Wg pierwszych USG koniec 17. wg prenatalnych 18. tydzień. Zaczęłam czuć jakoś tydzień temu i od tej pory poczułam chyba 3 razy. To moja kolejna ciąża i łożysko na tylnej ścianie. W pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i czułam pierwsze pojedyncze ruchy w 19. tygodniu a takie regularne to w 20. czy 21. dopiero.
Hehe z tym kładzeniem się na brzuch to nie będę ryzykować
A nie masz na wyniki z prenatalnych napisane? Ja tam znalazlam tą informację.
Ja używam w ciąży maści erazaban.
Kiedyś słyszałam, że maści cynkowej nie można w ciąży ale nie sprawdzałam co jest na ulotce.
Ale przecież 0,3 to o wiele mniej niż dozwolona dzienna dawka z tego co piszesz więc śmiało mozesz brać te suplementy tylko unikaj produktów z dużą ilością witaminy A.
A będziesz miała robione dzisiaj te badania (chyba o USG wczoraj pisałaś?) żeby sprawdzić czy w nogach nie ma zakrzepu?
Ja w pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej i tak jak inne dziewczyny narzekały na bolesne kopniaki w późniejszej ciąży tak mnie to jakoś mocno nie bolało. Fakt, jak dziecko było już większe to nie było to super przyjemne ale nadal nie jakieś bolesne.
Ja z fotografa ślubnego byłam kompletnie niezadowolona jeśli chodzi o sesje w plenerze. Reportaż z wesela to spoko ale co do sesji to oczekiwałam, że powiedza nam jak stanąć, jak się ładnie z mężem złapać itp a fotografowie tylko powtarzali, że mamy z mężem zająć się sobą i tyle
Ja miałam 60x120. A raczej nadal mam bo syn jeszcze w nim śpi
O dokładnie takie lozeczko ma mój synek. Najpierw mieliśmy je w naszej sypialni a później przenieśliśmy to jego pokoiku. Teraz już mamy z przodu ten niski boczek i sam sobie wchodzi/wychodzi jak chce. Ale zazwyczaj jak się obudzi to i tak stoi w łóżeczku i nas "wola" (czyli popłakuje) zamiast wyjść samemu