reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja się zastanawiałam czy na crossfit mogę dalej chodzić [emoji32][emoji32]. Lekarz mi powiedział, że mogę tylko mam odpuścić podnoszenie ciężarów.

Napisane na Nexus 5X w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez chodziłam na cross ale
Nie zdecyduje się kontynuować. Ja jestem instruktorka zumby i zajęcia będę prowadzić ale bez podskoków i wysilania się.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja niestety zwolniłam na maxa. Po poronieniu boje się jak cholera, więc wole dmuchać na zimne. Mąż odkurza, wiesza pranie na suszarkę na dworze, jestem niska i nie wskazane wspinanie, wole nie ryzykować;). Czuje się świetnie, nawet złapałam się dzisiaj na tym, że zapomniałam że jestem w ciąży :o. Jem od początku za dwóch ;) mąż się śmieje, że już jadłam a jeszcze nie wiedziałam ze zaciążyłam [emoji14] Pierwszy objaw ;). W poprzedniej ciąży lekarka mnie goniła, bo mało przybierałam na wadze, za to wodę piłam litrami i to głównie nocami. Co noc potrafiłam 1,5 litra wypić :). Tak mi się pic chciało i się okazało, ze cukrzyca ciążowa. Mam nadzieje, że w tej mnie nie dopadn
Wizyta umówiona na 20.04. Będzie 6t 2d. Mam nadzieje, że coś już wypatrzy. Byle wytrwać do wizyty.

Przykro mi bardzo... Bądź dobrej myśli, i jak to mówiła Szymborska „nic dwa razy się nie zdaża”. Musi być dobrze!

Super wiadomość! Rośnijcie zdrowo i byle do następnej wizyty!
Ja jesli chodzi o cwiczenia, to tez odpusciłam, przynajmniej narazie.

Ja sie zbieram do pracy, miłego dnia wam życze :)

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zostaje przy basenie i aqua aerobicu. Zwlaszcza ze u mnie duzo ponadprogramowych kilogramow i boje sie obciazac za bardzo stawy :( Jestem juz na jadlospisie od dietetyka, w moim przypadku ma sie obyc bez przybierania wagi...

Witam was, ja w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążowa, niewielka ale była, teraz jest duże prawdopodobieństwo że też będę mieć..bardzo się boję. Bo to nie jest fajne trzymać dietę, jeść regularnie, ważyć wszystko, sprawdzać cukier Nic byle do wizyty do 16 kwietnia

Ja zamierzam się oszczędzać, trochę posprzatam, mąż pomoże , wczoraj wieczorem trochę bolał mnie brzuch, tak jak przy okresie, położyłam się o 1940..i kłuło mnie w jajniku

Mam doookładnie to samo. Jedzenie i spanie. Nic innego w tej chwili mogłoby nie istnieć. :) Poltora roku temu zrzuciłam 13 kg i jak sobie przypomne jak ciezko bylo mi to osiągnac, to az mi źle, ze znowu sie roztyje. No ale czego nie robi sie dla dzidzi :) mimo wszystko musze sie opanować z tym podjadaniem!

Ja bylam gruba nastolatką. Zrzuciłam dychę rok przed ciążą a po ciąży kolejną... Jakoś tak samoistnie. Nie wysilałam się specjalnie. Teraz martwię się, że dużo przytyję bo jednak człowiek starszy, obserwuję u siebie już taką tendencję. Jak nie chodzę na ćwiczenia miesiąc to od razu się rozrastam.. a przesadne tycie w ciąży nie jest zdrowe. [emoji15]
A gdzie pracujesz?

W biurze na szczęście, jestem asystentką swojego prezesa. Jak przestanę być dyspozycyjna to mogę przestać być potrzebna [emoji3]
Ja zostaje przy basenie i aqua aerobicu. Zwlaszcza ze u mnie duzo ponadprogramowych kilogramow i boje sie obciazac za bardzo stawy :( Jestem juz na jadlospisie od dietetyka, w moim przypadku ma sie obyc bez przybierania wagi...

