reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Bardzo Ci dziekuje ze pamietalas
emoji173.png

To czasu jeszcze troche jest przede mna, a Internet jak zwykle rozsiewa zamet
emoji5.png
Nie ma sprawy. Nigdy nie wiedziałam jak to z boku wygląda, bo położna za płotem i wizytowała codziennie:p. Popytaj po koleżankach, którą polecają i jak pójdziesz też koło 20 tc. to też nic się nie stanie ;)

Dziewczyny od bety. Wpiszcie sobie wartości w kalkulator.
@porcelana co ci wychodzi z kalkulatora? Inaczej nie jesteś w stanie tego przeliczyć, za dużo czasu od pierwszego wyniku. Jedynie możesz powtórzyć za 48h.
@olakaczmarek7 mi przyrastała 104% na 48 h ( badałam 3 razy) jest wszystko ok.
Zjadlam za Nas WSZYSTKIE! ;)
Proszę, nie wrzucać takich zdjęć bo pójdę się pochlastać zaraz :p. Niektóre mają tutaj cukrzyce ciążową i nie mogą jeść takich rzeczy i żal im d....e ściska :D A język ucieka wiesz gdzie?
Ps. I zaśliniłam całego tableta :( :D
Ja przy żadnej ciąży nie wybierałam położnej i u mnie były z przychodni do której zapisałam dziecko po porodzie. Coś się zmieniło teraz?
A jak urodziłaś w szpitalu to jaką położną wpisałaś w karty? Bo zawsze pytają? Pytają również o lekarza jakiego wybrałaś i może dlatego z marszu miałaś z tej przychodni położną.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie ma sprawy. Nigdy nie wiedziałam jak to z boku wygląda, bo położna za płotem i wizytowała codziennie:p. Popytaj po koleżankach, którą polecają i jak pójdziesz też koło 20 tc. to też nic się nie stanie ;)

Dziewczyny od bety. Wpiszcie sobie wartości w kalkulator.
@porcelana co ci wychodzi z kalkulatora? Inaczej nie jesteś w stanie tego przeliczyć, za dużo czasu od pierwszego wyniku. Jedynie możesz powtórzyć za 48h.
@olakaczmarek7 mi przyrastała 104% na 48 h ( badałam 3 razy) jest wszystko ok.

Proszę, nie wrzucać takich zdjęć bo pójdę się pochlastać zaraz :p. Niektóre mają tutaj cukrzyce ciążową i nie mogą jeść takich rzeczy i żal im d....e ściska :D A język ucieka wiesz gdzie?
Ps. I zaśliniłam całego tableta :( :D

A jak urodziłaś w szpitalu to jaką położną wpisałaś w karty? Bo zawsze pytają? Pytają również o lekarza jakiego wybrałaś i może dlatego z marszu miałaś z tej przychodni położną.
Sprawdzanie w kalkulatorze może nie mieć sensu skoro minęły ponad dwa tygodnie od ostatniego pomariu. Powtórzę pojutrze i tyle.

Ale z czystej ciekawości sprawdziłam. Rośnie o 30% na dwa dni, a podwaja się co 5 dni.
Ale znowu od owulacji mam 7 tydzień i to się jak najbardziej w normach mieści.
A kij z tą betą... ;-)
W poniedziałek usłyszę w końcu serduszko i to się liczy!!!
Nie będę sobie jakimś stężeniem humoru psuć, co nie?!

@porcelana a po 14.04 nie robilas powtorki co 48 h? Ponoc juz od tysiaca rosnie wolniej:/ mi gin mowil bezsensu Pani robi skoro jest wizyta. Wiec nie wiem po co na tym etapie gin kazala Ci robic. Powiedzial/a chociaz co da taki obraz i jaki powinien byc teraz przyrost, czy tak o lubi pacjentki stresowac?

@porcelana a po 14.04 nie robilas powtorki co 48 h? Ponoc juz od tysiaca rosnie wolniej:/ mi gin mowil bezsensu Pani robi skoro jest wizyta. Wiec nie wiem po co na tym etapie gin kazala Ci robic. Powiedzial/a chociaz czy tak lubi pacjentki stresowac?
Też jej nie rozumiem... W piątek mam iść powtórzyć jeszcze raz tą betę chociaż wizytę mam w poniedziałek już. Mam ochotę zmienić lekarza, ale w okolicy ona jest najlepsza naprawdę. A i tak już 30 km dojeżdżam.

@porcelana a po 14.04 nie robilas powtorki co 48 h? Ponoc juz od tysiaca rosnie wolniej:/ mi gin mowil bezsensu Pani robi skoro jest wizyta. Wiec nie wiem po co na tym etapie gin kazala Ci robic. Powiedzial/a chociaz co da taki obraz i jaki powinien byc teraz przyrost, czy tak o lubi pacjentki stresowac?
Nie robiłam wtedy po 48h, bo miałam jedną wizytę w międzyczasie i już mi nie kazała.

Ale znowu od owulacji mam 7 tydzień i to się jak najbardziej w normach mieści.
A kij z tą betą... ;-)
W poniedziałek usłyszę w końcu serduszko i to się liczy!!!
Nie będę sobie jakimś stężeniem humoru psuć, co nie?!
Ja tez sie tak balam, bo przy wysokim wyniku ostatni przyrost wyszedl mi 50%. Lekarz uspokajal, ze powyzej ilus tysiecy (juz nie pamietam ilu) beta powinna sie podwajac po kilku dniach, tj 3-4 dniach. A najwazniejsze, ze rosnie. I tez powiedzial, ze przy takim poziomie nir ma juz sensu robic betu, bo kobiety tylko niepotrzebnie sie stresuja. Spokojnie :*

Dziewczyny piszecie o pobolewających jajnikach, raz z jednej, raz z drugiej storny, o uczuciu rozpyvhania i ciągnięcia. A czy ktorąś boli brzuch typowo jak na okres? Czyli bol w dolnej czesci brzucha?

reklama
Dziewczyny piszecie o pobolewających jajnikach, raz z jednej, raz z drugiej storny, o uczuciu rozpyvhania i ciągnięcia. A czy ktorąś boli brzuch typowo jak na okres? Czyli bol w dolnej czesci brzucha?
Mnie bolało. I miałam silne klucia w pochwie. I ponoć tak oto w cudowny sposób moja macica daje znać że się powiększa....

Do góry