Kacprysiowo
Moderatorka
Motylku jak brzuszek pełny i pielucha Sucha czego chcieć wiecej :-)?!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki. Juz mam dosyc tego odpoczywania ,depresja mnie po malu łapie. Jeszcze syn wyjeżdza do babci juz wogole bede sama.Natka ja trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze. Tak jak pisałam jesteś po opieka, leki dostajesz, odpoczywasz i oglądasz komedie np babcie gandzie [emoji16]
Motylku jak brzuszek pełny i pielucha Sucha czego chcieć wiecej :-)?!
Olek już drugi tydzień zasypia bez wieczornego karmienia i jestem bardzo zadowolona i czuję ulgęJa odstawiam właśnie córkę od.piersi .. piersi same w sobie to nie, ale sutki to jest jakiś kosmos!!
Póki co poszło sprawnie, stanęłam.na wieczornym cycusiu ,którego nie wiem.jak zabrać..
Jeśli dobrze się czujesz, to słuchaj lekarza, nie przewrażliwionych koleżanek. Ja w drugiej ciąży byłam w Polsce jeszcze po 30tc, żeby nacieszyć się na zapas. W tej ciąży wybieram się na przełomie sierpnia i września (najchętniej leciałabym później, ale tak wyszło).Dziewczyny może Wy mi coś doradzicie, otóż w maju chcieliśmy z R polecieć gdzieś na urlop ale okazało się że jestem w ciąży i ze względu na poprzednie przejścia i sam początek zrezygnowaliśmy. Teraz jak wszystko jest ok ze mną i dzidzią chcielibyśmy polecieć tak w połowie września do Hiszpanii. Rozmawiałam z koleżanką i ta oczywiście zrobiła mi wykład ze jestem niepowazna, że chce tak ryzykować bo przecież ciąża, lot, ciśnienie i te sprawy... że coś się może wydarzyć. Że nie powinnam lecieć ani nawet o tym myśleć. Oczywiście mam obawy ale wiem też że potrzebny nam jest taki odpoczynek i chwile tylko we dwoje, lekarz po konsulacji powiedział że spokojnie mogę lecieć, wszystko jest dobrze więc nawet wskazane wypocząć. Miliony kobiet lata w ciąży. No i nie wiem co w takiej sytuacji robić!?
Żeby moja miała takie spanie jak ja to by przespała pół dzieciństwa [emoji23]
A tak w praktyce jak to jest nakarmi sie w nocy dziecko i wtedy tez trzeba przytrzymać aż mu się odbije ? Co jeśli zaśnie przy cycu? Głupie pytanie wiem ale ktoś kto nie ma z tym doświadczenia to nie wie xd
@Anet23 Tak miałam maści, podawałam też viburcol, ale przy zębach i tak się budził co godzinę i tak. Ja uważam że nikt nie zrozumie drugiej matki której dziecko ma problemy ze spaniem, niestety nie wszystkie są tak cudowne I szybciutko przesyłają noce i to nie wynika z lenistwa matki bo nie chce odkładać tylko z ogromnego zmęczenia A funkcjonowac w dzień jakoś trzeba
Anet lepsze okno życia niż smietnik....
Mam koleżankę która ma dwójkę adoptowanych maluchow sa przeuroczy, nie wiem jak ta kobieta co je kddalaodmoże spać spokojnie.
Jak widać kazde bobo inne :-)
Mamy w tym roku 10 rocznicę ślubu i chcialabym coś wyjatkowego mezowi podarować, zrobić... Mysle i nic nie mogę wymyślać. Myślałam już nawet o wypadzie na Majorke na weekend, ale nie mam z kim chłopców zostawic. A byloby cudownie.
Macie jakieś propozycje?
Mamy w tym roku 10 rocznicę ślubu i chcialabym coś wyjatkowego mezowi podarować, zrobić... Mysle i nic nie mogę wymyślać. Myślałam już nawet o wypadzie na Majorke na weekend, ale nie mam z kim chłopców zostawic. A byloby cudownie.
Macie jakieś propozycje?