Będę trzymać za Ciebie kciuki! Dasz radę, będziemy się wspierać!

Też chciałabym pójść do dietetyka. Chciałabym wiedzieć co mogę jeść a czego muszę unikać. Dużo mitów krąży na ten temat. Może będziesz miała jakieś złote rady dla nas :).

Np kawa. Pijecie kawę?

Dzień dobry! Ja do wt póki lekarz nie powie że jest w porządku nawet się nad jedzeniem nie zastanawiam. A byłam krótko przed wykupieniem karnetu na siłownię ale myślę zaczekam na po świętach bo tak mnie brzuch boli na okres. pewnie będzie masakra więc zaczekam
Ja pije 2 kawy dziennie ale nie za mocne i dużo mleka do kawy

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie, że mozesz. Jeśli przed ciążą cwiczylas to organizm jest przyzwyczajony do wysiłku. Wiadomo, ze trzeba trochę zwolnić, odpuścic ćwiczenia na brzuch czy większe ciężary.
Kazdy lekarz powiedział, że jeśli ciąża zdrowa to można. Co innego jak jest zagrożona.
Ja w pierwszej ciąży sporo się ruszałam i czułam się nieźle.
A teraz z 20 miesięczniakiem w domu nie ma odpoczynku. Moje 12 kg ciągle chce na rączki...
Melodie ja tez ćwiczyłam przed ciążą, lekarz kazał mi przerwać na pierwszy trymestr.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bylam gruba nastolatką. Zrzuciłam dychę rok przed ciążą a po ciąży kolejną... Jakoś tak samoistnie. Nie wysilałam się specjalnie. Teraz martwię się, że dużo przytyję bo jednak człowiek starszy, obserwuję u siebie już taką tendencję. Jak nie chodzę na ćwiczenia miesiąc to od razu się rozrastam.. a przesadne tycie w ciąży nie jest zdrowe. [emoji15] W biurze na szczęście, jestem asystentką swojego prezesa. Jak przestanę być dyspozycyjna to mogę przestać być potrzebna [emoji3]Będę trzymać za Ciebie kciuki! Dasz radę, będziemy się wspierać!

Też chciałabym pójść do dietetyka. Chciałabym wiedzieć co mogę jeść a czego muszę unikać. Dużo mitów krąży na ten temat. Może będziesz miała jakieś złote rady dla nas :).

Np kawa. Pijecie kawę?

A ile masz lat???

reklama
Ja bylam gruba nastolatką. Zrzuciłam dychę rok przed ciążą a po ciąży kolejną... Jakoś tak samoistnie. Nie wysilałam się specjalnie. Teraz martwię się, że dużo przytyję bo jednak człowiek starszy, obserwuję u siebie już taką tendencję. Jak nie chodzę na ćwiczenia miesiąc to od razu się rozrastam.. a przesadne tycie w ciąży nie jest zdrowe. [emoji15] W biurze na szczęście, jestem asystentką swojego prezesa. Jak przestanę być dyspozycyjna to mogę przestać być potrzebna [emoji3]Będę trzymać za Ciebie kciuki! Dasz radę, będziemy się wspierać!

Np kawa. Pijecie kawę?

Ja po ciązy sie rozstyłam [emoji14] tzn to bylo tak: w ciazy z corka przyrylam 17 kg, ale po pol roku po porodzie juz tego nie bylo, samo sie zrzucilo. Pozniej mialam problemy z bylym partnerem, przestalam uwazac na to co jem, ruszac sie i sie roztylam. 1.5 roku temu tak jak pisalam zrzucilam balast i jak narazie jest ok, ale i tak musze sie pilnowac.

A powiedzcie czym zajmujecie sie zawodowo? Ja pracuje w aptece.

Do góry