reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Cześć dziewczynki. Ja jak zwykle z tygodniowym opóźnieniem ;). 120 stron nie nadrobię :(. Mam nadzieje, ze u wszystkich wszystko kula się do przodu?
Ja miałam gorący czas z robotą i do tego syna trzeba było zaspokajać podwójnie z powodu braku taty. Ale na szczęście, szczęśliwie wrócił wczorajszej nocy i wszystko wrócilo do normy. Czytam ze temat cen wizyti usg 4d. Ja płace 200 zł w Poznaniu. Podobno robi na połówkowych 4d i nagrywa w trakcie badania. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo nie wiem mówiąc szczerze jak to powinno wyglądać to specjalne usg 4d. Jesli nie będę zadowolona to umówię się jeszcze dodatkowo do jakiegoś speca w okolicy.

@Aguu..la myslami jestem z tobą! Najgorsze tygodnie czekania, ale dasz radę!
@Dagaa11 na którą masz wizytę? My znowu razem wizytujemy [emoji14]
Tez mam wielkie nadzieje, ze dzidzia się ujawni co do płci :)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Dziewczyny mam jeszcze pytanko. Wyszedł mi jęczmień na powiece nad rzęsami. Dosyć szybko zmniejszył się ale została mi taka kulka wyczuwalna. Chyba zrobiła się gradowka z tego. Tylko to jest od środka. Macie jakieś złote rady? Co z tym dalej począć?
Na gradowke tylko zabieg. Albo ewentualnie okulista Ci ją moze "wycisnąć" jak pryszcza i wtedy antybiotyk do oka.

reklama
Dziewczyny w ciąży można brać jakieś specyfiki w tabletkach na wspomaganie wydalania wody z organizmu? Tak jak np reklamują to hydro coś tam? Pytam bo całe 4kg które dotychczas przybrałam to sama woda która stoi mi w udach, cellulit zrobił mi się przepotężny jak u starej baby. Ewentualnie co innego można zrobić żeby to zniwelować? Jak tak dalej pójdzie to w sierpniu w długich spodniach będę biegać po plaży bo pokazać takie nogi wstyd :|

@PatkaPatka absolutnie... Ostatnio w PnŚ wypowiadał się lekarz i powiedział, że nawet zdrowe osoby nie powinny tego brać.
Wrzucam Ci kilka linków z bloga mojej guru zywieniowej, plŕcam do poczytania. Dziewczyny tu polecały picie soku z pokrzywy.
Link do: Jaką wodę pić podczas upałów? Mineralną czy źródlaną? Czym grozi utrata płynów w ilości 4% masy ciała i jak może do tego dojść? | Qchenne Inspiracje
Link do: Dlaczego puchniemy latem? Jak radzić sobie z obrzękami i zatrzymaniem wody, także w "te dni"? Czym jest dzień czereśniowo - arbuzowy?

@PatkaPatka no dziwne że Ci jeszcze nie puszczał bicia serduszka. Ja na ostatnim usg w szpitalu, to pierwsze co mierzą przeziernosc to lekarka na chwilę puściła aby zmierzyć tętno. Przedtem jak byłam prywatnie u Krawczyka (te w Salusie) to też puścił.

Witajcie
U mnie dziś piękna pogoda, młoda już w przedszkolu, ja po śniadaniu, muszę dziś skoczyć do spółdzielni aby się dowiedzieć o wymianę kaloryfera bo mam w jednym pokoju mały, i zima ciągle gorący a w pokoju zimno. W drugim pokoju mam duży a jest ciepło, bo się nagrzewa i oddaje ciepło, a ten mały grzeje i grzeje, jednostki na kapilarze biją a w pokoju zimnica. Nie wyobrażam sobie zimy z noworodkiem w tym pokoju. Zeszła zimę zamykałam ten pokój w dzień i siedziałam z córką w drugim. Bez sensu.
Potem skoczyć do sklepu spróbować wymienić na większą koszule do karmienia bo okazała się na teraz na styk, a jak urosne to gdzie ja się zmieszczę. Tylko nie wiem czy babka ma wieksze, ciałem czy mi kasę odda.
Potem coś na obiad wymyślę, planowałam zrobić ala gulasz z piersi indyka, do tego młode ziemniaki i pomidory w jogurcie.
Kupiłam też kilo wiśni i chciałam zrobić ciasto drożdżowe ale jak mi dziś wyjdzie z czasem to nie wiem. Bo szczerze średnio mi się chce heh

Jak są dziś wizyty to trzymam kciuki.
Miłego dzionka [emoji4]

reklama
Cześć dziewczynki. Ja jak zwykle z tygodniowym opóźnieniem ;). 120 stron nie nadrobię :(. Mam nadzieje, ze u wszystkich wszystko kula się do przodu?
Ja miałam gorący czas z robotą i do tego syna trzeba było zaspokajać podwójnie z powodu braku taty. Ale na szczęście, szczęśliwie wrócił wczorajszej nocy i wszystko wrócilo do normy. Czytam ze temat cen wizyti usg 4d. Ja płace 200 zł w Poznaniu. Podobno robi na połówkowych 4d i nagrywa w trakcie badania. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo nie wiem mówiąc szczerze jak to powinno wyglądać to specjalne usg 4d. Jesli nie będę zadowolona to umówię się jeszcze dodatkowo do jakiegoś speca w okolicy.

@Aguu..la myslami jestem z tobą! Najgorsze tygodnie czekania, ale dasz radę!
@Dagaa11 na którą masz wizytę? My znowu razem wizytujemy :p
Tez mam wielkie nadzieje, ze dzidzia się ujawni co do płci :)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Dziewczyny mam jeszcze pytanko. Wyszedł mi jęczmień na powiece nad rzęsami. Dosyć szybko zmniejszył się ale została mi taka kulka wyczuwalna. Chyba zrobiła się gradowka z tego. Tylko to jest od środka. Macie jakieś złote rady? Co z tym dalej począć?

Mi pomagał rumianek na oko, takie okłady.

Do góry