reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Zrób jeszcze raz badania. Mi się kiedyś zdarzyło przed zabiegiem, że wyszło mi HBs nadreaktywne, i dla świętego spokoju poprosiłam, żeby zrobili mi jeszcze raz. No dobra, tak naprawdę to byłam przerażona i wręcz pewna, żenie mogę tego mieć i dla świętego (swojego) spokoju zrobili raz jeszcze. Wynik - podwójny ujemny. Tłumaczyli, że w wyjątkowych okolicznościach w wirniku czy próbówce coś pozostało.
Tez o tym mydle wlasnie

reklama
56812E55-3E11-41A3-9200-CE6E0CFF2A70.jpeg
dodaje jeszcze raz

Az spojrzałam na moje wyniki - tam są dwie kolumny, dla ryzyka podstawowego i skorygowanego. Podstawowe oczywiście wiele wyższe niż skorygowane. Dr Google mówi, że podstawowe uwzględnia po prostu wiek matki, a skorygowane wszystkie parametry z krwi i to właśnie ten wynik powinno się brać pod uwagę. Oba wyniki dostałam na raz po wykonaniu usg i pobraniu krwi na pappa jako całościowe opracowanie. Czy aby na pewno skorygowane można dostać tylko po usg?

Edit: tak jak dziewczyny piszą, na pewno ktoś się skontaktuje w razie niepewnych wyników. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze 🤞
Można skorygowane tylko po USG bo ja tak dostałam i teraz i w poprzedniej ciąży chociaż pappy nie robiłam.

Można skorygowane tylko po USG bo ja tak dostałam i teraz i w poprzedniej ciąży chociaż pappy nie robiłam.
Ja to rozumiem tak:
Prawdopodobieństwo podstawowe uwzględniające wiek matki -> prawdopodobieństwo skorygowane uwzględniające prawopodobienstwo podstawowe i parametry usg -> prawdopodobieństwo uwzględniające poprzednie czynniki (wiek, usg) i markery z krwi matki ;)

Czyli po pappa uwzględnia najwiecej czynników ;)

reklama
Do góry