Ja nie wybrałam i totalnie nie wiem jak się za to zabrać pewnie będę to ogarniać na ostatnią chwilęJa wykaz miałam robiony na wizycie w 34tc... więc ciekawe czy mi to uznają jak by mi tak przyszło rodzic w 40 tc kolejną wizytę mam w 38tc... dziewczyny A wszystkie już wybraliście położna srodowiskowa?
reklama
ElaStyczna
Fanka BB :)
Tak ja mam juz wybrana od 29 tygodnia. Nie wiem jak to wyglada ale ona tez w ramach szkoly rodzenia, ktora musieli zawiesic przyjechala do mnie, zeby porozmawiac i raz tez dzwonila i pytala jak sie czuje.Ja wykaz miałam robiony na wizycie w 34tc... więc ciekawe czy mi to uznają jak by mi tak przyszło rodzic w 40 tc kolejną wizytę mam w 38tc... dziewczyny A wszystkie już wybraliście położna srodowiskowa?
zeberka363
jestem szalona :-D
Położna mam wybraną już dawno, ale w moim ośrodku zdrowia jest tylko jedna
Jestem już po wizycie. W trakcie trwania ktg czułam 3 skurcze,a na zapisie nie było ani jednego
Rozwarcie na 2cm, czyli szyjka sie przygotowuje.Ale lekarz powiedział, że to jeszcze o niczym nie świadczy i moge tak sobie pochodzić jeszcze z 3 tyg ....a ja już mam dość...wszystko mnie boli...
Wczoraj zrobiliśmy z partnerem pogadanke z małym, że już wsio gotowe i ma wychodzić - może podziała
I choć ma to być mój czwarty poród to i tak mocno sie boje...
Jestem już po wizycie. W trakcie trwania ktg czułam 3 skurcze,a na zapisie nie było ani jednego
Rozwarcie na 2cm, czyli szyjka sie przygotowuje.Ale lekarz powiedział, że to jeszcze o niczym nie świadczy i moge tak sobie pochodzić jeszcze z 3 tyg ....a ja już mam dość...wszystko mnie boli...
Wczoraj zrobiliśmy z partnerem pogadanke z małym, że już wsio gotowe i ma wychodzić - może podziała
I choć ma to być mój czwarty poród to i tak mocno sie boje...
Martini4
Z tego co mówił mój lekarz, jak przyjedziesz z akcją porodową to nie mogą Cię "wyrzucić" i po prostu położna bardziej musi uważać (kombinezon etc). Niestety też powiedział że jak wychodzi pozytywny test to robią CC, nie wiem czy się na to zgadzać no i ponoć odbierają dziecko ale na to mam oświadczenie że się nie zgadzam.U mnie wizyta również w 37 tyg I wówczas będzie robiony wymaz więc na pewno nie jest za późno podobno jest ważny 5 tygodni
Coraz bliżej porodu U mnie coraz większy stres zastanawiam się jak to będzie z wymazem na covid bo w razie pozytywnego pozostaje szpital jednoimienny a nie chciałabym tam rodzić
Martini4
Ja nie mam, w sensie u mnie w poradni jest jedna położna i jak rozmawiałam z poradnia to mam ją wpisać po porodzie a później mąż ma zgłosić urodzenie dziecka.Ja wykaz miałam robiony na wizycie w 34tc... więc ciekawe czy mi to uznają jak by mi tak przyszło rodzic w 40 tc kolejną wizytę mam w 38tc... dziewczyny A wszystkie już wybraliście położna srodowiskowa?
Nie miałam z nią kontaktu ani nic
Ja mam tak samo, też jest tylko jedna i po porodzie należy zgłosić, że się dziecko urodziło.Ja nie mam, w sensie u mnie w poradni jest jedna położna i jak rozmawiałam z poradnia to mam ją wpisać po porodzie a później mąż ma zgłosić urodzenie dziecka.
Nie miałam z nią kontaktu ani nic
Dziewczyny mam już wynik na szczęście gbs wyszedł ujemny (Nie wyhodowano)
A jak u Was płytki krwi u mnie w morfologi wyszly 118 i Pani ginekolog zalecila mi powtórzyć wyniki plt na cytrynian które wyszły jeszcze niższe bo tylko 96, miała którąś z Was podobnie?
ElaStyczna
U mnie caly czas w normie. Ostatnio okolo 280A jak u Was płytki krwi u mnie w morfologi wyszly 118 i Pani ginekolog zalecila mi powtórzyć wyniki plt na cytrynian które wyszły jeszcze niższe bo tylko 96, miała którąś z Was podobnie?
reklama