam te rozmiary to w cały świat... A teraz to nawet z domu nie wychodzę. Chyba sobie zamówię, może ustrzelę 😁
Rozmiary sa po prostu tragiczne. Mojemu zawsze taki rozmiar pasuje spodni a tutaj spodnie nad kostke 😂
To ja odwrotnie. Poszłam sobie kupić biustonosze bez fiszbinów. I ok, to się udało dobrać rozmiar bez problemu.
Ale mąż wypatrzył mi t-shirt z ulubionego serialu, chwyciłam M bo tak na ogół noszę... i w domu się w tym utopiłam, a to nie był oversize :D
Ale nie oddaję, akurat luźny t-shirt może być.
Jak te staniki? Zastanawialam sie nad nimi. Byly chyba w dwupaku takie od razu do karmienia hmm..
Ja mam na 20.12 :D

Pisać, pisać dziewczyny robię sobie dokument w Excelu skoro jeszcze tej prywatnej grupy nie ma to sobie sama notatki porobię 😆 😆 😆
Bo pamiętam z głowy chyba termin(y) tylko @aga.i.nieszka
8.12 :D według usg.. Wedlug miesiaczki 3-4.12 :) ale mysle ze prawidlowe to usg bo mialam pozniej owulacje
Witam nowe dziewczyny :)

Ja termin z Om na 11.12 a z USG na 18.12 :) ale bardzo marzy mi sie zeby urodzic 14.12

Mam wizyte w poniedzialek rano bo konczy mi sie l4 i nie wiem czy wracac do pracy czy nie, teściowa i moja babcia radza siedziec na upie w domu i chyba tak zrobie. Mam nadzieje ze na wizycie zajzymy co tam slychac u bejbi :)
Bierz l4 ile wlezie :p

A brzusKi już wam urosly? Ja już miałam trochę po drugiej ciąży mi został nie duży ale widzę ruznice i przybrałam w pasie miałam przed 87 a mam 91cm

Rozmiary sa po prostu tragiczne. Mojemu zawsze taki rozmiar pasuje spodni a tutaj spodnie nad kostke 😂

Jak te staniki? Zastanawialam sie nad nimi. Byly chyba w dwupaku takie od razu do karmienia hmm..

8.12 :D według usg.. Wedlug miesiaczki 3-4.12 :) ale mysle ze prawidlowe to usg bo mialam pozniej owulacje

Ja nie brałam ciążowych ani do karmienia. Ot zwykłe, tylko bez fiszbin :) Zaraz spróbuję znaleźć na stronie bo ja stacjonarnie chwyciłam ;)

o takie wzięłam:

Wreszcie mi wygodnie :D

Ostatnia edycja:
:))) Dziękuję :) duphaston lekarz kazał odstawić bo w dużej dawce biorę ta luteinę . Brzuch w sumie od początku mam twardy , ale tak bardziej wzdęty. A Wy odczuwacie jajniki, kłucie, albo taki ból delikatnie jakby na miesiączkę? Bo ja tak mam juz od tygodnia po owulacji..
Ja od kilku dni odczuwam i to bardzo 🥴
Ogólnie na początku to w ogóle moich objawow nie brałam za ciążowe, zaczęło się od tego nie potrafiłam wejść po schodach do sypialni bez przerwy, bo tam mi było słabo, w okleslongm przez gina dniu zrobiłam betę (była pewna że bedoze zero) tak jak wszytskie poprzednie, a tu się okazało że 12 dni po domniemanym zapłodnieniu beta już była 667, po 48 h prawie 1400.
Teraz już nie odczuwam tak mocno piersi jak na poczatku i mdłości też odpuściły, teraz za to plecy w okolicy lędźwiowej i jajniki dają się we znaki, no i zgaga to moja zmora. Ogólnie to każda ciąża jesy inna i każda może mieć inne objawy, w każdym razie mój moz mi powtarza że gdyby nie to że wie że jestem w ciąży to już dawno by się wyprowadził bo nie idzie ze mną wytrzymać 😁😁😁

reklama
Też mam L4, lekarz się uparł, ale powiem szczerze, że chciałabym wrócić do pracy, nie usiedzę do grudnia w domu...chce mi się wyjść do ludzi 😁 Mam nadzieję, że mi pozwoli chociaż na 2-3 miesiące :)
Wiesz mi nawet byloby na reke byc w domu, jako ze moja 6 latka ma odwolana szkole do wrzesnia no i tez slabo z lotami zeby ktos mogl przyleciec i siedziec z mala jak my w pracy... no i boje sie tez po prostu
No wlasnie chyba tak zrobie :)

Do góry