reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Jak jedzą Wasze maluszki? bo mój przechodzi bunt nie chce mleka I za każdym razem zostawia w butelce a robię mu tylko 100 ml a po warzywku to wcale nie pokazuj mu mleczka zastanawiam się czy to przejdzie?
U nas cały czas 100 ml jej robię i też często zostawia 10- 20 ml i jedzenie trwa 40 minut. W nocy na śpiocha szybciej zje i na wieczór ok 140 ml uda jej się wcisnąć.

reklama
Jak jedzą Wasze maluszki? bo mój przechodzi bunt nie chce mleka I za każdym razem zostawia w butelce a robię mu tylko 100 ml a po warzywku to wcale nie pokazuj mu mleczka zastanawiam się czy to przejdzie?
U nas 120-140ml mm. Co 2.5-3.5 godziny. Nie zostawia nic. Po warzywach (3 duże łyżki stołowe) też często domaga się choć połowy porcji mleka. O ile z apetytem jest super tak znowu u nas problem ze spaniem 🤷‍♀️ zawsze coś

A i czy tyje normalnie? Jak tak to bym chyba się nie martwiła na twoim miejscu

U nas różnie,ale ostatnio mniej. I walczy i rzuca sie przy mleku. Po warzywach/ owocach potrafi pół porcji mleka jeszcze wypić,ale nadal podaje po pół słoiczka.
W piątek mamy trzecią dawke 6w1 i pierwsza dawkę meningokoków.

Dziewczyny Wy już warzywa i owoce, a my zmieniamy mleko z pepti na nutramigen bo chyba to było przyczyną biegunki, z którą walczyliśmy 2 tygodnie i w sumie do dziś nie jest jeszcze całkiem ok. Do tego teraz mały zlapal katar i kaszel ja już wymiękam. Mam nadzieję, że w końcu pójdzie ku lepszemu.

Dziewczyny Wy już warzywa i owoce, a my zmieniamy mleko z pepti na nutramigen bo chyba to było przyczyną biegunki, z którą walczyliśmy 2 tygodnie i w sumie do dziś nie jest jeszcze całkiem ok. Do tego teraz mały zlapal katar i kaszel ja już wymiękam. Mam nadzieję, że w końcu pójdzie ku lepszemu.
Trzymam kciuki by wszystko wróciło do normy :)

U nas też nie różowo, bo wychodzi drugi ząbek a do tego wróciły problemy skórne. Juz nie wiem czy to mleko, czy AZS czy jakiś inny alergen...
Młody ciągle się drapie 😔

A i czy tyje normalnie? Jak tak to bym chyba się nie martwiła na twoim miejscu
Za tydzien mam wizytę to sprawdzimy ile przytył w miesiąc ale ogólnie mój jest raczej drobny jesteśmy w dole siatki już wtedy kazano mi zwiększać kaloryczność bo małe przyrosty a teraz zobaczymy?

reklama

Trzymam kciuki by wszystko wróciło do normy :)

U nas też nie różowo, bo wychodzi drugi ząbek a do tego wróciły problemy skórne. Juz nie wiem czy to mleko, czy AZS czy jakiś inny alergen...
Młody ciągle się drapie 😔
Dziewczyny życzę zdrowia dla maluszków! Trzymam kciuki za koniec problemow
Wcześnie u ciebie wychodza ząbki mój też się ślini I wszystko bierze do buzi ale nie zauważyłam żadnych zmian na dziaselkach obecnie opanował przewrotny na brzuszek I może to robić cały czas a że spowrotem nie potrafi to krzyczy żeby przewrócić go na plecki

Do góry