Przy córeczce używaliśmy fotelik Cybex Aton 3. Wtedy był jednym z najbezpieczniejszych na rynku. Dlatego się na niego zdecydowaliśmy. Do samego wykonania i jakości nie można się przyczepić. Wizualnie super. Niestety miał dwie wielkie jak dla mnie wady. Po pierwsze cholernie cieżki. Strasznie trudno mi się samej go nosiło. Mąż dawał radę. Druga wada, wkładka której nie dało się wyjąć. Takie poduszeczki, które dla noworodka były super bo go ładnie opatulały, większe dziecko ledwo mieściły. I mówię tu o dziecku ważącym wtedy ok.6-7kg, szczupłej budowy. Nie było mowy o żadnym kombinezoniku czy grubszej kurteczce. Jak dla mnie porażka. Musieliśmy od szwagierki na parę miesięcy pożyczyć Maxi Cosi, żeby dziecko dobiło do 9 kg. Wtedy kupiliśmy nasz ukochany fotelik Romer King II LS. Także przestrzegam dobrze sprawdźcie te foteliki. Być może w nowych wersjach to zmielili. W każdym razie u nas Cybex Aton 3 się nie sprawdził.
reklama
Mnie się tak moja dzidzia uaktywnila, nic nie czułam, zjadłam kawałek czekolady, położyła na lewym boku i już maluch brykal [emoji1]Ty mnie kochana na czekoladki nie namawiaj bo już mam 4kg na plusie i myślę jak tu zgubić A Ty mi takie szatańskie pomysły podsyłasz
EklerkaDaria
Fanka BB :)
Żeby tak nie jechać po Cybexie, dodam że mamy ich wózek Balios M i jest naprawdę super. Uwielbiamy Niestety będziemy musieli się z nim rozstać i kupić coś podwójnego. Myślimy o Bugaboo albo Baby Jogger. Miała z Was może ktoraś doczynienia z ich podwójnymi wózkami?Interesują nas tylko te z siedzeniami obok siebie. Mam wrażenie, że w tych siedzenie za siedzeniem "tylne dziecko" jest takie biedne, ściśnięte i nie widzące świata. Ogólnie mówiąc pokrzywdzone.
MatiMar
@HappyElephant A Ty masz kiddy evoluna I size czy evlolutio pro 2 widziałam ten fotelik jest ciekawy, wiadomo najważniejsze jest też aby przymierzyć do auta zobaczyc czy pasuje
Edit. Dobra sorry już doczytalam jaki masz model nie było pytania
Edit. Dobra sorry już doczytalam jaki masz model nie było pytania
Ja też jeszcze nic nie czuję. 19 tydz. Pierwsza ciąża. I jak czytam Was że już czujecie od 15 tyg to bardzo wam zazdroszczę. Za 14 dni polowkowe. Niech ten czas szybciej leciDziewczyny a jak to z tymi ruchami? Któraś z Was jeszcze nie czuje? Ja na razie kompletnie nic, fakt, że to pierwsza ciąża a w takiej podobno można czuć później ale zastanawiam się ile jeszcze moje dziecie każe na siebie czekać ;>
EklerkaDaria
W nowych wersjach jest wkładka wyjmowana. I podobno jest dużo lżejszy od poprzedników ten najnowszy model cybex z-i size.Przy córeczce używaliśmy fotelik Cybex Aton 3. Wtedy był jednym z najbezpieczniejszych na rynku. Dlatego się na niego zdecydowaliśmy. Do samego wykonania i jakości nie można się przyczepić. Wizualnie super. Niestety miał dwie wielkie jak dla mnie wady. Po pierwsze cholernie cieżki. Strasznie trudno mi się samej go nosiło. Mąż dawał radę. Druga wada, wkładka której nie dało się wyjąć. Takie poduszeczki, które dla noworodka były super bo go ładnie opatulały, większe dziecko ledwo mieściły. I mówię tu o dziecku ważącym wtedy ok.6-7kg, szczupłej budowy. Nie było mowy o żadnym kombinezoniku czy grubszej kurteczce. Jak dla mnie porażka. Musieliśmy od szwagierki na parę miesięcy pożyczyć Maxi Cosi, żeby dziecko dobiło do 9 kg. Wtedy kupiliśmy nasz ukochany fotelik Romer King II LS. Także przestrzegam dobrze sprawdźcie te foteliki. Być może w nowych wersjach to zmielili. W każdym razie u nas Cybex Aton 3 się nie sprawdził.
A to chyba, że tak. W takim razie sama muszę spojrzeć na te ich nowości. My też jesteśmy w trakcie poszukiwań fotelikaW nowych wersjach jest wkładka wyjmowana. I podobno jest dużo lżejszy od poprzedników ten najnowszy model cybex z-i size.
HappyElephant
Jeden i drugi. Evolunę tu w UK, a Evolution Pro 2 trzymam u mojego taty w Polsce Evoluna jest super, bo można ją rozkładać również na czas jazdy. Ale bez bazy nie użyjesz. Evolution na pasy bardziej nam się sprawdzał w Polsce, bo a to tata nas wiózł, a to taksówka... Wielkością są identyczne.@HappyElephant A Ty masz kiddy evoluna I size czy evlolutio pro 2 widziałam ten fotelik jest ciekawy, wiadomo najważniejsze jest też aby przymierzyć do auta zobaczyc czy pasuje
Mnie się wydaje, że łupinka pasuje do niemal każdego auta. Evoluna wymaga isofix. Evolution pasował do każdego samochodu, którym poruszaliśmy się po Poznaniu. Jeden jedyny raz zdarzyło się, że w taksówce zabrakło pasa i zapięłam troszkę niezgodnie z instrukcją, ale to był jakiś nietypowy model samochodu.
reklama
MatiMar
@EklerkaDaria ładny kolor tego wózka. To mój synek wózku, nie chciał się uśmiechnąć do fotki
Załączniki