reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja mam jedno, m tez ma jedno, ale tutaj w Hiszpanii zwykle sa dwa - pierwsze po tacie i drugie po mamie. Problem w tym, ze corka ma 2 imiona i jedno nazwisko i bardzo czesto w urzedach, u lekarza, itd oni to zapisuja w kolejnosci najpierw nazwisko i potem imie i tak sie w tym myla, ze zawsze ja wolaja po drugim imieniu, tak jakby pierwsze imie to bylo nazwisko 🤦🏻‍♀️

Tak właśnie obiło mi się o uszy, że w Hiszpanii jest taki zwyczaj. To faktycznie lepiej dać jedno imię, po co mnożyć niepotrzebne problemy. A wybrane imiona rzeczywiście piękne😁

reklama
Wg pierwszych USG koniec 17. wg prenatalnych 18. tydzień. Zaczęłam czuć jakoś tydzień temu i od tej pory poczułam chyba 3 razy. To moja kolejna ciąża i łożysko na tylnej ścianie. W pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i czułam pierwsze pojedyncze ruchy w 19. tygodniu a takie regularne to w 20. czy 21. dopiero.

Hehe z tym kładzeniem się na brzuch to nie będę ryzykować 😂

A nie masz na wyniki z prenatalnych napisane? Ja tam znalazlam tą informację.

Ja używam w ciąży maści erazaban.

Kiedyś słyszałam, że maści cynkowej nie można w ciąży ale nie sprawdzałam co jest na ulotce.

Ale przecież 0,3 to o wiele mniej niż dozwolona dzienna dawka z tego co piszesz więc śmiało mozesz brać te suplementy tylko unikaj produktów z dużą ilością witaminy A.

A będziesz miała robione dzisiaj te badania (chyba o USG wczoraj pisałaś?) żeby sprawdzić czy w nogach nie ma zakrzepu?

Ja w pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej i tak jak inne dziewczyny narzekały na bolesne kopniaki w późniejszej ciąży tak mnie to jakoś mocno nie bolało. Fakt, jak dziecko było już większe to nie było to super przyjemne ale nadal nie jakieś bolesne.

Ja z fotografa ślubnego byłam kompletnie niezadowolona jeśli chodzi o sesje w plenerze. Reportaż z wesela to spoko ale co do sesji to oczekiwałam, że powiedza nam jak stanąć, jak się ładnie z mężem złapać itp a fotografowie tylko powtarzali, że mamy z mężem zająć się sobą i tyle 🤷

Ja miałam 60x120. A raczej nadal mam bo syn jeszcze w nim śpi :)

O dokładnie takie lozeczko ma mój synek. Najpierw mieliśmy je w naszej sypialni a później przenieśliśmy to jego pokoiku. Teraz już mamy z przodu ten niski boczek i sam sobie wchodzi/wychodzi jak chce. Ale zazwyczaj jak się obudzi to i tak stoi w łóżeczku i nas "wola" (czyli popłakuje) zamiast wyjść samemu 🙈
To ja też wydlug usg jestem do przodu o tydzień ale lekarz się posługuje terminem z OM na razie więc ja też 😊 mam nadzieję że już niedługo i ja poczuje. Rzeczywiście nawet nie zauważyłam że w wydruku z prenatalnych jest napisane i mam na ścianie tylnej 😉

My calutka niedziele spedzilismy w lozku 😂 odpoczywalismy 😅 ja 2 drzemki. Teraz zamowilismy pizze "familijna" nie pisalo rozmarow ale tyle ze ta najwieksza i powiem...no troche przeliczylismy nasze mozliwosci. Ja 1 kawalek i sie ruszyc nie moge 😂😂😂 Oczywiscie pizza tez do lozka byla stąd pościel troszke w rozsypce 🤣🤣

Załączniki

• 20200621_200733.jpg
    20200621_200733.jpg
    210,6 KB · Wyświetleń: 92
Dzięki dziewczyny [emoji846]
Muszę posuwać zbędne owłosienie...prysznic i chyba szybko pójdę spać...
Powodzenia. Bede trzymac kciuki i dawaj znac. Ja bylam pewna ze bedzie prenatalne przez brzuch...nie sadzilam ze dopochwowo bedzie sprawdzal dlugosc szyjki i cos tam jeszcze 😅 i sie nie goliłam 😂 troche mi glupio bylo bo ja zawsze na kazdej wizycie na "łyso" ide ale lekarz nie wzruszony wiec stwierdzilam okej...udaje ze mnie to nie krępuje i tak mialo byc 😅 no ale jak brzuch urosnie to chyba ciezko bedzie tu i uwdzie dojezdzac 🤔🤔🤔

reklama
Do góry