reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Mamusie kupujecie już wózek? Czy czekacie jeszcze? Wiem, ze już dwie chyba kupiły. Ja się tak waham jakoś jeszcze. Ale pewnie po połówkowych zaszaleje :)
Ja jeszcze czekam, p wakacjach myślę zacznę się rozglądać jak coś wpadnie to kupię a jak nie to w listopadzie ;)
A będziesz kupować podwójny wózek? Albo buggy board do stania dla córki? U mnie podobna różnica wieku i ja na tę chwilę absolutnie nie wyobrażam sobie syna bez wózka, więc muszę rozejrzeć się za jakimś bliźniaczym.
Nie będę kupowała podwójnego wózka. Moja córka w gondoli nie chciała jeździć w wózku zasnęła mi raz i to tak.naprawde podczas jazdy autobusem. Ledwo się nacieszylam że jeździmy w spacerówce to już nie chce bo woli chodzić. Chodzi ładnie, jeszcze nie ucieka[emoji23] ale wózek to nie dla niej. Wiec kupię dostawke w razie w gdyby nagle zaczęły boleć nóżki żeby sobie usiadła.
Jeszcze się nie rozglądałam jaka chce.

reklama
Patka nie ma, jest albo 9 albo 10 miesięcy w zależności od ubezpieczyciela. Jeśli mam być szczera, wcale mnie taki zapis w OWU nie dziwi, karencji nie ma tak naprawdę na nieszczęśliwe wypadki, reszta ja ma.

Jedynie jeśli np. maz pracuje w duuuuzej firmie to tam często firmy uginają się i drugim polowka (zony, partnerki, konkubiny) pozwalają wchodzić bez karencji (ja tak miałam u męża), w swojej pracy karencja mnie dotyczyla zgodnie z OWU.

Witam nowa mame :-)

Zuzik dobre wieści z rana, tak trzymać :-)

Piszecie tak o tych wagach maluchow i zastanawiam sie, czy moj Oli nie zamaly, bo waży niecałe 300g, no cóż, kazdy maluch inny.
To tylko waga jest szacunkowa także no stres.

To moje dziecko zdecydowanie z tych zasypiających w ruchu - wózek, samochód, chusta... I bałam się, że nie będzie chciał siedzieć w wózku, gdy nauczy się chodzić (czasem zamiast spacerować musimy po prostu sprawnie dostać się z punktu A do punktu B), ale jeździ nadal chętnie. Robimy sobie spacer dookoła parku, stajemy na placu zabaw i tam wychodzi, a jak się zmęczy, to znowu bez protestów jedzie. I czasem zasypia... Więc myślę, że dla niego za cztery miesiące wózek nadal będzie dobrą opcją, przynajmniej na dłuższe wyjścia. Nie będę inwestować w wypasy, bo nie planuję używać codziennie, raczej kupię coś używanego. Byle na porządnych kołach + wkładka dla niemowlęcia, ze względu na młodsze dziecko.
Na codzienne spacery po parku będę pewnie brała normalnie pojedynczy wózek z gondolą i Olka za rękę, bo park mamy dosłownie za domem, więc jak mi się zmęczy, to wrzucę w chustę i doniosę do domu :D

Cześć dziewczyny czy mogę do Was dołączyć? Mam na imie Monika jestem w 19+6 tyg. czytam Was od poczatku ale nie mialam odwagi do Was dołaczyć, mam synka 5lat i 2 aniołki ta ciaża też jest odpoczatku zagrożona ale jestem dobrej mysli że sie uda[emoji5] Pozdrawiam i życzę udanych dziś wizyt.
Witaj , pewnie ,że możesz[emoji4] Gratuluję i napewno będzie dobrze już połowa za Tobą , trzymaj się [emoji4][emoji9]

Dzien dobry
Mika Witaj

Mam takie dziwne pytanie, czy jest jakaś mamusia która do tej pory nie kompletuje wyprawki? :rofl: Ja cały czas czekam na poznanie plci i w ogóle ciągle sie jeszcze boje... W poprzedniej ciazy sie jakos specjalnie nie spieszylam ale wtedy mialam sporo rzeczy po dziewczynkach a teraz to musze kupic wszystko.
Dzis chociaż usiądę i zrobię liste zeby to jakoś rozplanować finansowo bo wydawało mi sie ze jest tyyyyle czasu a teraz jakos czuje ze go jest niewiele :sorry2:

