reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja tak naprawdę muszę się wygrzebac na strych u rodziców i sprawdzić co mam po synu bo nawet nie pamiętam, kupoa narazie tylko kilka drobiazgów w pepco
Moja mama w niedziele grzebala co mam po synu. 5 workow ubran od 56 rozm wszystkie w idealnym stanie bez plam a nawet pachnace. Wiec nie bede kupowac juz zadnych ubranek. Bo nawet nie zdazy założyć.

reklama
Dzien dobry
Mika Witaj

Mam takie dziwne pytanie, czy jest jakaś mamusia która do tej pory nie kompletuje wyprawki? :rofl: Ja cały czas czekam na poznanie plci i w ogóle ciągle sie jeszcze boje... W poprzedniej ciazy sie jakos specjalnie nie spieszylam ale wtedy mialam sporo rzeczy po dziewczynkach a teraz to musze kupic wszystko.
Dzis chociaż usiądę i zrobię liste zeby to jakoś rozplanować finansowo bo wydawało mi sie ze jest tyyyyle czasu a teraz jakos czuje ze go jest niewiele :sorry2:

Miłego dnia
Ja. Tyle tylko, że właśnie ja mam po córce sporo rzeczy i tak naprawdę muszę kupić wózek i fotelik plus ciuszki na pewno.
Jeszcze nawet nie oglądałam nic, ale też nie mamy potwierdzonej płci!;)

Dzien dobry dziewczynki melduje ze czujemy sie dobrze...
Co do przepuszczania w kolejce to jeszcze mi sie to nie zdarzyło nawet w rossmsnie ale ostatnio mialam okazje jechac tramwajem ludzi pelno no i nikt nawet jedna osoba nie ustąpila mi miejsca ba nawet nikt nie wykazal takiej checi.....chociaz i tak nie chcialam usiąść bo raptem trzy przystanki jechalam...
A teraz z innej beczki dzisiaj na oddziale urodzil sie dzidziuś szok szybka akcja o 4.30 obudzily mnie krzyki kobiety a 15 minut później słyszę placz dziecka poprodtu nie do wiary .......
Super ze sie dobrze tak skończyło. Pewnie musisz leżeć jak wrocisz do domu

Witajcie!
@Zuzik1981 cieszę się, ze u Was wszystko dobrze!

Dziewczyny dziś mam wizytę u swojej ginki po wczorajszym polowkowym jestem raczej spokojna ona dziś pewnie dodatkowo zmierzy mi szyjke przepisze coś na infekcje której wciąż nie mogę się pozbyć, ale zdziwiona jestem bo odebrałam wyniki badań i jestem nieco zdziwiona bo robilam test obciążenia glukoza i z tego co patrzę jest Oki, cukrzycy nie ma.Jestem o tyle zdziwiona że w poprzedniej ciazy miałam i sądziłam że w takim przypadku teraz też napewno będzie. Czy któraś z was miała podobnie?
Ja ze względu na cukrzyce w poprzedniej ciąży robiłam już obciążenie na samym początku i niestety wyszła mi cukrzyca. Super, ze tobie się udało :).
Hejka dziewczyny ale mialam dzisiaj koszmar byl taki realistyczny. Snilo mi sie ze samochod mnie potracil,wody odeszły I urodziłam w 21 tyg. To bylo straszne to chyba stres przed wizyta. Trzymam kciuki za wizyty. Ja najbardziej boje sie o szyjke.
Bedzie dobrze, trzymam mocno kciuki!

Mamusie kupujecie już wózek? Czy czekacie jeszcze? Wiem, ze już dwie chyba kupiły. Ja się tak waham jakoś jeszcze. Ale pewnie po połówkowych zaszaleje :)

Dziewczyny zagotowałam się na maxa, przy podpisywaniu ubezpieczenia grupowego w pracy mowa była o 6mc karencji na urodzenie dziecka, teraz okazuje się że jednak jest 9 i się nie załapie o miesiąc. Wiem głupia ja bo czyta się warunki ale mimo wszystko jestem zła jak osa. Znacie jakieś ubezpieczenie bez karencji? Jest coś takiego w ogóle?

Ja. Tyle tylko, że właśnie ja mam po córce sporo rzeczy i tak naprawdę muszę kupić wózek i fotelik plus ciuszki na pewno.
Jeszcze nawet nie oglądałam nic, ale też nie mamy potwierdzonej płci!;)
A będziesz kupować podwójny wózek? Albo buggy board do stania dla córki? U mnie podobna różnica wieku i ja na tę chwilę absolutnie nie wyobrażam sobie syna bez wózka, więc muszę rozejrzeć się za jakimś bliźniaczym.

Dziewczyny zagotowałam się na maxa, przy podpisywaniu ubezpieczenia grupowego w pracy mowa była o 6mc karencji na urodzenie dziecka, teraz okazuje się że jednak jest 9 i się nie załapie o miesiąc. Wiem głupia ja bo czyta się warunki ale mimo wszystko jestem zła jak osa. Znacie jakieś ubezpieczenie bez karencji? Jest coś takiego w ogóle?
Z tego co się orientuje, to chyba większość albo wszyscy wprowadzili 9 mięs karencji, bo było dużo naciągania, ale podzwon i popytaj.

reklama
Hej czwartkowo ;) kawke sobie popijam ina bede sie zbierala po wyniki badan, zobaczymy jak tam moja anemia..to znaczy licze, ze jej nie ma ;)

Ja troche kupilam wyprawki, w sumie na poczatek ok, jeszcze czekam nadal na paczke od kolezanki, od dwoch dni stoi w Zabrzu..poczta nasza kochana :crazy:

Ale fakt, ja juz bym najchetniej niuni szyla muslinowe sukieneczki na lato, opaseczki, rurbaniki i inne takie :D

Witam nowa mamusie :)

Co dzis w planach macie? Ja mykne obiad, chyba pupety w sosie pomidorowym z ryzem..smaka mam ;)
Ja tez dzis pulpety [emoji5]

Do góry