reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej dziewczyny, ja po wizycie, nie dowiedzialam sie absolutnie nic, nie zrobila mi usg, jak zapytalam czy mam lezec to powiedziala, ze jak ciaza zostanie potwierdzona to dopiero wtedy mozna mowic o zaleceniach, i ze mam isc na bete. No super naprawde, tyljo dwie godziny straciłam i nerwy. A brzuch boli dalej.
Nie denerwuj się! A betę robiłaś? Bo już się gubię :) kiedy miałaś @?

reklama
Dziewczyny, jak wyniki?

Ja w koncu od ponad tygodnia nie robilam bety, stanelam na ~1500.
Jutro pierwsze USG, denerwuje sie po stokroc. Przy okazji moze poznam date porodu - czy to bedzie listopd czy jednak grudzien :) Trzymajcie kciuki :)
Trzymam mocno kciuki za wizytę! Daj znac po.

Nie denerwuj się! A betę robiłaś? Bo już się gubię :) kiedy miałaś @?
Pewnie że się denerwuję :( betę będę robić w pt bo mnie teraz lekarka skierowała. Natomiast miesiączkę miałam 9 marca, ale powiedziałam wyraźnie lekarce, że test wyszedł mi w 23 dc. Czyli prawie 2 tygodnie temu. A ona swoje, że za wcześnie, że musi być 5t 0d, a ja mam 4 t 2 d, co jest nieprawdą, bo 4 t 5d, matematyka taka trudna :/

Dziewczyny, wyszła beta 55, co o tym myśleć? Ostatnia miesiączka była 16 marca
Jest ciąża! Gratulacje! :)
Cześć Dziewczyny! Czytam Was prawie od początku, ale cały czas miałam obawy, żeby napisać. Tak jakby fakt, ze się tu "zapisze" miał sprawić, ze znowu coś będzie nie tak.
Miałam być tegoroczną lipcowką, ale w 11 tygodniu poronilam.
Zobaczyłam 2 kreseczki na teście w zeszły wtorek - były pięknie grubo czerwone :) Zdążyłam zrobić już betę i być u gina. Dzisiaj robilam bete ponownie i powtórzę ją w piątek, ponieważ kolejna wizyta dopiero 19go i zaczynam świrowac. W poprzedniej ciąży nie zdążyłam zobaczyc serduszka i teraz czekam na to jak na zbawienie.
Bardzo cieszę się z tej ciąży- to spełnienie marzeń o drugim dziecku i o rodzeństwie dla mojego 6latka :)
Wszystkim Wam serdecznie gratuluję fasolek i życzę najnudniejszych chwil w życiu:)
Witaj! Bardzo mi przykro z powodu straty.... myśl pozytywnie i jak tylko cię coś dręczy żal się i pytaj. Jesteśmy po to żeby się wspierać, także rozgość się :)
Witam jestem tu nowa dziś zrobiłam test i są dwie kreski , ta ciąża będzie stresująca bo mam dwoje dzieci i jedno urodziło sie chore .
Martakratka chyba będziemy ieć ten sa termin bo oststni okres też miałam 11 marca :)
Witaj. :)
Pewnie że się denerwuję :( betę będę robić w pt bo mnie teraz lekarka skierowała. Natomiast miesiączkę miałam 9 marca, ale powiedziałam wyraźnie lekarce, że test wyszedł mi w 23 dc. Czyli prawie 2 tygodnie temu. A ona swoje, że za wcześnie, że musi być 5t 0d, a ja mam 4 t 2 d, co jest nieprawdą, bo 4 t 5d, matematyka taka trudna :/
Czasami się nie dogadasz, mój sprawdzał terminach takim magicznym kółeczku swoim i mi z kalkulatorów wychodzi termin na 15.12 a jemu na 13.12 i wiek ciąży tez się różnił. Ale szczerze ci powiem, że może trochę wcześnie było. U mnie tylko pęcherzyk mały był i tylko się zdenerwowałam później, ze za mały, ze powinien być większy itd. Idź w przyszłym tygodniu, będzie pewniejsze usg. Trzymam mocno kciuki i nie denerwuj się!

Nie zrobiła usg, bo okazuje się że w tej placówce lekarz wystawia skierowanie na usg i następnie trzeba się na nie umówić na osobną wizytę. Idiotyczne. Pójdę prywatnie na początku przyszłego tygodnia.
Dziewczyny czy możliwe jest wystawienie l4 przed zobaczeniem serduszka?
Jest możliwe l4 przed zobaczeniem serduszka

reklama
Ale powiem ci ze to według ich liczenia to się zgadza. Ja byłam wczoraj i mi mówił ze to 4t4d. @mialam 7marca. Według moich obliczeń dziś zaczęłam 5tydzien.

Do góry