reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

@Dagaa11 ale gin zmienil juz date porodu ze wzgledu na to ze ciaza mlodsza? Wyliczyl ktory tc z usg? To ten termin juz zostanie nawet jak przyspieszy to nie ze wzgledu na to ze dzidzia nadrobila, tzn na prenatalnych pewnie bedzie ten sam rozmiar, dopiero pozniej pojawiaja sie roznice, bo ja zaczynalam z data 10.12 ale po 2 usg w odstepie 2 tyg lekarz zmienil date na 5.12 powiedzial ze ciaza starsza 5 dni, na prenatalnych potwierdzil. Chyba mialam owu 14dc i zagniezdzenie moze szybciej a u Ciebie moze owu pozniej i dlatego mlodsza ciaza . ale to sie moze juz nie zmienic. Termin z usg najwazniejszy:) widzialam ze juz odpisalas w tym temacie ale juz nie poprawialam:) @EklerkaDaria a co to za opinie takie przerazajace, samej dr czy tego badania? To juz jutro super:)

A ja mam wciaz mdlosci tylko rzadziej i piersi bola tak samo..w sobote podjadlam bylo super a wczoraj znow troche podziubalam tylko:/
Dokładnie, u mnie owu bylo ok 21-22 dc, dlatego taka różnica. Na pierwszej wizycie wyliczył według om date na chyba 5.12, a na kolejnych juz wg usg wychodzi 14.12. fasolka rosnie dobrze, roznica om-usg moze utrzymywac sie przez cala ciaze wlasnie ze wzgledu na pozna owu :)

reklama
Dziewczyny stworzyłam tabelkę. Co o niej myślicie? Każda tu by mogła edytować sama swoje informacje :)
Wstępnie wygląda tak: (oczywiście można jeszcze pododawac ile kto ma dzieci już, o intuicji płci czy co tam byście chciały)
Link do: Grudniówki 2018

Jest super :) ostatnio wlasnie widzialam ze pisalo czy pierwsze dziecko a jesli bylo kolejne to np pisalo syn i rok urodzenia :) albo sama liczbe dzieci mozna by jeszcze dopisac :)

U mnie Starszak 2,5 roczku, mlodszy rok, wiec mozna powiedziec ze co pol roku, troche mnie to przeraza bo jestesmy sami, zero pomocy... nawet sama bede jechac rodzic ;-/

Napisałam dzisiaj szefowi, że nie przyjdę do pracy, bo źle się poczułam i idę do lekarza. Oczywiście nie wyraził sprzeciwu, jednakże cytuję jego odpowiedź:
Dzien dobry.
Rozumiem i bedziemy szukac kogos do pracy,
Prosze tylko jezeli bedzie taka mozliwosc o jak najdluzsze pozostanie w pracy

Napisałam dzisiaj szefowi, że nie przyjdę do pracy, bo źle się poczułam i idę do lekarza. Oczywiście nie wyraził sprzeciwu, jednakże cytuję jego odpowiedź:
Dzien dobry.
A na jakiej umowie pracujesz?

U mnie Starszak 2,5 roczku, mlodszy rok, wiec mozna powiedziec ze co pol roku, troche mnie to przeraza bo jestesmy sami, zero pomocy... nawet sama bede jechac rodzic ;-/
Czyli różnica jak u mnie 1,5 roku :)
Ajj lekko na początku nie będzie, ale kto sobie poradzi tak jak my matki?! Będzie dobrze :)

Dzien dobry.
Czyli nie będziesz mogła wrócić po macierzyńskim?

Hej ja to od paru dni jak osa jestem wszystko mnie denerwuje i drażni. Chyba czuje nie pokoj przed jutrzejsza wizyta . u mnie brzuch nie widoczny(rano plaska jak deska)chociaz przytylam. Mdlosci nadal mam potworne wieczorami i czuje sie strasznie oslabiona.jeszcze te upaly potworne.

reklama
Do góry