reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Witam Piątkowo u mnie pracowicie bo zaczelismy przygotowywac dom na nowego lokatora, musimy przemeblowac sypialnie i postanowilismy na to przeznaczyć ostatnie dni urlopuWczoraj byłam na wizycie wszystko oki, Junior dalej dupka do dolu, rzeczywiście duży jak na ten moment ale ginka mówi żeby sie nie przejmować że to jedynie waga orientacyjna, zreszta pamiętam że że starszym też tak było a potem już tak szybko nie przybieral i urodzil się z waga 3300Co do ochraniaczy to ja nie bardzo, jestem alergiczka a przez to minimalistka wyznaje zasadę mniej gadżetów mniej kurzu, mniej kichaniaCo prawda przez chwile miałam taki na połowę łóżeczka bo przerazalo mnie jak Antonio uderza głowa w te szczebelki, ale jeszcze gorsze okazało się dla mnie to że nie mam go na oku i zdjelam
Prosimy pozniej zdjecia kącika Malca [emoji4]

reklama
Najlepiej ubierz w ciepły dres, zapnij pasy i wtedy otul kocykiem albo i dwoma. Kombinezon puchowy się nie nadaje. Ewentualnie cienki polarowy :)

Ja kupię chyba taki kocyk. Na przeniesienie do auta stojącego pod domem wystarczy, a w razie konieczności dalszej wyprawy z fotelikiem na stelażu wózka mogę przykryć dodatkowym kocem.
Zobacz załącznik 881943
To tu jeszcze inny patent [emoji16]

Sprawdz koniecznie czy ma wejscia na pasy, ktore beda pasowaly do Twojego fotelika ;). Potem moze tez sie przydac na spacery w gondoli, bynajmniej ja takie rozwiazanie wlasnie planuje [emoji4]
Ja zamierzam ubrac normalnie, body, spodnie, ewentualnie bluze z dl rekawem i wlozyc w takie wlasnie cudo [emoji5]
Ma bo nawet na zdjęciu widać dziurki [emoji4]

Hejo w piateczek , zaczynamy dzisiaj 19 tydzień [emoji847][emoji847] zjadłam śniadanie i pije kawkę i mi jest gorąco jak pieron jasny [emoji848] ja może jak będę po połówkowych to wtedy zacznę coś kupować bo jak tak myślę że wszytsko trzeba razy dwa to i kasy trzeba drugie tyle [emoji33][emoji33][emoji33] zaczynam się jakos martwic żeby wszytsko było ok i żeby chłopcy posiedzieli w brzuszku chociaż do 38 tyg żeby byli bezpieczni[emoji846]

Jestem taka wkurwi... ze szkoda gadac, zapisaly mnie na 8.20 do pani urolog a ja mam isc na usg do ginekologa w dodatku do faceta !!! no szlak mnie trafil tam siedze czekam wkoncu dopytalam pan ktore przychodzily z mezami do pani doktor... w rejestracji na szczescie mnie przepisala na 16.40 i kolejne godz czekania.
Wiec trzymam kciuki, bo dopiero wstałam a myślałam ze już jesteś po :)
I wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń dla córci!
Najlepiej ubierz w ciepły dres, zapnij pasy i wtedy otul kocykiem albo i dwoma. Kombinezon puchowy się nie nadaje. Ewentualnie cienki polarowy :)

Ja kupię chyba taki kocyk. Na przeniesienie do auta stojącego pod domem wystarczy, a w razie konieczności dalszej wyprawy z fotelikiem na stelażu wózka mogę przykryć dodatkowym kocem.
Zobacz załącznik 881943
No fajne to jest, i tez się nad tym zastanawiałam. @Sabi32 a takie coś tez mi uszyjesz jak co? A ten ochraniacz warkocz tez sama robisz?

Według mojej wiedzy SIDS to nie wyjaśniona przyczyna śmierci maluszka spowodowana niewiadomo czym tak naprawdę ale mogę się mylić. I nie kwestionuje tego ze ochraniacze mogą się przyczynić do uduszenia maleństwa. Ja miałam u syna ochraniacze i cały czas podgląd na niani. Nie zostawał jak był malutki bez podglądu. Jeśli byłam na dole, spał na dole w drugim łóżeczku- turystycznym. Ale wiadomo, wystarczy chwila. Tak samo z tego względu nie wyobrażam sobie brać dziecka do łóżka. Bałam się ze zadusze ja albo mąż, ale to ja mam takie schizy. Koleżanka 3 dzieci w lozku wychowała, karmiła na spiku i dała radę. Ja bym się bała ze dziecko cyckiem się udusi. Ale ile mam tyle metod :)

Witajcie

MamaXTrzy nie pamietam, masz stwierdzona cukrzyce?
Ja tak siedze i nie wiem co myśleć. To moje ostatnie niemal "omdlenie" bylo zaraz po tym jak sie objadałam winogronami... A po posiłkach sie nieraz słabo czuje. Np dzis wypilam kawe, zjadłam bulke i do tego jeszcze kakao wypilam no i serce szybciej bije i zle mi sie oddycha.
Myslalam ze slabo moze sie robic tylko of niskiego poziomu cukru a nie od skoku hmm.
Na czczo wyniki miesiac temu mialam ok.
Jak dobrze ze wizyta w poniedziałek. W każdym razie stopuje ze slodkim bo ostatnio to mnie tak ciaglo, a to owoce, to batonik. Wczoraj pieklam ciasto z jagodami, dzis tez myslalam o czymś ale odpuszczę.
Myślicie ze mozna w ciąży zastąpić cukier erytrytolem? Kiedys go uzywalam i mysle o powrocie...
Nie mialam wcześniej, cukier wyszedł ok. Ale zobaczymy jak bede musiala pic to świństwo [emoji23] właśnie na początku ciazy jak mi cukier spadal to bylo bylo mi slabo a teraz jak za duża dawkę przyjmę to mam to samo. Serce mi wali jak nie wiem co, oblewaja mnie poty. Ale ja jestem po resekcji żołądka wiec i tak mam zaburzenie wchlaniania i trzustka nie przyzwyczajona do takich dawek cukru.

Jeśli nie bedzie się już skracała to leżenie w domu plackiem i kontrola co tydzien u lekarza a jak zacznie sie skracać to szpital podszycie lub paser i aby wytrzymać do 30 tygodnia. Natka damy radę✊
U mnie tak samo . w 24 tyg ide do szpitala beda podawac hormony na rozwoj pluc dziecka. Moja sytuacja byla tragiczna w poprzednie ciazy ,dodatkowo mialam rozwarcie na palec A potem 2.musimy dac rade .

Faktycznie zapalenie ma. Bo dzisiaj juz nie boli, nawet tabletki nie musial brac ale za to spuchniete dziąsło. Ja pitole z facetami [emoji23]
To moze byc konieczny antybiotyk. Nie powiedziane, ze leki p.zapalne lepiej pomogą niz paracetol z codeina (keronal-p.zapalny, solpadeina nie, a pomoglo). Takze jak opuchlizna sie bedzie utrzynywac, to do dentysty, bo moze sie zbierac coś tam. A takiego stanu zapalnego ibuprofen raczej nie 'uciagnie' [emoji4]

reklama
Moj wczoraj do mnie mówi ze w koncu wyglądam jak kobieta[emoji16] on sie cieszy hehehhe. Chyba zaden facet nie lubi anorektyczek a ja taka bylam. Wczoraj jedno zdjecie mu pokazalam z wagi 50[emoji33] ja pitole sama sie siebie balam[emoji23]
No nam tez je pokazywalas! Strach [emoji3]. Teraz jest oki

Do góry