Ja mam dzisiaj 7t3d wg OM i kalkulator na baby boom wyznaczył mi termin porodu na 9 grudzień. Jutro zobaczymy co gin wyznaczyNie stresujcie jej. Na zdjeciu jest napisane 7t1d wg terminu miesiaczki, ale jesli ma termin na 10 grudnia to ciaza mozliwe, ze jest mlodsza ok tydzien i moze miec 3 mm. Podejrzewam, ze z usg wyszloby ok 6t0d, ale nie jest to napisane na zdjeciu. Wiec moim zdaniem jak najbardziej moze miec zarodek 3 mm. Serce bije, a to najwazniejsze. Nie porownujcie swoich ciaz, bo kazda jest inna.
reklama
martakratka
Fanka BB :)
Możliwe, możliwe. Każdy organizm jest różny. Każde dziecko rośnie w swoim tempie. Tak jak z różną wagą się rodzą. Organizm to nie matematyka, a na rozwijające się dziecko i jego wagę - nie ma wzorów. Nie stresujcie dziewczyn takimi tekstami.To jest raczej nie możliwe żeby w 7 tygodniu miało 3mm moje w 6 miało 4 mm A w 8 ma 1.5 cm
Izabela88
Aktywna w BB
Nie ma tutaj wymiarów zarodka. Dostałaś tylko takie jedno zdjęcie? Nic poza tym?Wszystko w porządku termin na 10 grudnia
Gdzie tu pisze na zdj ile dzidzius ma?
Dagaa11
Dokładnie o to mi chodziło... Stresujące są takie prównania, a sam gin mi ostatnio powiedział, że zarodek nie musi rosnąć 1 mm na dobę. Tak naprawde na takim etapie najważniejsze jest bicie serca, a nie długość zarodka, ktorej i tak nie da się zmierzyć precyzyjnie, przekonałam się o tym na własnej skórze.Możliwe, możliwe. Każdy organizm jest różny. Każde dziecko rośnie w swoim tempie. Tak jak z różną wagą się rodzą. Organizm to nie matematyka, a na rozwijające się dziecko i jego wagę - nie ma wzorów. Nie stresujcie dziewczyn takimi tekstami.
Sprawdź kartkę co dostałaś że zdjęciem tam powinno byćWiec to nie to no nic, nie zapytałam to i nie wiem
Znalazłam moja stara kartkę i zaznaczyłam gdzie u mnie było
Załączniki
Dagaa11
Tylko, ze gs crl to wielkosc pecherzyka ciazowego, a nie zarodka.Sprawdź kartkę co dostałaś że zdjęciem tam powinno być
Znalazłam moja stara kartkę i zaznaczyłam gdzie u mnie było
A to przepraszam akurat do niej nie miałam zdjęciaTylko, ze gs crl to wielkosc pecherzyka ciazowego, a nie zarodka.
martakratka
Mi wyznaczyła moj gin - dokładnie taki jak kalendarz na babyboomJa mam dzisiaj 7t3d wg OM i kalkulator na baby boom wyznaczył mi termin porodu na 9 grudzień. Jutro zobaczymy co gin wyznaczy
reklama
O widzisz czyli on dobrze wylicza bo jak wpisywałam w inny kalkulator to wyznaczył mi 12 grudniaMi wyznaczyła moj gin - dokładnie taki jak kalendarz na babyboom