reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Nie stresujcie jej. Na zdjeciu jest napisane 7t1d wg terminu miesiaczki, ale jesli ma termin na 10 grudnia to ciaza mozliwe, ze jest mlodsza ok tydzien i moze miec 3 mm. Podejrzewam, ze z usg wyszloby ok 6t0d, ale nie jest to napisane na zdjeciu. Wiec moim zdaniem jak najbardziej moze miec zarodek 3 mm. Serce bije, a to najwazniejsze. Nie porownujcie swoich ciaz, bo kazda jest inna.
Ja mam dzisiaj 7t3d wg OM i kalkulator na baby boom wyznaczył mi termin porodu na 9 grudzień. Jutro zobaczymy co gin wyznaczy

reklama
To jest raczej nie możliwe żeby w 7 tygodniu miało 3mm moje w 6 miało 4 mm A w 8 ma 1.5 cm
Możliwe, możliwe. Każdy organizm jest różny. Każde dziecko rośnie w swoim tempie. Tak jak z różną wagą się rodzą. Organizm to nie matematyka, a na rozwijające się dziecko i jego wagę - nie ma wzorów. Nie stresujcie dziewczyn takimi tekstami.

Możliwe, możliwe. Każdy organizm jest różny. Każde dziecko rośnie w swoim tempie. Tak jak z różną wagą się rodzą. Organizm to nie matematyka, a na rozwijające się dziecko i jego wagę - nie ma wzorów. Nie stresujcie dziewczyn takimi tekstami.
Dokładnie o to mi chodziło... Stresujące są takie prównania, a sam gin mi ostatnio powiedział, że zarodek nie musi rosnąć 1 mm na dobę. Tak naprawde na takim etapie najważniejsze jest bicie serca, a nie długość zarodka, ktorej i tak nie da się zmierzyć precyzyjnie, przekonałam się o tym na własnej skórze.

Wiec to nie to ;) no nic, nie zapytałam to i nie wiem
Sprawdź kartkę co dostałaś że zdjęciem tam powinno być :)
Znalazłam moja stara kartkę i zaznaczyłam gdzie u mnie było

Załączniki

• IMG_20180424_101540.jpg
    IMG_20180424_101540.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 89
reklama
Do góry