reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Jak widac kilogram kilogramowi nie rowny;-) kurcze jestem zaskoczona, ze moze byc ktos przy mnie przy porodzie! Mialam informacje ze u nas nie ma porodoe rodzinnych,ale ide dzisiaj na szkole rodzenia wiec dopytam o wszystko! Dziekuje za podpowiedz!:-) mnie osobiscie denerwuje dotykanie brzucha przez znajonych...
Tutaj możesz o tym poczytać
Link do: Prawo do opieki i wsparcia ze strony bliskiej osoby
Pacjentka ma takie prawo od lat i nie mozna za to pobierać dodatkowej opłaty. Dlatego przy cc płaci się za odzież dla partnera a nie za jego możliwość uczestniczenia. Dodatkowo jeśli chodzi o cc lekarz może odmówić wejścia osoby towarzyszącej na salę, gdy do operacji dochodzi np na cito.

Dotykania brzucha też nie znoszę. Kiedyś koleżanka ledwo otworzyła drzwi a już rzuciła się do glaskania brzucha na co usłyszała "czy cycki też mam jej da pomacać". Nie nie nie..... Ja w ogóle nie lubię stanu ciazowego. Bardzo się wtedy zmieniam. I nie chodzi tylko o wygląd, tycie ale też o te okropne hormony. Jestem nerwowa, trudniej mi utrzymać język za zębami, bardziej placzliwa. I o ile normalnie sie opanuje, tak w ciąży nie zdążę nawet pomyśleć, że wiozę z tylu dzieci i nie powinnam używać pewnych słów za kierownicą ;) Juz się nie mogę doczekać tego stanu po, a największą ostoja spokoju jestem w czasie karmię piersią :)

reklama
Tutaj możesz o tym poczytać
Link do: Prawo do opieki i wsparcia ze strony bliskiej osoby
Pacjentka ma takie prawo od lat i nie mozna za to pobierać dodatkowej opłaty. Dlatego przy cc płaci się za odzież dla partnera a nie za jego możliwość uczestniczenia. Dodatkowo jeśli chodzi o cc lekarz może odmówić wejścia osoby towarzyszącej na salę, gdy do operacji dochodzi np na cito.

Dotykania brzucha też nie znoszę. Kiedyś koleżanka ledwo otworzyła drzwi a już rzuciła się do glaskania brzucha na co usłyszała "czy cycki też mam jej da pomacać". Nie nie nie..... Ja w ogóle nie lubię stanu ciazowego. Bardzo się wtedy zmieniam. I nie chodzi tylko o wygląd, tycie ale też o te okropne hormony. Jestem nerwowa, trudniej mi utrzymać język za zębami, bardziej placzliwa. I o ile normalnie sie opanuje, tak w ciąży nie zdążę nawet pomyśleć, że wiozę z tylu dzieci i nie powinnam używać pewnych słów za kierownicą ;) Juz się nie mogę doczekać tego stanu po, a największą ostoja spokoju jestem w czasie karmię piersią :)
Z tymi cyckami dobre :) ))

Dziewczyny a ja mam pytanko, czy któraś z Was bierze luteinę dopochwowo?
A jeśli tak, to czy powoduje ona jakieś podrażnienia okolic intymnych??

Hej, cała ciaze biorę, co masz na myśli podrażnienia?

Ja zaczęłam teraz drugie opakowanie. Biorę 2 tabletki dziennie. Nie jestem pewna, ale wczoraj wieczorem wydawało mi się, jakby wyskoczyły mi takie małe krostki w okolicach pochwy. I teraz się zastanawiam, czy to możliwe, że to od luteiny, bo wydaje mi się, że wcześniej ich nie było. Chociaż przy roztargnieniu ciążowym wszystko jest możliwe :p ale nawet lekarka mówiła mi, że luteina często podrażnia. Pewnie przez to, ze w sumie cały dzień coś się tam sączy (w sensie pozostałości tabletki).

W środę mam wizytę to się dowiem co i jak, ale byłam ciekawa jak to u Was wygląda.

Ja zaczęłam teraz drugie opakowanie. Biorę 2 tabletki dziennie. Nie jestem pewna, ale wczoraj wieczorem wydawało mi się, jakby wyskoczyły mi takie małe krostki w okolicach pochwy. I teraz się zastanawiam, czy to możliwe, że to od luteiny, bo wydaje mi się, że wcześniej ich nie było. Chociaż przy roztargnieniu ciążowym wszystko jest możliwe :p ale nawet lekarka mówiła mi, że luteina często podrażnia. Pewnie przez to, ze w sumie cały dzień coś się tam sączy (w sensie pozostałości tabletki).

W środę mam wizytę to się dowiem co i jak, ale byłam ciekawa jak to u Was wygląda.
Po luteinie ja najbardziej mogą być uplawy, itp. Pewnie, podpytaj lekarza, ale myślę że to normalne

Jak się macie dziewczyny? Jak Wam mija weekend?
Hej. Pogoda piękna i powinien minąć super.
Jak się macie dziewczyny? Jak Wam mija weekend?
Piękna pogoda więc spacerek, później zakupy i wieczorkiem grill . Byłoby super gdyby nie nerwy z którymi ostatnio sobie nie radzę :( mała rzecz doprowadza do płaczu, pomijając fakt, że połowa ludzi lepiej żeby zeszła z drogi.... Sama na siebie jestem wściekła. Myślałam, że na początku ciazy hormony szaleją. A u mnie na odwrót. Jak wy się czujecie?

reklama
Ja wraz z 7 mc powitalam bóle pleców o ktorych zapomnialam ze istnieja. Plecy daja o sobie znać jak dluzej polezę. Biodra! Stopy! A najgorsze to ucisk na pęcherz na spacerze jak przyspieszam kroku. W domu tego nie mam a tylko zejdę z 3 p.to juz czuję parcie na pęcherz...strasznie to wkurzajace dla kogos kto robil srednio 9 - 10 tys.krokow.

Do góry