reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny a jak to z tymi ruchami? Któraś z Was jeszcze nie czuje? Ja na razie kompletnie nic, fakt, że to pierwsza ciąża a w takiej podobno można czuć później ale zastanawiam się ile jeszcze moje dziecie każe na siebie czekać ;>

Ja też jestem w pierwszej ciąży i między 14-15tc najadłam sie pączków i za pol godziny poczułam takie bąbelki w brzuchu, jestem przekonana ze to dzidzia bo nie mozna tego pomylić z niczym innym. Jeszcze mialam spodnie paskiem spięte wiec było tam ciasno. Oczywiscie wszyscy dookoła mi wmawiają, ze to jelita... ja tam swoje wiem [emoji4] no ale od tamtego czasu cisza, kończę jutro 15tc i wyczekuje az dzidzia da znak życia hehe [emoji6] doczekamy sie

Ja też jestem w pierwszej ciąży i między 14-15tc najadłam sie pączków i za pol godziny poczułam takie bąbelki w brzuchu, jestem przekonana ze to dzidzia bo nie mozna tego pomylić z niczym innym. Jeszcze mialam spodnie paskiem spięte wiec było tam ciasno. Oczywiscie wszyscy dookoła mi wmawiają, ze to jelita... ja tam swoje wiem [emoji4] no ale od tamtego czasu cisza, kończę jutro 15tc i wyczekuje az dzidzia da znak życia hehe [emoji6] doczekamy sie
Jak Was czytam to dochodzę do wniosku że dzieciaki robią się aktywne po słodkim, może rzeczywiście się najem czekolady i może w końcu bobas da o sobie znać :D

Ja dzis zrobilam zakup [emoji16] kolezanka kupila dwa uzywane wozki w stanie idealnym i wlasnie TEN miala do sprzedania bo jednak zdecydowala sie na ten drugi. Stan cudowny, jakby wogole nie używany. 3w1 i cena az sie prosil 500 zl i to akurat taki jak chciałam z takimi kołami[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] a wczoraj po wizycie jeszcze z mężem rozmawialiśmy ze jednak granatowo bialy byly ok. Bo wcześniej podobal mi sie caly jasny, ale na zime nie praktyczny. Ależ jestem uszczesliwiona tym zakupem [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]Zobacz załącznik 873415
Jakiej to jest firmy?

W moim mieście lekarz powiedział, że od 20 tygodnia się wykonuje a jak u Ciebie? W którym tygodniu będziesz? :)

Niby zapisalam sie na 8.08 bedzie to 21 tydzien, ale 27.07 mam polowkowe w 19 tyg i sama nie wiem czy dobrze zrobilam, wolalabym miec teraz bo jeszcze troche czekanoa do tego usg a chcialabym byc spokojna, no coz pytalam jeszcze w dwoch innych przychodniach i nagle wszyscy lekarze na urlopach :/

Niby zapisalam sie na 8.08 bedzie to 21 tydzien, ale 27.07 mam polowkowe w 19 tyg i sama nie wiem czy dobrze zrobilam, wolalabym miec teraz bo jeszcze troche czekanoa do tego usg a chcialabym byc spokojna, no coz pytalam jeszcze w dwoch innych przychodniach i nagle wszyscy lekarze na urlopach :/
Rozumiem Cię doskonale bo ja sama ledwo do wizyty wytrzymam i na pewno zrobiłbym tak samo, chodziło mi o to, że USG 3/4D u nas wykonywać chcą od 20tc, na połówkowe na pewno już będzie wystarczająco duży dzidź :)

Ja czuje ale takie wlasnie babelki, nie sa to jeszcze kopniaki a ciaza trzecia i 16 tydzien :) najbardziej czuje jak cos zjem wiec raczej to musi byc dzidzia, tydzien temu jeszcze troche mniej to czulam.

Rozumiem Cię doskonale bo ja sama ledwo do wizyty wytrzymam i na pewno zrobiłbym tak samo, chodziło mi o to, że USG 3/4D u nas wykonywać chcą od 20tc, na połówkowe na pewno już będzie wystarczająco duży dzidź :)

Polowkowe mam na nfz :) a 3d/4d 180 zl i przez to sie zastanawiam chociaz pewnie i tak pojde :) bo efekt bedzie mega, choc maz juz nie chce :/

reklama
A powiedzcie mi cały czas bierzcie kwas foliowy? Zamierzacie w ogóle odstawiać? Ja do samego końca chyba będę brała, zaszkodzić myślę nie powinno..
Ja biorę Prenatal Duo i do tego osobno kwas foliowy 5mg. Też się w sumie zastanawiam, kiedy gin mi powie żeby odstawić, póki co miałam tak brać. (obecnie 19 tydz)
Jak Was czytam to dochodzę do wniosku że dzieciaki robią się aktywne po słodkim, może rzeczywiście się najem czekolady i może w końcu bobas da o sobie znać :D
U mnie oprócz słodyczy to dzidziuś się jeszcze uaktywnia po czereśniach :D

Do góry