Miłego dnia
Ja jeszcze nie mam nic , kompletnie , boje się jeszcze kupować [emoji848] miałam dużo ubranek po synku , ale jak się starałam o dzidzie druga i nic nie wychodziło to poodawalam dzieciom które zostały bez mamy z tata bo robili zbiórkę , a tutaj za 2 msc dwie kreseczki na teście [emoji7][emoji7][emoji7]

To moje dziecko zdecydowanie z tych zasypiających w ruchu - wózek, samochód, chusta... I bałam się, że nie będzie chciał siedzieć w wózku, gdy nauczy się chodzić (czasem zamiast spacerować musimy po prostu sprawnie dostać się z punktu A do punktu B), ale jeździ nadal chętnie. Robimy sobie spacer dookoła parku, stajemy na placu zabaw i tam wychodzi, a jak się zmęczy, to znowu bez protestów jedzie. I czasem zasypia... Więc myślę, że dla niego za cztery miesiące wózek nadal będzie dobrą opcją, przynajmniej na dłuższe wyjścia. Nie będę inwestować w wypasy, bo nie planuję używać codziennie, raczej kupię coś używanego. Byle na porządnych kołach + wkładka dla niemowlęcia, ze względu na młodsze dziecko.
Na codzienne spacery po parku będę pewnie brała normalnie pojedynczy wózek z gondolą i Olka za rękę, bo park mamy dosłownie za domem, więc jak mi się zmęczy, to wrzucę w chustę i doniosę do domu :D
Zawsze podziwiam matki z dziećmi które śpią w wózku bo ja nie wiem co to znaczy! Moja koleżanka w domu ma wózek bo jej córka zasypia szybko w wózku!
W takim wypadku też bym się rozglądała pewnie za używanym podwojnym

Alez jestem wściekła i smutna zarazem! Wyszlam z domu po wyniki badan, dzieci jechaly ze mna, bo jechaly odwiedzic babcie, rozstalismy sie na przystanku. Odebralam wyniki, wszystko super prócz cholernej anemi! 7,8hgb...oczywiscie jak wyszlam z przychodni zaczelo tak lac i grzmiec, ze stalam i czekalam..mamusia w tym czasie podeslala mi pare cudownych linkow o niedorozwoju mozgu u dziecka przez moja anemie i niedotlenienie..za chwile pisze, ze czekala wna oknie na dzieci i Jula przebiegla przez ulice bo lalo i wpadlaby pod samochod..emocje mi wziely gore, wsiadlam w autobus do domu, mimo planow sklepowych. A teraz siedze i wyje! Nie moge przestac..odechcialo mi sie wszystkiego na dzien dzisiejszy :(

Ok dziewczyny ja już po :) wszystko ok! Pola dalej jest dziewczynka i już nic sie nie powinno zmienić w tym temacie [emoji14] waży 331g, ma zdrowe serduszko, daie nerki i wszystko na swoim miejscu :) liczylismy paluszki;) ahh emocje powoli schodzą, chyba zaraz zasne [emoji14]

reklama
Hej czwartkowo ;) kawke sobie popijam ina bede sie zbierala po wyniki badan, zobaczymy jak tam moja anemia..to znaczy licze, ze jej nie ma ;)

Ja troche kupilam wyprawki, w sumie na poczatek ok, jeszcze czekam nadal na paczke od kolezanki, od dwoch dni stoi w Zabrzu..poczta nasza kochana :crazy:

Ale fakt, ja juz bym najchetniej niuni szyla muslinowe sukieneczki na lato, opaseczki, rurbaniki i inne takie :D

Witam nowa mamusie :)

Co dzis w planach macie? Ja mykne obiad, chyba pupety w sosie pomidorowym z ryzem..smaka mam ;)
Ja dzis placki ziemniaczane wczoraj któraś dziewczyna pisała że jadla i mi strasznie smaka narobila, no nie powiem żeby mi się chciało robić ale jak nie zjem oszaleje aaa i barszczyk taki do picia z zakwasu postanowiłam powalczyć z anemia tez trochę naturalnymi sposobami

Do góry